Politiken Live Morten Pape og Jes Stein om 'Guds bedste børn'

Morten Pape debuterede som romanforfatter i 2015 med romanen Planen; en coming-of-age-fortælling om at være barn, vokse op, blive forelsket og forsøge at finde sig selv i et betændt multikulturelt mikrokosmos, som de færreste undslipper eller kender til.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Torsdag 30. august kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr. inkl. gebyr
  • Tilkøb af bog Pluspris 230 kr. Pris uden abonnement 300 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Selv er Morten Pape opvokset i det sociale boligbyggeri Urbanplanen på Amager, og han deltager jævnligt i debatten om bl.a. socialt udsatte boligområder. Planen vandt forfatteren en stor – og stadigt voksende – læserskare og i 2015 også BogForums debutantpris.

Inden længe er han aktuel med ’den svære 2’er’. Den har fået titlen ’Guds bedste børn’, og er en skildring af unge på kanten af samfundet – svigtet af omverdenen, fortabt i systemet, overladt til deres egen vrede. Det er samtidig en fortælling om venskab, skyld, skam og forsoning. Forud ligger et stort researcharbejde i den virkelige verden og dens systemer og måder at håndtere og tage sig af samfundets udsatte på – og til august kan man høre Morten Pape fortælle mere selv, når han møder Politikens litteraturredaktør Jes Stein i Pressen.

Om 'Guds bedste børn':
Simon er netop blevet løsladt fra spjældet og er flyttet til Sydsjælland for at skabe en ny og sikker tilværelse for sin lille familie, selvom fortidens dæmoner og det hårdkogte bagland konstant spøger i baggrunden.

Hans lillebror Kevin pønser på at flygte fra det sikrede ungdomsfængsel, hvor han driver personalet og de andre indsatte til vanvid. Og i Holmbladsgadekvartet på Amager forsøger Mo efter en psykiatrisk indlæggelse at få sit liv på sporet igen, men kan ikke slippe tanken om at hævne sig på Kevin og Simon, som for nogle år siden slog hans bedste ven Zeki ihjel i en rus af afstumpet had.

Foto af Les Kaner

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76