Bach Johannespassionen

Med Ghita Nørby, solister, Camerata kor og orkester

Pluspris 185 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

220 kr.
  • Onsdag 8. april kl. 19.30
  • Holmens Kirke, Holmens Kanal 21, 1060 Kbh. K
  • Pluspris 185 kr. 
  • Pris uden abonnement 220 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.

Beskrivelse

Ghita Nørby står for fortællingen på dansk. Evangelist Martin Vanberg står i spidsen for den musikalske fortælling på tysk og bakkes op af 5 andre solister, kor og orkester.  Cameratas faste dirigent, Sofia Söderberg, dirigerer for første gang Bachs Johannespassion med Camerata kor og orkester. 

Ghita Nørby behøver ingen introduktion. Danmarks store kvindelige skuespiller gennem 6 årtier, på lærredet og på scenen. Og nu også som fortæller og ‘oversætter’ i Bachs musikalske levendegørelse af Johannesevangeliets fortælling om Jesu lidelse og død.

Martin Vanberg har etableret sig som en af de mest fremtrædende tenorer i Skandinavien med speciale i barokmusik. Han har samarbejdet med en lang række stjernedirigenter og -ensembler. Jobbet som evangelist i passionerne er blevet et speciale for Martin.

Nina Bols Lundgren er en efterspurgt solist hos landsdelsorkestrene og på den danske operascene - og internationalt har hun haft succes som opera- og koncertsanger i bl.a. Holland.

Kontratenor Daniel Carlssoner en fornem sanger indenfor sit særlige stemmefag, hvilket hans internationale karriere med tilknytning til operascener og ensembler også vidner om. Han har flere gange med succes sunget Messias med Camerata og nu får vi altpartiet i Johannespassionen med hans lyse herrestemme.

Mathias Monrad Möller er født i Odense, men opvokset i Tyskland, hvor han som dreng sang Thomanerchor i Leipzig. Han har en fremadstormende karriere som tenor og komponist i Tyskland og Skandinavien, og i 2018 vandt han Léonie Sonnings talentpris.

Jakob Högström er fulgt i sin fars fodspor som baryton. Han debuterede i 2002 som Papageno i Mozarts Tryllefløjten, og siden har han udviklet sig til en af Sveriges mest efterspurgte lyriske barytoner. 

Mikkel Tuxen er mangeårig sanger i Camerata og har de senere år haft ansættelse i DR Koncertkoret,Holmens Kantori, Det norske solistkor og Ars Nova. Ved siden af har Mikkel optrådt som solist i talrige sammenhænge, særligt med barokmusik. 

Sofia Söderberg er Cameratas kunstneriske leder og dirigent siden 2018. Hun har bl.a. tidligere dirigeret det renommerede svenske herrekor Svanholm Singers. Med Camerata har hun foruden a cappella-koncerter og turné til USA i sommeren 2019 stået i spidsen for to års Messias’er til jul.

Medvirkende:
Martin Vanberg, evangelist
Ghita Nørby, fortæller
Nina Bols Lundgren, sopran
Daniel Carlsson, alt
Mathias Monrad Möller, tenor
Jakob Högström, bas
Mikkel Tuxen, Jesus
Camerata kor og orkester
Sofia Söderberg, dirigent

Andre kunder har også set

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tak for din tilmelding!

Husk, at du som modtager af vores nyhedsbrev automatisk deltager i vores konkurrencer.

Du er også velkommen til at følge os på Facebook og Instagram.

Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook