Udsolgt - Forpremiere Sandhed og konsekvens

Teatret ved Sorte Hest har samlet en stærk kvartet af skuespillere til at få sat luft under vingerne og sus i skørterne på Lars Noréns vilde mesterværk ’Sandhed og konsekvens’.

Pluspris 110 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

205 kr.
  • Forpremiere onsdag 20. januar kl. 20
  • Teatret ved Sorte Hest, Vesterbrogade 150, Frederiksberg
  • Pluspris 110 kr. 
  • Pris uden abonnement 205 kr. 
  • Billetpriserne er inkl. billetgebyr

Beskrivelse

Mikael Birkkjær, Anette Støvelbæk, Sarah Boberg og Peter Oliver Hansen mødes i centrum af alle ægteskabers mest komiske og allermørkeste kampplads: Parmiddagen!

Som noget nyt har Teatret ved Sorte Hest sikret sig de danske rettigheder til den verdensberømte svenske dramatiker Lars Noréns mesterlige drama ’Sandhed og konsekvens’. Norén er specialist inden for det hudløst realistiske drama om betændte familierelationer, og hans skildringer af det moderne menneskes ensomhed er båret af en knivskarp og sort humoristisk dialog. 

’Sandhed og konsekvens’ er ingen undtagelse med sin groteske skildring af en klaustrofobisk parmiddag, der efter en tur igennem iscenesætter Maria Vinterbergs eksistentielle kværn bliver forvandlet til et stykke absurd vanvidsrealisme, som alle med selv den mindste erfaring inden for parforholdets glæder kan drage nytte af.

Scenen er sat i centrum af alle ægteskabers mest komiske og allermørkeste kampplads: Parmiddagen! Vi er hjemme hos Elisabeth (Sarah Boberg) og Jens (Mikael Birkkjær), der har været gift i mange herrens år. I anledning af Elisabeths 50-års fødselsdag har de inviteret hendes yngre søster Julie (Anette Støvelbæk) og dennes mand Michael (Peter Oliver Hansen) til en aften, hvor stikpillerne flyver gennem luften, og slagene rammer under bæltestedet på kryds og tværs. 

Når sandhederne om de to søstre blandes med en tilpas mængde alkohol og skeletter fra fortiden, får deres ægtefæller – plus den tamme undulat Benny – tilværelsens brutale konsekvenser at føle på krop og sjæl. Det der skulle have været en hyggelig fødselsdag i familiens skød, udvikler sig hurtigt til et blodigt opgør med kønsroller, barnløshed og bitre skæbner. Indimellem skulle man tro, at de fire personer kører en indbyrdes konkurrence om, hvem der kan fornedre hinanden mest. Men som aftenen løber mere og mere af sporet, bliver det tydeligt, at parrene mest af alt prøver at finde mening i deres egne håbløse liv.

Medvirkende: Mikael Birkkjær, Anette Støvelbæk, Sarah Boberg og Peter Oliver Hansen
Iscenesætter: Maria Vinterberg
Scenograf: Marianne Nilsson
Lysdesigner: Lasse Svarre Christiansen
Skræddersal: Mikael Jensen
Dramatiker: Lars Norèn
Oversætter: Vibeke Bjelke


OBS:
Teatret ved Sorte Hest følger myndighedernes til enhver tid gældende krav og anbefalinger i relation til COVID-19, så publikum trygt kan gå i teatret. Skulle forestillingen mod forventning ikke kunne gennemføres pga. COVID-19, vil publikum få mulighed for at bytte eller returnere allerede købte billetter. Læs mere om teatrets håndtering af COVID-19 her.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tak for din tilmelding!

Husk, at du som modtager af vores nyhedsbrev automatisk deltager i vores konkurrencer.

Du er også velkommen til at følge os på Facebook og Instagram.

Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook