Forpremiere Teaterkoncert C.V. Jørgensen

Efter 9 års tilløb bliver C.V. Jørgensens ikoniske sange forvandlet til en teaterkoncert, hvor Politikens abonnenter kan opleve forestillingen før alle andre til forpremierer på Aveny-T.

Pluspris fra 190 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

fra 390 kr.
 • Forpremiere onsdag 29. april kl. 20
 • Forpremiere torsdag 30. april kl. 20 - Udsolgt
 • Aveny-T, Frederiksberg Allé 102, Frederiksberg 
 • A-billetter
  Pluspris 210 kr.
  Pris uden abonnement 410 kr.
 • B-billetter
  Pluspris 190 kr.
  Pris uden abonnement 390 kr.
 • Priser er inkl. billetgebyr

Beskrivelse

C.V. Jørgensens stærke og smukke ord har sikret ham en tidsløs stemme for flere generationer. Nu bliver Danmarks største nulevende sangskriver hyldet fra scenen, netop som han fylder 70 år.
Efter næsten 9 års betænkningstid har C.V. Jørgensen givet Aveny-T og Aarhus Teater tilladelse til at fortolke hans ikoniske sange til en helt ny teaterkoncert. Forestillingen er ikke bare en fiks idé, men et resultat af et stædigt ønske om at sætte C.V. Jørgensens tekstunivers i scene.

Med et helt nyt og ungt hold på scenen og det erfarne makkerpar Cederholm & Bjerkø bag dem, skaber de to teatre nye fortolkninger af 25 af C.V.’s største sange - heriblandt ’Det Si’r Sig Selv’, ’Entertaineren’, ’Bellevue’, ’Sæsonen er Slut’, ’I en Blågrå Kupé’, ’Søndagsseancer’, ’Lidt til og meget mere’ og ’Det regner i mit hjerte’. Forestillingen har premiere på Aveny-T lidt over en uge før C.V. Jørgensen runder 70 den 9. maj, og Aarhus Teater fortsætter fejringen 14. august.

Nye og erfarne kræfter på scenen
Der er sammensat et talentfuldt kunstnerisk hold fra den unge generation, der sammen med erfarne kræfter skal forløse C.V. Jørgensens udtryksfulde univers.

Publikum kan blandt andet opleve musikeren Tue West, der får sin debut på teaterscenen.

Den grønlandske skuespiller og sanger Nive Nielsen, der modtog Kronprinsparrets Stjernedryspris i 2012, og som gør international karriere med rock-folk bandet The Deer Children og i Hollywood-filmen ’The New World’, hvor hun spiller overfor Colin Farrell.

På scenen står også sangeren Nana Schwartzlose, som det århusianske publikum kunne opleve på Aarhus Teater i Opgang2s ’Sunny Side’ i 2016.

Skuespiller og sanger Simone Tang, der vandt P3s Karrierekanonen i april 2019 med sangen ’Shame’.

Den nyuddannede skuespiller Emil Prenter, der i 2019 medvirkede i Aarhus Teaters anmelderroste ’Orestien’.

Johan Klitgård, nyuddannet skuespiller og sanger fra Musicalakademiet Fredericia i 2019, der bl.a. har medvirket Fredericia Teaters ’Klokkeren fra Notre Dame’ og Odense Teaters ’Leonora Christina’.

Siff Vintersol, der debuterede med kanonanmeldelser i Aveny-Ts forestilling ’Klædt Af’.

Man kan opleve skuespilleren Carl-Christian Riestra, der udover at være en haj på trommer har medvirket i bl.a. ’De Stuerene’ og Ole Bornedals ’1864’.

Endelig medvirker Mark Linn formstærk fra sin medvirken i Aarhus Teaters genopsætning af ’Lyden af de skuldre vi står på’ med rygsækken fuld af erfaring fra teaterkoncerter som ’Gasolin’ på Aveny-T, ’Mozart’ på Betty Nansen, ’Hey Jude’ fra Forum, ’Beach Boys’på Aarhus Teater og ’Come Together’på Østre Gasværk. Mark Linn skriver og synger selv og er derudover sanger i The Antonelli Orchestra.

C.V. Jørgensen – et tidsløst dansk ikon
C.V. Jørgensen er en af de største danske sangskrivere nogensinde. Han debuterede med albummet ’En stynet Strejfer’ i 1974 og fik sit store gennembrud med ’Storbyens små oaser’(1977).

Hans sange har lige siden været rammende for flere generationer og sætter stadig i dag klare spor hos den unge del af befolkningen. Teksterne er udtryksfulde, smukke, enkle og poetiske.

Omdrejningspunktet i hans tekster er ofte den menneskelige eksistens i det simple hverdagsliv, men samtidig formår han at inddrage det kritiske perspektiv, som er nødvendigt at italesætte. Netop dette kan være grunden til, at C.V.’s sange efter 50 år stadig har en aktuel stemme i samfundet. At han stadig er relevant, blev mejslet i granit i 2018, hvor C.V.’s første turné i otte år blev meldt udsolgt på under 10 minutter.


C.V. Jørgensen er tidløs og hans sange er klassikere, som skal hyldes og anerkendes - samtidig med at kunstneren fylder 70 år den 9. maj. Det jubilæum ønsker Aveny-T og Aarhus Teater at fejre med denne forestilling.


Medvirkende: Tue West, Nana Schwartzlose, Nive Nielsen, Siff Vintersol, Simone Tang, Emil Prenter, Johan Klitgård, Mark Linn og Carl-Christian Riestra
Koncept og iscenesættelse: Nikolaj Cederholm
Musikalske arrangementer: Kåre Bjerkø
Scenografi: Jon Stephensen
Kostumedesign: Line Bech
Lysdesign: Jonas Bøgh
Koreografi: Anja Gaardbo
Varighed: 2x45 minutter

Andre kunder har også set

 • AMDUAT. En iltmaskine
  Amduat

  Aflyst AMDUAT. En iltmaskine

  Forpremiere lørdag 18. april kl. 15

  Grundet udbruddet af coronavirus/Covid-19 er arrangementet aflyst. Billetter bliver refunderet til det kreditkort der blev benyttet ved købet. Er billetter købt i Politikens Forhal skal de refunderes der

  Pluspris 145 kr.
  Pris uden abo. 280 kr.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tak for din tilmelding!

Husk, at du som modtager af vores nyhedsbrev automatisk deltager i vores konkurrencer.

Du er også velkommen til at følge os på Facebook og Instagram.

Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook