Politiken Live Niels Barfoed og Henrik Palle – I byens favn

”Hvis man selv tripper rundt på Gammelholm og har øjnene med sig, ser man i udstrakt grad det samme som Niels Barfoed – de forsvundne gråspurve, de forsvundne svenskerbutikker med sprut, det overdøvende metrobyggeri, de mange turister, og man stiger som han op ad trappen til sin lejlighed med én langsom fod ad gangen … ”

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Torsdag 23. august kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr. inkl. gebyr
  • Tilkøb af bog Pluspris 150 kr. Pris uden abonnement 200 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Ordene ovenfor er fra Bettina Heltbergs anmeldelse af Niels Barfoeds fine ’Begyndelser til enden’. Og det er præcis noget af det, der er kendetegnende, når man læser Niels Barfoed. Niels Barfoed beskriver bylivet, kulturlivet, cafélivet – ja, nok bare livet – som få andre kan det; så vi kender det, mærker det og simpelthen ved ting om det, så vi pludselig mener, at det måske nok faktisk var os selv, der oplevede det. Denne aften i Pressen møder forfatteren Politikens Henrik Palle, med hvem han deler kærligheden til byen og dens billeder og den sjældne evne til at se og beskrive det, der er, netop så vi andre føler, at vi var der – og i hvert fald ville ønske, at vi var. Nu kan vi faktisk være der selv, når de to møder hinanden til en snak om byen og livet, kærligheden og forgængeligheden, om at føle sig hjemme eller ej og om tiden der går – alt det, Niels Barfoed har kaldt ’Begyndelser til enden’.

Om ’Begyndelser til enden’:

I Begyndelser til enden beskriver Niels Barfoed livets gang på Café Tom i Københavns indre by, nærmere bestemt i bydelen Gammelholm, indkranset af Nyhavn, Inderhavnen, Slotsholmskanalen og Holmens Kanal. Fortællingens ældre jeg-fortæller har sin jævnlige gang på caféen i Holbergsgade, hvor han iagttager glade mennesker, sørgmodige mennesker, fortvivlede og desperate mennesker. Han fortæller om slænget af stamgæster, der møder hinanden på caféen Verdensberømte Sonja, Lars-pænt-goddag, gamle professor Knudsen, Hotel-Peter, der ikke orker køre hjem til Vedbæk, Jake fra London, Smeden, Søren i slyngelhjørnet, Martyna bag baren og mange flere. Jeg-fortælleren beretter også om sit eget liv i lejligheden i Nyhavn, hvor han en sen aften kommer hjem og til sin overraskelse finder en havfrue, der plages af en lille talefejl, dryppende i et vindue ud til gården.

Begyndelser til enden er en humoristisk og vemodig fortælling om menneske-skæbner, om lykkeligt fællesskab og svære opbrud, alt sammen koncentreret om en café i København. Som i øvrigt til forveksling minder om en café i indre by, som undertegnede besøgte for ganske nylig.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76