Jazz Clash / 100 years of Jazz

To af Skandinaviens internationalt anerkendte jazzprofiler, sangerinde Cæcilie Norby og saxofonist Benjamin Koppel går i Jazz Clash sammen om at præsentere 100 års jazzhistorie

Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg C

Få 20% Plusrabat
  • Tirsdag 10. juli kl. 10 og onsdag 11. juli kl. 20
  • Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg C
  • Pluspris 212 kr. 
  • Pris uden abonnement 265 kr.
  • Billetpriserne bliver pålagt et billetgebyr.
  • For at købe billetter til Pluspris skal du være logget ind som Politiken Pluskunde. Tryk herefter på knappen KØB DIN BILLET HER

Beskrivelse

Oplev en stjernebesætning med topnavne fra både den danske og New Yorks jazzscene, der tager favntag på såvel legendariske jazzkompositioner som mere ukendte sange, og nyfortolker og udfordrer musik og publikum med både passion, kærlighed og et glimt i øjet.

Med musik og historier, der knytter sig til hvert sit tiår siden jazzens første spæde begyndelse i 1918, kommer vi vidt omkring, fra Ellington over freejazz, fra popjazz til fusionsinspireret jazzrock, til melodiske, nordiskklingende jazzstemninger – en magisk tidsrejse i jazzens univers.

Tre dansere – den fænomenale klassiske solodanserinde, Diana Curi, og en af jazzdansens største unge talenter, Nikita Thigpen (i øvrigt barnebarn af den ikoniske amerikanske jazztrommeslager Ed Thigpen, der selv boede i København det meste af hans liv) og Danmarks førende streetdanser, Josephine Raahauge (kendt fra talrige teateropsætninger, reklamefilm, mv.) sætter musikken og musikhistorien i relief, og der er således lagt op til en totaloplevelse, hvor snart sagt alle sanser kommer i spil.

Tre amerikanske jazzmastodonter indtager scenen sammen med dansk jazz’ Grand Old Man, trommeslager Alex Riel, der selv har spillet med alle fra Bill Evans til Sonny Rollins. Pianist Uri Caine, der udover en lang række soloplader også har spillet og indspillet med stjernenavne som Paul Motian og Joe Lovano; bassist Johannes Weidenmueller, der har været det musikalske anker for så forskellige musikere som Kenny Werner, Benny Golson og Wynton Marsalis; og ikke mindst trompetist Ralph Alessi, et musikalsk unikum, der lige gerne spiller solotrompet i New Yorks symfoniorkestre, som han optræder med Bill Frisell, Sam Rivers og Steve Coleman.

Cæcilie Norby behøver næppe en større introduktion – hun er gennem de sidste 25 år en af Skandinaviens succesfulde sangerinde, med en række berømmede albums til sit navn udgivet på så højtprofilerede labels som Blue Note Records og ACT.

Benjamin Koppel, udnævnt til Ridder af den Franske republik for sit kunstneriske virke, har udgivet omkring 50 plader i eget navn og samarbejdet med de allerstørste navne på internationale jazzscene, fra Paul Bley og Phil Woods til Jim Hall og Joe Lovano, Brian Blade og mange flere.

Jazz Clash bliver en unik mulighed for en jazztotaloplevelse udover det sædvanlige – en jazzteaterkoncert, dybt forankret i historien og jazztraditionen og med klar og utvetydig pejling ind i fremtidens jazz.

Cæcilie Norby – vokal
Benjamin Koppel – saxofon
Ralph Alessi (USA) - trompet
Uri Caine (USA) – klaver
Johannes Weidenmueller (USA) – kontrabas
Alex Riel – trommer
Diana Cuni, Nikita Thigpen, Josephine Raahauge - dans

Se hele beskrivelsen

Det her bør du også lige se ...

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76