Nyhed: Glemmer du?

En kabaret om tiden før, under og efter besættelsen

Pluspris 225 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

275 kr.
  • Tirsdag 25. maj kl. 20
  • Onsdag 26. maj kl. 20
  • LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København N
  • Pluspris 225 kr. 
  • Pris uden abonnement 275 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
  • Husk at medbringe Coronapas

Beskrivelse

Glemmer du? er en kabaret om Danmark i tiden før, under og efter besættelsen, måske den meste spændende og afgørende tid i Danmarkshistorien. Mads Elung-Jensen og Niels Bo Emgren blander den politiske historie med personlige historier fra Mads’ mormor og morfar Ella og Rohdes dramatiske liv.  Du kan læse mere om Ella og Rohdes liv her.

Mest af alt synger de tidens umådeligt populære revy- og filmsange som ’Glemmer du, så husker jeg’, ’Man binder os på mund og hånd’, ’Den sidste turist i Europa’ og ’To lys på et bord’.

Mads og Niels dannede i 2004 med fire kolleger ensemblet Kopenhagen Kabarett, der specialiserede sig i den elegante og virtuose underholdningsmusik fra Weimarrepublikkens Berlin.

Kopenhagen Kabarett nåede i sin levetid ud til et stort dansk publikum, både live og i populære TV- og radioudsendelser. Nu har Mads og Niels fundet sammen igen og glæder sig til at dele deres friske syn på de danske revy-juveler.

Mads Elung-Jensen
Den danske tenor Mads Elung-Jensen har gennem de sidste 15 år skabt sin helt egen særlige kabaretform. Mads er klassisk uddannet sanger fra Det kongelige danske Musikkonservatoriums solistklasse i København og har sunget et bredt udvalg af operapartier, solopartier i oratorier og liedkoncerter i mange europæiske lande.

Sideløbende med sin klassiske karriere skabte han i 2004 ensemblet Kopenhagen Kabarett og skrev i København tre meget roste kabareter til gruppen, før han i 2009 flyttede til Berlin. I Berlin har Mads Elung-Jensen skrevet en række succesfulde historiske solokabaretforestillinger. Han skrev i 2018 den muntert-groteske forestilling ’ButtStuff’, der blev uropført i Bøssehuset på Christiania. I august 2019 havde han premiere på sin nye kabaretforestilling ’Kann denn Liebe Sünde sein?’ om det vulkanske erotiske liv i Berlin i 1920’erne, som også spillede for fulde begejstrede huse i København i september 2019.

Mads Elung-Jensen har også engageret sig i sangligt sorgarbejde. Han er leder af ensemblet Die Goldvögel der specialiserer sig i koncerter til trøst i sorg for mennesker der er berørt af et sorg- døds og afskedstema.

Niels Bo Emgren
Niels Bo Emgren er både sanger, pianist, organist og dirigent. Han debuterede som kapelmester som 16-årig og blev siden uddannet fra som sanger fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i 2001. Han har videreuddannet sig på blandt andet Verbier Master Class hos Håkon Hagegård og Theo Adam samt hos Roger Vignoles, som han også har modtaget privatundervisning hos i London.

Niels har været solist på flere operascener, i oratorier i mange andre sammenhænge. Han har været fastansat i DR Radiokammerkoret og turneret med Mads Elung-Jensen og Kopenhagen Kabarett. Han dyrker sin store interesse for lieder og romancer i et frugtbart samarbejde med sin mangeårige akkompagnatør Lene Buch Rasmussen.

Husk at medbringe Coronapas - læs mere om det her.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook