Summer Jazz De Hvide Busser

I anledningen af 75-året for De Hvide Bussers redning og hjemtransport af omkring 20.000 kz-fanger i foråret 1945, har Benjamin Koppel komponeret et værk baseret på samtaler med overlevende.

Pluspris 220 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

275 kr.
  • Søndag 4. juli kl. 18
  • Bakkehusets Have, Rahbeks Alle 23, 1801 Frederiksberg C
  • Pluspris 220 kr. 
  • Pris uden abonnement 275 kr.
  • Billetpriserne bliver pålagt et gebyr.
  • For at købe billetter til Pluspris skal du være logget ind på Plus.
    Tryk herefter på knappen KØB DIN BILLET HER

Beskrivelse

Værk baseret på samtaler med overlevende

Med en musikalsk fortolkning bliver der givet plads til, at hver især kan tænke sit eget følelsesliv ind i den voldsomme historie. Via musikkens magi bliver både empati og eftertænksomhed, glæde og sorg aktiveret som inspiration til fortsat at tale om og videreformidle historien. Og centralt i værket står de overlevendes egne stemmer og egne ord, der indgår som en implicit del af det musikalske udtryk.

Benjamin Koppel har igennem en række store musikalske værker arbejdet med kunstneriske bearbejdelser af emner, der relaterer sig til den jødiske kulturhistorie, flugt og holocaust.

Eksempelvis med værket ’Verden af i går’, inspireret af forfatteren Stefan Zweigs ikoniske bog af samme navn, uropført til den jødiske kulturfestival i 2017. Også jødernes flugt over Øresund i oktober 1943 har været omdrejningspunkt, som i værket ’Annas' sang’, uropført til den jødiske kulturfestival 2018. Og endelig initierede Benjamin den første opførelse af Ted Rosenthals jazzopera ’Dear Erich’, der er baseret på en hjerteskærende brevveksling fra årene 1936-43, i Synagogen i Krystalgade i forbindelse med den jødiske kulturfestival i 2019.

Og også i år tager Koppel fat i et vigtigt historisk område, for i takt med at de bliver færre og færre overlevende, så er det med Benjamins ord ”op til os, der har fået historien fortalt fra de mennesker, der oplevede den, at formidle og fortælle, så historien aldrig bliver glemt".

Historien om de skandinaviske aktioner, der fik reddet så mange mennesker tilbage til et liv i sikkerhed, er et væsentligt hjørne af fortællingen om de skandinaviske jøders historie. Og med en musikalsk fortolkning bliver der givet plads til at hver især kan tænke sit eget følelsesliv ind i denne voldsomme historie. Og via musikkens magi bliver både empati og eftertænksomhed, glæde og sorg aktiveret som inspiration til fortsat at tale om og videreformidle historien.

Koncerten bliver indrammet af Benjamins personlige ven, historiker og forfatter Bo Lidegaard, der har beskæftiget sig indgående med emnet, blandt andet i den roste bog ’Redningsmænd’. Og ensemblet tæller desuden en af Skandinaviens største jazzsangsolister, Josefine Cronholm, pianist Søren Møller, perkussionist Birgit Løkke, kontrabassist Thommy Andersson samt solocellist fra DR Symfoniorkestret Henrik Dam Thomsen. 

Line-up

Josefine Cronholm – vokal
Bo Lidegaard – foredrag
Benjamin Koppel – sax
Søren Møller - piano
Birgit Løkke – perkussion
Thommy Andersson – bas
Henrik Dam Thomsen – cello

Se alle vores koncerter med Plusrabat her

Se hele beskrivelsen

Andre kunder har også set

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook