Vort svage Mod - Digtere i krig

Hvad gør man, når man mærker fascismens fremmarch over alt i politik og samfund? Hvad gør man, når ens bedste ven er død, dræbt i politisk kamp? Hvad gør man, når man på grund af sin politiske overbevisning er tvunget på flugt og befinder sig i et fremmed land med et andet sprog? Hvad gør man, når ens forældre er dræbt på grund af deres etniske afstamning, og man selv har overlevet et ødelæggende krigs rædsler?

Pluspris 190 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

225 kr.
  • Mandag 3. februar kl. 20
  • LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København N
  • Pluspris 190 kr. 
  • Pris uden abonnement 225 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Kan en digters stemme overhovedet rumme og udtrykke så ekstreme følelser, og kan poesi også bruges til noget i den kontante politik og den nådesløse krig? Det vil sangeren Mads Elung-Jensen og pianisten Axel Bauni sammen med programmedarbejder ved Danmarks Radio Tore Leifer give et bud på i koncerten ’Vort svage Mod’ - Digtere i krig. Ved koncerten i LiteraturHaus deltager desuden komponisten Peter Bruun.  

Fire kraftfulde digterstemmer, de danske Gustaf Munch-Petersen og Tom Kristensen, den tyske Bertolt Brecht og den jødiske tysksprogede rumænske Paul Celan skrev digte før, under og efter fascismens og 2. verdenskrigs katastrofer. 

Som forberedelse til kamp, for at komme igennem eksil og isolation og for at søge at bearbejde og finde en mening efter Auschwitz og Hiroshima. Komponisterne Peter Bruun, Alexander Muno og Aribert Riemann har sat stærk musik til digtene. Mads Elung-Jensen og Axel Bauni fremfører musikken, og Tore Leifer fortæller om digterne og om tiden før og under 2. verdenskrig.  

’Kan man blive glad ved sådan en koncert? Det kan man altså... man bliver glad, fordi det handler om overlevelse. Om at bide sig fast i modstand. I erindring, der ikke går tabt. Tekster, der fortæller om liv, der har blomstret. Og stadig blomstrer på trods. Tekster, der snerrer af vilje til at udtrykke følelser, vrede, sorg, usikkerhed. Tekster og musik." Skrev Gregers Dirckinck-Holmfeld i sin anmeldelse af ’Vort svage Mod’ i marts 2019.

Mads Elung-Jensen, tenor
Axel Bauni, klaver
Tore Leifer, moderation

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på facebook