Udsolgt Glemmer du?

En kabaret om tiden før, under og efter besættelsen med Mads Elung-Jensen og Niels Bo Emgren.

Pluspris 190 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

225 kr.
  • Tirsdag 3. november kl. 20-22  (premiere) - Udsolgt
  • Onsdag 4. november kl. 20-22 - Udsolgt
  • LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København N
  • Pluspris 190 kr. 
  • Pris uden abonnement 225 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.

Beskrivelse

En gammel kending

Den klassiske operasanger Mads Elung-Jensen skrev i 2005 sin første kabaretforestilling til sit ensemble Kopenhagen Kabarett i det dengang nyåbnede LiteraturHaus. Politiken Plus var med fra starten, alle forestillinger blev udsolgt og en skøn tradition blev skabt. Siden er det blevet til mange morsomme og tankevækkende kabaretforestillinger fra Mads’ hånd og med hans foredrag i LiteratusHaus, og Politikens abonnenter har selvfølgelig været med alle årene.

Ny kabaretforestilling 'Glemmer du?'

I 75-året for Danmarks befrielse inviterer Mads og hans gamle Kopenhagen Kabarett-kammerat Niels Bo Emgren til en ny kabaretforestilling, ’Glemmer du?’

Her fortæller de den medrivende historie om perioden før, under og efter besættelsen gennem tidens umådeligt populære revy- og filmsange.

Mellem eviggrønne sange som ’Glemmer du, så husker jeg’, ’Man binder os på mund og hånd’, ’Den sidste turist i Europa’ og ’To lys på et bord’ hører vi historier om Stauning og Krag, om Kaj Munk og Poul Henningsen, om modstandsbevægelsen og redningen af de danske jøder og - ikke mindst - om Liva Weel og Otto Brandenburg.

Mads Elung-Jensen
Den danske tenor Mads Elung-Jensen har gennem de sidste 15 år skabt sin helt egen særlige kabaretform. Mads er klassisk uddannet sanger fra Det kongelige danske Musikkonservatoriums solistklasse i København og har sunget et bredt udvalg af operapartier, solopartier i oratorier og liedkoncerter i mange europæiske lande.

Sideløbende med sin klassiske karriere skabte han i 2004 ensemblet Kopenhagen Kabarett og skrev i København tre meget roste kabareter til gruppen, før han i 2009 flyttede til Berlin. I Berlin har Mads Elung-Jensen skrevet en række succesfulde historiske solokabaretforestillinger. Han skrev i 2018 den muntert-groteske forestilling ButtStuff, der blev uropført i Bøssehuset på Christiania. I august 2019 havde han premiere på sin nye kabaretforestilling ’Kann denn Liebe Sünde sein?’ om det vulkanske erotiske liv i Berlin i 1920’erne, som også spillede for fulde begejstrede huse i København i september 2019.

Mads Elung-Jensen har også engageret sig i sangligt sorgarbejde. Han er leder af ensemblet Die Goldvögel der specialiserer sig i koncerter til trøst i sorg for mennesker der er berørt af et sorg- døds og afskedstema.

Niels Bo Emgren
Niels Bo Emgren er både sanger, pianist, organist og dirigent. Han debuterede som kapelmester som 16-årig og blev siden uddannet fra som sanger fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i 2001. Han har videreuddannet sig på blandt andet Verbier Master Class hos Håkon Hagegård og Theo Adam samt hos Roger Vignoles, som han også har modtaget privatundervisning hos i London.

Niels har været solist på flere operascener, i oratorier i mange andre sammenhænge. Han har været fastansat i DR Radiokammerkoret og turneret med Mads Elung-Jensen og Kopenhagen Kabarett. Han dyrker sin store interesse for lieder og romancer i et frugtbart samarbejde med sin mangeårige akkompagnatør Lene Buch Rasmussen. Niels er i dag dirigent for Jysk Akademisk Kor, Aarhus og organist ved Bryrup, Vinding og Vrads kirker.

Mads og Niels dannede i 2004 med fire kolleger ensemblet Kopenhagen Kabarett, der specialiserede sig i den elegante og virtuose underholdningsmusik fra Weimarrepublikkens Berlin.

Kopenhagen Kabarett nåede i sin levetid ud til et stort dansk publikum, både live og i populære TV og radioudsendelser.

Nu har Mads og Niels fundet sammen igen, og de glæder sig til at tage et frisk blik på de danske musikalske kronjuveler fra tiden omkring besættelsen.

Se alle vores koncerter med Plusrabat her

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tak for din tilmelding!

Husk, at du som modtager af vores nyhedsbrev automatisk deltager i vores konkurrencer.

Du er også velkommen til at følge os på Facebook og Instagram.

Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook