Politiken Live Når sci-fi er virkeligheden

Politikens tech-redaktør Michael Jarlner diskuterer ’Den store tech-revolution’ med Christina Boutrup.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Tirsdag 23. oktober kl. 19.30
  • Salen, Politikens Hus, Vestergade 28, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Tilkøb af bog Pluspris 190 kr. Pris uden abonnement 250 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Virkeligheden i Kina overgår i disse år de ellers umiddelbart vildeste og mest utrolige sci-fi-serier på Netflix. Kina har nemlig i foruroligende ubemærkethed taget et kvantespring ind i fremtiden, og gennemgår i disse år en tech-revolution som vil rykke ved magtbalancen i verden og komme til at påvirke os alle.

Det er på høje tid, at vi begynder at forstå, hvad der sker i Kina, som med sine 800 millioner internetbrugere er verdens største og mest sofistikerede digitale økonomi.
Kinesiske virksomheder er allerede globalt førende inden for flere af de vigtigste nye teknologier som droner, solceller, fintech, sociale medier, e-handel og sandsynligvis også kunstig intelligens. Åbenheden og lysten til at afprøve nye teknologier som fx ansigtsgenkendelse og dronelevering er stor, og kinesiske virksomheder er ikke underlagt de samme etiske dilemmaer og lovgivningsmæssige begrænsninger, som dem vi kender i Europa og USA.

Så når vi herhjemme ser mod Silicon Valley i vores forsøg på at forstå fremtiden, ser vi den gale vej; vi risikerer simpelthen at stå med ryggen til udviklingen, hvis vi kun har øje for Google, Amazon og Facebook. Kina ventes allerede i år at overhale USA som det land i verden, der investerer mest i forskning og udvikling. Og om hvad der vil synes som et øjeblik, vil kinesiske virksomheder oversvømme verdensmarkedet med billig højteknologi og ad den vej udfordre utallige vestlige virksomheder. Desuden kan demokratiet få endnu trangere kår, når kinesiske virksomheder eksporterer avanceret overvågningsudstyr til andre regimer, der ønsker at holde deres befolkninger i et jerngreb. 

Hvorfor er der vigtigt for dig? Fordi det er et spørgsmål om tid, før kinesiske teknologiselskaber for alvor begynder at ekspandere uden for Kina, og fordi Kina på mange måder er blevet et vindue til fremtiden – på godt og ondt. En fremtid, hvor man kan betale med sit ansigt, men ikke kan gemme sig, og hvor staten ved hjælp af massiv overvågning uddeler point til borgerne for deres opførsel både online og i den fysiske verden.

Denne aften vil Politikens tech- og udlandsredaktør Michael Jarlner sammen med Christina Boutrup, forfatter til bogen Den store tech-revolution, gøre os alle sammen lidt klogere på den igangværende udvikling – hvad vi kan vente os af den, og især, hvordan vi bedst forbereder os på den. Christina Boutrup er en af landets førende Kina-kendere, og hun har gjort det til sin levevej at gøre beslutningstagere klogere på verdens nye supermagt.
Christina Boutrup er uddannet erhvervsjournalist og har fulgt Kinas udvikling tæt siden 2004, blandt andet som Asien-korrespondent og vært for radio- og tv-programmer.

Hun er desuden aktiv i advisory boardet for tænketanken Think China under Københavns Universitet og er fast Kina-analytiker for TV2 og News.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76