Tvind – ’The Musical’

En fortælling om en tid, hvor fællesskabet fyldte for meget, til en tid, hvor fællesskabet fylder for lidt.

Pluspris 155 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

205 kr.
  • Fredag 8. marts kl. 20
  • Søndag 10. marts kl. 16
  • Teater V, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby
  • Pluspris 155 kr.
  • Pris uden abonnement 205 kr.
  • Priser er inkl. billetgebyr

Beskrivelse

Teater V genopsætter anmeldersuccesen til marts 2019. Nåede du ikke at se forestillingen i sidste sæson, så har du muligheden nu.

Året er 1972 – USAs præsident, Richard Nixon, besøger Kina og møder Mao Zedong. Mogens Glistrup stifter Fremskridtspartiet. Roskilde Universitetscenter (RUC) åbner. Anker Jørgensen bliver statsminister; Danmark siger ’JA’ til EF; Bowie udgiver Ziggy Stardust, og i biograferne har den første Godfather-film verdenspremiere …

I årene inden har Mogens Amdi Petersen startet Den Rejsende Højskole og samme år Det Nødvendige Seminarium, der senere skal blive til det verdensomspændende imperium, Tvind.

70’erne var en tid med systemændringer, tankeeksperimenter, nye undervisningsformer – en udfordring til det etablerede samfund og opfordring til radikale ændringer. Tvind var et socialt projekt i en tid, hvor man sagde Os, Vi, Sammen, i stedet for Mig, Mig, Mig. Hvor individet kun var det nødvendige tandhjul i fællesskabets maskine.

”Fællesøkonomi gør os stærkere som gruppe og derfor stærkere som individer. Fællesøkonomi fjerner hierarkiet. Jalousi. Smålighed. Egoisme. Fråseri. Fællesøkonomi skaber fokus. Sammenhold. Og vigtigst af alt mulighed for at gøre det umulige,”siger Anne i forestillingen.

Tvind – ’The Musical’ vil gerne anerkende alle de dedikerede mennesker, der kæmpede for at skabe en bedre verden. Dem, som vitterligt troede på, at hvis de gjorde en aktiv indsats, så ville de sammen kunne ændre verden.

Men hvad skete der egentlig med alle dem, der troede på fælleseje, gruppepres og ingen hensyntagen til jeg’et? Gik de til grunde i sammenholdets mantra?

Kom og oplev Sune Kofoed, Margit Watt-Boolsen, Linnéa Voss, Signe Mannov, Sune Skuldbøl Vraa m.fl. i Jens Svanes instruktion og med Julie Forchhammers flotte scenografi.

Forestillingen er en voksenforestilling. Varighed: 2 timer inkl. pause.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook