Politiken Live Mogens Lykketoft og Uffe Ellemann-Jensen

Tager bestik af verdens tilstand med Politikens Michael Jarlner.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Mandag 12. november kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Tilkøb af bog Pluspris 230 kr. Pris uden abonnement 300 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Mogens Lykketoft og Uffe Ellemann-Jensen, to af dansk politiks grand old men, mødes med Politikens Michael Jarlner for at se nærmere på verdens tilstand.

Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft har begge siddet med magt og ansvar i Danmark og har siden de var ganske unge været optaget af verden. På trods af forskelligheder og politisk uenighed, og på trods af at Ellemann har en fortid ved Forsvarets Efterretningstjeneste, og Lykketoft var militærnægter, så er de fuldstændig enige om, at forsvaret af Danmark og varetagelsen af danske interesser ikke stopper ved Kruså, og at dialog er vejen frem, specielt når man ser på den voksende modvind, som demokratiet og det internationale samarbejde befinder sig i.

I en ny bog tager de sammen bestik af verdens kurs med alt, hvad det indebærer af nye magtforskydninger, oprustning, konflikter og klimaforandringer, der sender mennesker på vandring i uset omfang. Grænser lukker, private økonomier vokser sig stærkere end småstaters BNI, og rigmænd og popstjerner sidder med ved internationale forhandlinger. Alt imens internettet og sociale medier baner vejen for hvirvlende påvirkning i et ureguleret cyberspace. Og det er noget af alt dét, der danner afsæt for aftenens samtale.

Mogens Lykketoft er uddannet cand.polit. og socialdemokratisk folketingsmedlem siden 1981 og partiformand fra 2002-2005. Er tidligere skatteminister, finansminister, udenrigsminister og formand for Folketinget. I 2015-2016 varetog han formandsposten for FN’s 70. generalforsamling i New York. Medvirker også i DK4-programmet Uffe og Mogens om verden, der bliver produceret i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.

Uffe Ellemann-Jensen er uddannet cand.polit. og tidligere folketingsmedlem for partiet Venstre 1977-2001 og partiformand fra 1984-1998. I perioden 1982-1993 var han udenrigsminister i Schlüter-regeringen og har siden sit farvel til Christiansborg arbejdet professionelt som bestyrelsesmedlem og politisk debattør. Medvirker også i DK4-programmet Uffe og Mogens om verden, der bliver produceret i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76