Politiken Live Påskeevangeliet på ny

Stig Dalager, Martin Bigum og Ulla Henningsen

Pluspris 120 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

195 kr.
  • Tirsdag 9. april kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 120 kr.
  • Pris uden abonnement 195 kr.
  • Tilkøb af bog 'Rabbiens sidste dage'.
    Pluspris 270 kr. Pris uden abonnement 350 kr.
  • Tilkøbte bøger udleveres ved arrangementet
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

I det ikke længere splintrende nye, men ikke desto mindre altid aktuelle bogværk ’Rabbiens sidste dage’ rokker Stig Dalagers tekst ledsaget af Martin Bigums tegninger ved den almindelige fremstilling af Jesus: Hverken Jesus eller Judas fremstår som i de kanoniserede evangelier og romernes og jødernes rolle i forbindelse med Jesus' korsfæstelse er nyfortolket. Her er det fx romerne og ikke jøderne, der er årsag til henrettelsen af Jesus. Jøderne bliver i ‘Rabbiens sidste dage’ dermed frataget en skyld, som mange i historisk sammenhæng har spekuleret i at bruge imod dem. Stig Dalager trækker i sin fortolkning også på nyere viden om Jesus af Nazaret, ligesom han tillægger Jesus–skikkelsen flere følelser og en større modstand imod den romerske besættelse i tiden op til korsfæstelsen. Han nyfortolker desuden Judasfiguren, der ikke længere ses som den, der i svig og for penge bevidst forråder sin religiøse læremester, men af idealisme kommer til at gøre det.

’Rabbiens sidste dage’ er med andre ord en fri (på omfattende studier givet) fortolkning af historien om den jødiske vandreprædikant Josua ben Josef, bedre kendt som Jesus af Nazaret. Og hvad kunne være mere relevant og interessant end at hellige en aften til genopfriskning af en af historiens mest spektakulære fortællinger – og samtidig få kastet nyt lys og interessante vinkler på bordet.

Det er i hvert fald det der sker denne aften i ugen op til netop den dramatiske uge omkring år 34, når vi sammen med forfatteren Stig Dalager, billedkunstneren Martin Bigum og skuespillerinden Ulla Henningsen skal høre om Jesus' begivenhedsrige sidste dage. En historie, der ikke er mindre dramatisk end den gamle fortælling, vi kender, og dog ganske ny.

Rollerne er fordelt således at Martin Bigum er den til fortællingen på stedet tegnende, Ulla Henningsen læser op af udvalgte passager fra bogen, mens Stig Dalager som bogens forfatter fortæller om projektet og processen undervejs.

Det vil være muligt at erhverve sig et eksemplar af bogen ved arrangementet, og skulle man ønske det, kan en af Martin Bigum signeret originaltegning følge med i bogen.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook