Jødisk Nytårskoncert 2018

Mor Karbasi med band, en af de unge store divaer på verdensscenen, kommer til København, når Jewish Culture in Copenhagen inviterer til årets Jødiske nytårskoncert.

Pluspris 200 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

250 kr.
  • Onsdag 3. oktober kl. 19.30
  • Teater Bremen, Nyropsgade 39-41, 1602 København V
  • Pluspris 200 kr.
  • Pris uden abonnement 250 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Mor Karbasi er israelsk verdensstjerne med marokkansk og persisk baggrund. Hun er vokset op i Jerusalem, men er nu bosat i England.

Hendes musik kombinerer eksotiske toner med velkendt verdensmusik. Hendes navn kom pludselig på alles læber, da hun udgav sit først album i 2008. Hendes ry har vokset støt siden. Hendes pragtfulde stemme og scenetække erobrer publikum, hvor end hun optræder.

Mors første album 'The Beauty and the Sea' (produceret af Grammy prisbelønnede producent Matt Howe og af multi-instrumentalist Joe Taylor) modtog fantastiske anmeldelser. Hun blev straks placeret sammen med sådanne globalt berømte sangere som Mariza og Estrella Morente, en fantastisk sammenligning, men den beskriver ikke hendes unikke sangstil og kompositioner, der fører os ind i det gamle sprog, Ladino.

Hendes andet album 'Daughter of the Spring' etablerede hende som en opadgående diva på verdensmusikscenen og førte til omfattende turné i Europa, Marokko og USA.

Hendes tredje album ’La Tsadika’ er en rejse rundt i hendes marokkanske verden. Mor Karbasis lidenskabelige fortolkning af de traditionelle sephardiske og marokkanske melodier, samt egne kompositioner, kombineret med Tom Cohns musikalske fortolkning har resulteret i et unikt album. Medvirkende til dette er et samarbejde med Itamar Doari, Mark Eliyahu, Salvador Guitierre og Joe Taylor.

Jewish Culture in Copenhagen som er arrangør af denne koncert har tidligere gæstet nogle af disse fremragende musikere.

Det sidste og fjerde album ’The Eyes of a Bride’ er et nyskabende og indsigtsfuldt skridt, der forbinder ​​Nordafrika, hvor den jødisk-sephardiske verden møder den berberiske musiktradition. Dette blev indledt allerede på hendes sidste album 'La Tsadika', og endnu en gang bringer hun opfindsomt en fjern verden til nyt liv med mange nye kompositioner med stjernemusikere som Richard Bona, The Tomatito-Family og Kai Eckardt

I musikprojektet Awakening Beyond, synger Mor med den legendariske Tina Turner.

Men det er hendes stemme, som gør hende helt speciel, både skrøbelig og stærk, denne vikler dig om sin lillefinger, mens du er på vandring i hendes univers og fortaber dig i en labyrint af arabesker.

Jewish Culture in Copenhagen er meget glade for at kunne fejre det jødiske nytår med denne specielle koncert, hvor der bliver serveret æbler og honning som sædvanlig i pausen i anledning af det jødiske nytår.

Fotos af Shira Aboulafia

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76