Politiken Live Forpremiere på ’Maria by Callas’

Med Peter Lodahl, operasanger og direktør for CPH Opera Festival, og Politikens Michael Bo

Pluspris 90 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

165 kr.
  • Mandag 20. august kl. 19
  • Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, København K
  • Pluspris 90 kr.
  • Pris uden abonnement 165 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Tom Volfs dokumentarfilm 'Maria by Callas' er historien om det 20. århundredes mest feterede sopran i operaverdenen. Et ikon for millioner af fans selv i dag, over 40 år efter hendes død i 1977. Det er historien om Maria Callas’ liv og karriere fortalt med hendes egne ord. Centralt i fortællingen er kampen mellem kvinden og personen Maria, der drømte om et fredeligt liv med familie og børn, og stilikonet, jetset-dronningen og operastjernen Callas, der omgav sig med alle de største stjerner og ønskede sig evig berømmelse. 

Instruktør Tom Volf har været i arkiver over hele verden for at indsamle materiale. Meget har aldrig været offentliggjort tidligere, og andet er blevet restaureret og farvelagt: Private filmoptagelser, ikke-publicerede fotos, bootleg-optagelser af hendes optrædener, personlige breve og interviews, der aldrig blev bragt. Det er hendes livs højdepunkter, hendes ulykkelige forhold til skibsrederen Aristoteles Onassis, hendes vokale deroute, og hendes død som en ensom 53-årig, alt sammen gribende fortalt gennem en filmisk mosaik af interviewklip, nyhedsindslag, private smalfilmsoptagelser og personlige breve.

Filmen er resultatet af Volfs årelange fascination af Callas som kunstner og person, og hans research hos de mennesker, som var tæt på hende. Maria by Callas er en musikfilm, hvor man ikke må nøjes med korte glimt af den stemme, det hele handler om, men får serveret en lang række optagelser af hele arier fra nogle af de mest centrale operaer i Callas’ repertoire, ligesom filmen i høj grad lader hovedpersonen selv komme til orde og give nyt liv til fortællingen.

Og så har vi selvfølgelig bedt et par særdeles operakyndige herrer om at give filmen nogle ord med på vejen efterfølgende, og vi er således glade for at kunne præsentere operasanger og direktør for CPH Opera, Peter Lodahl, og Politikens Michael Bo, som vil perspektivere og diskutere filmen efter endt forestilling.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76