Nyhed: Jødisk forårskoncert

Uriel Herman Quartet og Benjamin Koppel. Jewish Culture in Copenhagen byder velkommen til forårskoncert i den nyrenoverede synagoge i Krystalgade i København 18. marts.

Pluspris 200 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

250 kr.
  • Mandag 18. marts kl. 19.30
  • Københavns Synagoge, Krystalgade 12, 1172 København K.
  • Pluspris 200 kr. 
  • Pris uden abonnement 250 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.

Beskrivelse

Denne gang har de inviteret Uriel Herman Quartet fra Israel, som spiller besnærende musik mellem jazz, rock med klassiske og israelske undertoner. Ensemblet er utroligt godt sammenspillet, og deres melodiske repertoire har en fremragende rytmisk fremdrift ledet af den dygtige pianist Uriel Herman. Han er klassisk uddannet pianist og komponist fra Jerusalems musikakademi og har kastet sin kærlighed over musikken i grænselandet mellem jazz og moderne musikgenrer. Bandet har sat Benjamin Koppel i stævne som gæstesolist.

Sammen med sin kvartet har han udviklet sin egen særprægede sound med etnisk islæt - især i solopartierne på piano og på fløjte. Kvartetten opstod i kølvandet på Hermans første album ’Awake’. De har rejst verden rundt og optrådt på mange festivaler. De har både været i Europa, Asien og USA blandt andet i Limoges, Paris, Taiwan, Beijing, Argentina, Sydkorea, Chengdu, Weimar, Bukarest, Cypern og selvfølgelig i Israel – bare for at nævne nogle af stederne.

Blandt Uriel Herman Quartets værker skal deres liveoptagelse ’The Windmill Session’ fra 2015 nævnes. Den er optaget i en gammel vindmølle i Jerusalem for et lille publikum bestående af venner og familie. Denne optagelse blev verdensberømt og gjorde dem meget populære i Asien, hvor de optrådte på de største jazzfestivaler. I Taichung spillede de for eksempel for 45.000 mennesker.

Et andet af kvartettens værker som vi vil fremhæve, er ’White Night’. Det er en slags jazzrapsodi baseret på klassiske former og elementer, men med meget større frihed. ’Klassisk musik står stadigvæk mit hjerte nær, men jeg savnede friheden, friheden til at bryde formen… friheden til at improvisere… til at udtrykke’, siger Herman. Han komponerede ’White Night’ efter et besøg i Costa Rica. Her overværede han en shamansk ceremoni, som varede hele natten. Denne oplevelse gjorde et stort indtryk på ham ’Det der interesserer mig på scenen, er de musikalske steder, hvor du ikke har nogen anelse om, hvordan det vil lyde. Musik er tidens kunst… Den opstår inde i tiden… Den må skifte karakter og være dynamisk’, udtaler han.

Uriel Herman Quartets nye album ’Face to Face’ er netop udkommet i januar 2019 hos det franske pladeselskab ’Laborie Jazz’.

Kvartetten består af Uriel Herman på klaver, Haim Peskoff på trommer, Avri Borochov på bas og oud samt Uriel Weinberger som spiller på træblæsere.

Avri har studeret både klassisk og indisk tabla musik samt jazz i New York. Han er meget alsidig og velrenommeret bassist og har optrådt på Roskildefestivalen. Han er også lederen af ethno-jazz ensemblet Yamma og rejser på turne med dem både i Europa og i USA.

Koncerten er samtidig en støttekoncert til sportsstævne for unge fra Skandinavien og Baltikum.

Uriel Herman foto af Jarasum Jazz festival
Benjamin Koppel foto af Robin Skjoldborg

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook