Nyhed: Living-Loving-Laughing-Longing

Oplev et sindsoprivende shakespearsk univers igennem underskøn musik i kongelige omgivelser på Charlottenlund Slot i selskab med Christian IV's Vokalensemble og dramaturg Mette Borg.

Pluspris 200 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

250 kr.
 • Fredag 17. august kl. 17
 • Søndag 19. august kl. 16
 • Charlottenlund Slot, Jægersborg Alle 1, 2920 Charlottenlund
 • Pluspris 200 kr. 
 • Pris uden abonnement 250 kr.
 • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.
 • Under koncerten vil der blive serveret et glas mousserende samt en snack.

Beskrivelse

Renæssancen og madrigalen
Hed erotik, sanselighed, livsglæde og ekstase – er alt sammen typisk for renæssancens helt særlige og vidunderlige dynamik og fylde. Mennesket erobrer sit ’jeg’ og bliver individ, og kunsten udfolder sig med enorm kraft og fremdrift inden for alle områder, ikke mindst det musikalske. Sorg forener sig med glæde, had med kærlighed, liv med død, tro med tvivl etc. Og midt i denne fascinerende verden af modsætninger finder vi så en ny kunstform, madrigalen, der suger til sig af det hele og giver det et hidtil uhørt udtryk, med baggrund i et farverigt og til tider nærmest kaotisk følelsesregister. Tekstligt og musikalsk har genren rødder i antikkens formsans, filosofi og litteratur, men udvikler sig til nye højder i mødet med individualismen, der ikke kun bekræfter menneskets magtfuldhed over sin egen skæbne, men også vover at konfrontere os med en fundamental usikkerhed.

Produktionen af madrigaler i England under Elizabeth I er enorm. I hendes regeringstid fremkom et væld af geniale komponister, der skrev guddommelig musik til Shakespeares teater, markedspladserne, private sammenkomster og ikke mindst hoffet. Det er tekster med en vældig tyngde, som kan være nærmest umulig at opfatte og få den fulde oplevelse af i koncertsituationen. Derfor vil dramaturg Mette Borg binde koncerten sammen med introduktioner i Shakespeare-stil, men på dansk og i et sprog, der tager udgangspunkt i vores tidsalder og sammen med sangerne føre publikum ind i renæssancens og madrigalens rige univers.

Komponister: Thomas Weelkes (1576-1623), Thomas Morley (1557-1602), Orlando Gibbons (1583-1625), Thomas Tomkins (1572-1556), John Dowland (1563-1623) og John Wilbye (1574-1638).

Medvirkende:
Christian IV's Vokalensemble:
Hilde Gjermundsen, Ranveig Helen Lægreid, Mari Askvik, Nana Bugge Rasmussen, Erlend Tyrmi, Jonathan K. Ingvald, Johan Bogren og Mikkel Tuxen.
Ruben Munk, dirigent
Mette Borg, dramaturg

Se hele beskrivelsen

Det her bør du også lige se ...

 • Shakespeare In Concert 2018
  HamletScenen - Shakespeare In Concert 2018

  Shakespeare In Concert 2018

  Blæsere, balletdansere og en tenor går legende til værks og tager utraditionelle metoder i brug, når de mødes under åben himmel i dette års egenproducerede ’Shakespeare in Concert’ på Kronborg Slot.

  Få 20% Plusrabat
 • Belcea Kvartetten
  Belcea Kvartetten

  Belcea Kvartetten

  Mandag 24. september kl. 20

  ’Blændende i sin renhed og overskudsagtig på en helt naturlig måde’. Anmelderen fra Magasinet Klassisk forstod godt hvorfor Belcea Kvartetten var kommet hurtigt til tops, da de besøgte Mogens Dahl Koncertsal i 2009.

  Pluspris 310 kr.
  Pris uden abo. 395 kr.
 • Calidore Kvartetten
  Calidore string quartet

  Calidore Kvartetten

  Mandag 22. oktober kl. 20

  Calidore Kvartettens ’dybe reserver af virtuositet og uimodståeligt dramatiske instinkt’ (New York Times) og ’balance af intellekt og udtryk’ (Los Angeles Times) har vundet dem anerkendelser over hele verden.

  Pluspris 310 kr.
  Pris uden abo. 395 kr.
 • Guitarkoncerter på Amalienborg
  Guitarkoncert

  Nyhed: Guitarkoncerter på Amalienborg

  7. & 8. august kl. 19.30

  I begyndelsen af august inviteres til en mindeværdig koncertoplevelse i smukke historiske rammer i Gallasalen i Christian Vllls Palæ med guitaristen Peter Howard Jensen, der opfører værker af Johann Sebastian Bach, Fernando Sor og Isaac Albeniz.

  Pluspris 125 kr.
  Pris uden abo. 185 kr.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76