Nature Wild – om at være i krig og om kampen for at vende hjem

På baggrund af virkelige historier fra soldater og deres familiemedlemmer kan du opleve forestillingen ’Nature Wild’. Om at være i krig, og om at vende tilbage til familien og hverdagen. Forestillingen indledes med et foredrag med en tidligere soldat, en psykolog med speciale i hjemvendte soldater og en psykolog fra Veterancentrets Militærpsykologiske Afdeling.

Pluspris 160 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

210 kr.
 • Torsdag 7. juni - foredrag kl. 21 og forestilling kl. 22
 • Café Kellerdirk/Aveny-T, Frederiksberg Allé 102, 1820 Frederiksberg
 • Pluspris 160 kr.
 • Pris uden abonnement 210 kr.
 • Prisen er inkl. en kop kaffe, the, vin eller øl og snacks til foredraget
 • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Soldater vender hjem. Ikke til familien og hverdagen, men til skovene. Efter at have mødt krigens brændpunkter og civilisationens grænseland, trækker de sig tilbage til naturen … til vildkanten.
Oplev forestillingen om at være i krig - og om kampen for at vende hjem. 
Og mød soldaten, som vi har sendt i krig, og som er vendt hjem med ar på sjælen; mød også psykologerne, der arbejder med at lette livet for dem med posttraumatisk stress.

Nature Wild bygger på virkelige historier om danske soldater. Igennem et år har kunstneren Tine Louise Kortermand været rundt i Danmark og interviewe hjemvendte soldater og deres familiemedlemmer. På baggrund af disse interviews skaber kontratenor Daniel Carlsson (S), danser Taneli Torma (FI), elektronmusiker Aku Raski (FI) samt video- lyd- og performancekunstner Tine Louise Kortermand (DK) en musikdramatisk forestilling om samhørighed, om det at føle sig fremmed overfor sine nærmeste, at leve i parallelverdener, at tage ud i skovene og naturen, at synke ned i mørket – og dukke op til overfladen igen.

Før forestillingen sætter vi rammen med tre relevante foredrag.
Rene Pamperin, tidligere officer, veteran og leder af veteranhaven i Slots Bjergby ved Slagelse fortæller om livet som hjemvendt - med PTSD, flashbacks og natlige mareridt.
Psykolog Anne Catherine Lefevre er en del af Forsvarets netværk af psykologer, hvor hun blandt andet arbejder med EMDR-  en behandlingsform, der hjælper klienten med at slippe den stress og smerte, som kan ligge låst fast i nervesystemet efter voldsomme og overvældende oplevelser.
Militærpsykolog Mette Rimmen, der kan fortælle om hvornår og hvordan militæret begyndte at se problematikkerne, hvad man gør for at afhjælpe problemet og hvad der skal til for, at indsatsen hjælper.

Få et unikt blik ind i soldatens liv – efter hjemsendelsen. Og få en større forståelse for, hvad du kan gøre for at lette hans eller hendes vej hjem.

Se hele beskrivelsen

Se trailer

Se trailer fra forestillingen

Det her bør du også lige se ...

 • Misantropen
  Misantropen_x

  Forpremiere Misantropen

  Forpremierer 27. og 28. juni kl. 19.30

  Grønnegårds Teatret i hjertet af København byder denne sommer på en af verdensdramatikkens væsentligste klassikere, nemlig Molières ’Misantropen’, som spiller under åben himmel i den stemningsfulde have bag Designmuseum Danmark.

  Pluspris 195 kr.
  Pris uden abo. fra 345 kr.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76