Bachs Juleoratorium

Copenhagen Oratorio Choir er kendt af mange Politikenlæsere gennem den populære tradition ’Messias på Strøget’, som afholdes i Helligaandskirken. I år har koret endnu et af julens udødelige storværker på programmet, nemlig del 1-3 af Bachs Juleoratorium. Denne koncert finder sted i Sankt Jakobs Kirke på Østerbrogade.

Pluspris 160 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

200 kr.
  • Torsdag 6. december kl. 19
  • Sankt Jakobs Kirke, Østerbrogade 59, 2100 København Ø 
  • Pluspris 160 kr. 
  • Pris uden abonnement 200 kr.
  • Pris for studerende & unge u. 18 år 110 kr.
  • Priser er inkl. billetgebyr

Beskrivelse

Solisterne ved denne koncert er fundet i et samarbejde med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. De fire unge solister er udvalgt på en audition i samarbejde med sangfagrådet, og det er os en glæde at præsentere:

Emma Mustaniemi, sopran
Sophie Haagen, alt
Thomas Zimmermann, tenor
Richard Låås, bas

Copenhagen Oratorio Choir er resultatet af et årelangt samarbejde mellem Kammerkoret Pegasus og Kammerkoret Terpsichore. Koret vandt koret i 2003 som det første danske kor nogensinde den internationale Schubert Kor-festival i Wien. Finalepladser opnået i Grieg-konkurrencen i Bergen i 2007, samt i Holmboe-konkurrencen i 2008.

Mest berejst er Copenhagen Oratorio Choir med Rachmaninovs 'Vesper', en virkelig sværvægter indenfor russisk kormusik. Koret indspillede den første danske CD med 'Vesper' i 2000 og har givet over 30 koncerter med dette værk i Danmark og Sverige. I 2009 indspillede koret to franske messer af Vierne og Widor i samarbejde med de to organister Hans Ole Thers og Ørjan Horn Johansen.

Orkestret, Copenhagen Oratorio Strings, i sin tid stiftet i et samarbejde mellem dirigent Torsten Mariegaard og Elisabeth Zeuthen Scneider, docent ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Et oprindeligt undervisningsforløb i barokkens spillestil har således dannet baggrund for et samarbejde med musikere, som i dag er ansat i Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret og Copenhagen Phil - og som også kan findes i nogle af de mest succesfulde nye kammerensembler: Nightingale String Quartet, Live Strings m.fl.

Copenhagen Oratorio Choir & Strings
Dirigent: Martin Petersen
Solister: Emma Mustaniemi, Sophie Haagen, Thomas Zimmermann, Richard Låås

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76