Politiken Live - Udsolgt Forpremiere på ’Ser du månen, Daniel’

Mød Puk Damsgård, Niels Arden Oplev, Anders W. Berthelsen og Esben Smed

Pluspris 90 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

165 kr.
  • Mandag 26. august kl. 18.30
  • Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, København K
  • Pluspris 90 kr.
  • Pris uden abonnement 165 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Da Puk Damsgårds bog ’Ser du månen, Daniel’ udkom i efteråret 2015, blev den en kæmpesucces med flotte anmeldelser og over 100.000 solgte eksemplarer. Bogen er fortællingen om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid, kidnapningen af den danske freelancefotograf Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien sammen med flere andre udlændinge. Få måneder efter udgivelsen modtog Puk Damsgård Danmarks fornemste journalistpris Cavling Prisen, bl.a. netop for ’Ser du månen, Daniel’. 

Fra august kan Daniel Ryes historie også opleves i biograferne. Filmen er instrueret af Niels Arden Oplev, og i de centrale roller som henholdsvis Daniel Rye og den danske gidselforhandler Arthur er Esben Smed og Anders W. Berthelsen.

I filmen, som er baseret på Puk Damsgårds bog om forløbet, følger vi Daniels kamp for overlevelse i fangenskab, hans venskab med den amerikanske journalist James Foley, som han sad som gidsel sammen med, og hvordan hans familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i de nervepirrende løsesumsforhandlinger med Islamisk Stat – og i befrielsen af Daniel.
Gennem Daniels historie giver filmen et enestående indblik i, hvordan mennesker overlever tortur, skaber venskaber og bevarer håbet under ekstreme forhold.

Denne aften kan du høre både forfatter og journalist Puk Damsgård, instruktør Niels Arden Oplev og skuespillerne Anders W. Berthelsen og Esben Smed fortælle om deres arbejde med ’Ser du månen, Daniel’, når de stiller op til en snak efter filmen.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook