Kann denn Liebe Sünde sein?

Ny kabaret om det vulkanske erotiske liv i 20’ernes Berlin af Mads Elung-Jensen

Pluspris 190 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

225 kr.
 • Mandag 16. september kl. 20-22
 • Tirsdag 17. september kl. 20-22
 • LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København N
 • Pluspris 190 kr. 
 • Pris uden abonnement 225 kr.
 • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.

Beskrivelse

1918-1933 var en af kulturhistoriens mest markante perioder. Især i Berlin oplevede kabaretmusikken sin største blomstringstid.

I de tre år efter første verdenskrigs afslutning opstod der i Tyskland over 200 kabaretteatre, heraf alene 38 i Berlin. Kabaretscenen var på samme tid raffineret og meget direkte, melodierne på højeste underholdningsniveau og digtenes frække ’Wortwitz’ – ordspil - er stadig uforglemmelige.

På baggrund af en enorm materiel fattigdom blev der skabt fabelagtig musik, teater og kunst. Det alternative seksuelle liv blomstrede og tiltrak vilde fugle fra alle egne. Mange gik under, og den tragiske ende lurer bag hvert muntert højdepunkt.

I ’Kann denn Liebe Sünde sein?’ møder vi Marlene Dietrich, Zarah Leander og Lotte Lenya, der sang den eviggrønne musik af Bertolt Brecht og Kurt Weill, af Werner Richard Heymann, Friedrich Hollaender og Robert Stolz.

Vi hører sange som ’Surabaya-Jonny’, ’Schöner Gigolo’, ’Ich bin von Kopf bis Fuss’, ’Ich küsse Ihre Hand Madame’ og selvfølgelig Zarah Leanders uforglemmelige ’Kann denn Liebe Sünde sein?’.

Vi hilser på elegante herrer og glædespiger på alle sociale niveauer. Vi kommer til de store fester, og vi hører om de hemmelige træfpunkter for ’det tredje køn’. Til sidst oplever vi (næsten) alt gå til grunde efter nazisternes magtovertagelse.

Mads Elung-Jensen
Den danske tenor Mads Elung-Jensen har gennem de sidste 15 år skabt sin helt egen særlige kabaretform.

Mads er klassisk uddannet sanger fra Det kongelige danske Musikkonservatoriums solistklasse i København. Sideløbende med sin klassiske karriere skabte han i 2004 ensemblet Kopenhagen Kabarett og skrev i København tre meget roste kabareter til gruppen, før han i 2009 flyttede til Berlin.

I Berlin har Mads Elung-Jensen skrevet en række succesfulde historiske solokabaretforestillinger. Han skrev sidste år den muntert-groteske forestilling ’ButtStuff’, der blev uropført i Bøssehuset på Christiania.

Mads Elung-Jensen har også engageret sig i sangligt sorgarbejde. Han organiserer for Berlins Kirkegårdsforvaltning koncertserien ’Abendempfindung’ til trøst i sorg for mennesker der er berørt af et sorg- døds og afskedstema.

Tal Balshai
Pianisten, komponisten og arrangøren Tal Balshai er født i Jerusalem og bor med sin kone og tre børn i Berlin.

Som akkompagnatør har han spillet med berømte kunstnere på internationale scener som Salzburg Festivalen, Staatsoper i Berlin og Hamburg, på Scala i Milano. Tal har optrådt med Berliner Ensemble, Deutsches Theater og på andre prominente spillesteder.

Tal Balshais særlige interesse er de jødiske kunstnere, der blev fordrevet fra Berlin i 1933, hvis musik han har givet fantastiske arrangementer. Tal komponerer, synger og spiller også egne meget aktuelle kabaretsange.

Anette Bod
Den danske operasangerinde Anette Bod debuterede som Carmen i Biel-Solothurn i Schweiz i 1999 og har siden sunget en række store operapartier på internationale scener. Især har Anette Bod med stemmekraft og lidenskab skabt uforglemmelige portrætter af de store kvinderoller i Verdis og Wagners operaer.

Anette Bod har et stort koncertrepertoire og viger aldrig tilbage for en udfordring. Anette glæder sig til at give publikum en lille forsmag på hendes tolkninger af sange fra Lotte Lenyas, Zarah Leanders og Marlene Dietrichs repertoire.

Med:
Mads Elung-Jensen, sang og fortælling
Tal Balshai, klaver

Gæst:
Operasangerinden Anette Bod

Se hele beskrivelsen

Andre kunder har også set

 • Winterreise møder Hungerhjerte
  KarenFastrup

  Winterreise møder Hungerhjerte

  18. & 19. november kl. 20

  Et klassisk og et moderne mesterværk om ikke at høre til i det menneskelige fællesskab

  Pluspris 190 kr.
  Pris uden abo. 225 kr.
 • En port af musik
  EnPortAfMusik

  En port af musik

  20. & 21. august kl. 20

  På Charlottenlund Slot i Riddersalens fantastiske rammer leder Christian IV’s Vokalensemble,i selskab med det anerkendte barokensemble Hamburger Ratsmusik, publikum igennem en port af musik.

  Pluspris 200 kr.
  Pris uden abo. 250 kr.
 • I disse tider
  IDisseTider

  I disse tider

  3 søndage i oktober & november

  Bertolt Brecht udfordrede i 30’erne tidens mørke politiske kræfter med sine teaterstykker og med sange, som ’Balladen om jødehoren Marie Sanders’, ’Sørøver Jenny’ og ’Fire vuggesange’. I ’Sangen om Moldau’ siger Brecht: ”At tiderne skifter er sikkert og vist…!”. Men hvad er det så, der stadig udfordrer og berører os så stærkt ved Brechts sange i dag?

  Pluspris 150 kr.
  Pris uden abo. 180 kr.
 • Nordisk Kammermusik festival
  Nordisk Kammermusikfestival 2019

  Nordisk Kammermusik festival

  Tag på festival denne sommer sammen med et hold af fantastiske musikere, når de indtager Luthersk Missions Højskole i Hillerød 22-26. juli.

  Pluspris fra 640 kr.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook