En ode til Amor

Vi har sammensat et program bestående af en række af de største romantiske komponister til den store romantiske valentinsdag, hvor vi for en aften omdanner JP/Politikens store sal ’Pressen’ til kærlighedens tempel. Inden for rimelighedens grænser forstås.

Pluspris 299 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

360 kr.
 • Søndag 14. februar kl. 18.30 - Døre åbner kl. 17.30
 • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
 • Pluspris 299 kr.
 • Pris uden abonnement 360 kr.
 • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
 • Tilkøb af kaviar
  Russisk kaviar, luksusudgaven 1.200 kr.
  Russisk kaviar, mellemklasse 700 kr.
  Laksekaviar 150 kr.
 • Alle slags kaviar serveres med blinis og crème fraiche
 • Kaviar serveres før koncertstart
 • Der vil være mulighed for at købe russiske bobler i baren

Beskrivelse

Valentinsdag

En af mine tidligere kolleger fra internetboghandelen Saxo.com sagde følgende til os: ”jeg vil godt nok blive meget glad, hvis min kæreste inviterede mig til et sådan arrangement”. Idé hermed videregivet.

Det er aftenen, hvor vi sætter oplysningstiden og dens børn, det rationelle og tekniske, møtrikker og tandhjul, IT, programmering og PowerPoint i garderoben. Og så er det tid til at ære det, der gør mennesker til mennesker og ikke robotter: følelser, især den slags, der får to til at gå hånd i hånd.  

Liederfrühling

Og så toner flyglet frem, det ypperste instrument for de stormende følelser, konflikter og efterfølgende klimaks. Vi skal lytte til værker af Schumann, Chopin og Rachmaninov. Komponister, der anslår hele vores følelsesmæssige register. Det er tilladt at fælde en tåre undervejs.

Og sluttelig byder vores scene denne aften på en lille overraskelse foranlediget af et tilfældigt og heldigt sammentræf i København netop den uge.

Shigeruflyglet

Det følgende er ikke helt ’fun facts’, men det er tæt nok på: Til vores aften lejer vi det japanske flygelfirma Kawais luksus koncertflygel, Shigeru, hvor man bruger lamahår til filthamrene, efter sigende den blødeste uld, du kan få fra naturens hånd. Indrømmet, pænt dekadent, men det giver en fantastisk rund og fuld klang, som er særligt velegnet til netop valentinsdag.

Vi lover, når der er tæppefald, og der skåles i det sidste glas champagne, at I er som nyforelskede igen. Og hvis I i forvejen er nyforelskede? Ja, så kan alting ske.

Aftenens pianist, Anna Geniushene

Med Anna Geniushene er vi – og flyglet – i særdeles gode og kapable hænder. Hendes første offentlige optræden var i en alder af 6 år, og hun har ikke veget fra klaveret siden. Hun blev uddannet på Moskvas statskonservatorium i 2015 og fortsatte sine studier på the Royal Academy of Music i London, hvilket endte med følgende på hendes cv: ’Master with Distinction and Advanced Diploma’.

Der er stigende efterspørgsel efter hende (noget vi kunne mærke, da vi skulle planlægge denne aften!). En eftertragtet musiker, som har spillet i mange af de store koncertsale, heriblandt ’The Great Hal’” på Moskvas konservatorium, the National Concert Hall i Dublin, Museum of Arts i Tel-Aviv, Konzerthaus ‘Neue Welt’, Sala Greppi i Milano og ’Berliner Philharmonie’ i den tyske hovedstad.

The Guardian skrev, “Scampering up and down the keyboard or gracefully leading the way into folk music realms, she and the orchestra vied playfully for dominance and deployed a virtuosity which seemed both joyful and natural...”

Aftenens program

Første del
Robert Schumann, Fantasies ‘Wanderer’
Frédéric Chopin, Polonaise-Fantasie

Andel del
Sergueï Rachmaninov, Sonate nr.1 op. 28
Og vi slutter med ’en overraskelse’

Se alle vores koncerter her

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tak for din tilmelding!

Husk, at du som modtager af vores nyhedsbrev automatisk deltager i vores konkurrencer.

Du er også velkommen til at følge os på Facebook og Instagram.

Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook