Dexter Gordon Revisited

Dexter Gordon ville i år være fyldt 95 år. Det skal fejres med en dag i hans ånd; festligt, swingende, virtuost og med et smil på læben, to koncerter med hvert sit tema og med musikere, der kender Dexter og hans musik rigtig godt.

Pluspris 260 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

325 kr.
 • Lørdag 7. juli kl. 18
  Kl. 18 - Koncert 'Go'
  Kl. 19.15 - Film 'Dexter Gordon - More Than You Know'
  Kl. 21 - Koncert 'Round Midnight' 
 • Prøvehallen, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby
 • Pluspris 260 kr. for dobbeltkoncert og film
 • Pris uden abonnement 325 kr. for dobbeltkoncert og film
 • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Den amerikanske saxofonist Dexter Gordon er et af jazzhistoriens helt store navne - en stilskaber, der mestrede beboppens høje tempo og melodiske frasering på linje med Charlie Parker, Dizzy Gillespie og Bud Powell. Han var i 1960’erne og 70’erne en del af det københavnske jazzliv, spillede ofte i Montmartre og cyklede rundt i Valby, hvor han boede gennem 14 år. I 2018 ville Dexter Gordon være blevet 95 år.

Det fejrer Summer Jazz 2018 med en dag i Dexters ånd. Tre musikere der ofte spillede sammen med Dexter og tilmed talte ham blandt deres nærmeste venner er på scenen i Prøvehallen denne aften:

Alex Riel (trommer), Bo Stief (kontrabas) og Ole Kock Hansen (klaver). De tre efterhånden legendariske danske jazzmusikere får selskab af en anden Valby-saxofonist, Benjamin Koppel, der i øvrigt selv er opkaldt efter endnu en amerikansk topsaxofonist der boede i København i mange år, Ben (Jamin Francis) Webster. Benjamin hyldede som bare 16-årig netop Dexter ved en memorial koncert på Montmartre i København efter Dexters død i 1990. Ved den lejlighed spillede Benjamin i øvrigt for første gang sammen med Bo Stief.

Der er dømt ægte jazzfest når fire danske cool cats hylder Dexter, som så afgjort selv var en af jazzens allerstørste af slagsen.

Billetten ved dette arrangement giver samtidig adgang til filmvisning i pausen. Den amerikanske instruktør Don McGlynn fortæller om hans film ’More than you know’ hvor Ben Webster, Woody Shaw, Phil Woods & Steve Lacy er medvirkende. Filmen varer ca. 50 min.  

Benjamin Koppel – saxofon
Ole Kock Hansen – klaver
Bo Stief – kontrabas
Alex Riel - trommer

Det her bør du også lige se ...

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76