Messias på Strøget

Juleshoppeturen på Strøget kan passende rundes af med juletoner i Helligaandskirken, hvor Martin Petersen dirigerer Copenhagen Oratorio Choir & Strings med omkring 60 sangere.

Pluspris 190 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

240 kr.
  • Onsdag 11. december kl. 19
  • Torsdag 12. december kl. 19
  • Helligaandskirken, Niels Hemmingsensgade 5, København K
  • Pluspris 190 kr.
  • Pris uden abonnement 240 kr.
  • Pris for studerende og unge u. 18 120 kr.
  • Pris er inkl. billetgebyr

Beskrivelse

‘Messias på Strøget’ har tidligere høstet fine anmeldelser for den levende tolkning af det melodiøse værk. ‘Kernesund musikalitet og masser af saft og kraft i de 60 sangere’, hed det blandt andet.

I år byder solistholdet på et glædeligt gensyn med sopranen Frederikke Kampmann, som er travlt beskæftiget både herhjemme og i udlandet. Navnlig i Wien har hun sunget mange operaroller.

Alten, Johanne Højlund, har i indeværende sæson sunget Flosshilde og Erda i ‘Rhinguldet’ med den Ny Opera, Olga i ‘Eugen Onegin’ på Den Jyske Opera og skal til foråret synge Dryade i ‘Ariadne på Naxos’ på Det Kgl. Teater.

Vi byder atter velkommen til tenoren Mathias Monrad Møller. Hans liste over modtagne legater og udmærkelser er efterhånden unik i sit omfang, idet han anerkendes for sine store evner både som sanger og komponist. Senest er Sonnings Talentpris kommet til i rækken af internationale priser.

Bassen, Morten Lassenius Kramp, arbejder på det Kgl. Teater i koret og som solist, hvor han bl.a. har kunnet opleves som Basilio i Barberen i Sevilla, Lodovico i Othello, Angelottei i Tosca, Sprecher i Tryllefløjten og Massetto i Don Giovanni.

Mest berejst er Copenhagen Oratorio Choir med Rachmaninovs ‘Vesper’, en virkelig sværvægter indenfor russisk kormusik. Koret indspillede den første danske CD med ‘Vesper’ i 2000 og har givet over 30 koncerter med dette værk i Danmark og Sverige. I 2009 indspillede koret to franske messer af Vierne og Widor i samarbejde med de to organister Hans Ole Thers og Ørjan Horn Johansen.

Copenhagen Oratorio Choir har hvert år siden 1995 opført Händels ‘Messias’ – siden 2006 i Helligaandskirken i København. Fra 2011-opførelsen findes en liveindspilning med et 80 min. uddrag, som kan købes for kun 50 kr. ved koncerten.

Copenhagen Oratorio Choir & Strings
Dirigent: Martin Petersen
Solister: Frederikke Kampmann, Johanne Højlund, Mathias Monrad Møller, Morten Lassenius Kramp

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på facebook