Nyhed: Art Weekend Aarhus: Kunstture

Art Weekend Aarhus inviterer på en opdagelsesrejse i det aarhusianske kunstliv, lige fra de unge talenter til de etablerede kunstnere. Kunstture guides af fagligt kyndige omvisere, som har stor viden om kunstnerne og den aarhusianske kunstscene.

Pluspris 75 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

95 kr.
  • Lørdag 5. oktober kl. 11-13
  • Mødested: KELLER.ARLUND- temporary art, Peder Skrams Gade 32, 8200 Aarhus N
  • Lørdag 5. oktober kl. 15-17
  • Mødested: Enter Artspace, Montanagade 27, baghuset, 8000 Aarhus C
  • Søndag 6. oktober kl. 13-15
  • Mødested: Udstillingsstedet Spanien19C, Kalkværksvej 5A, 8000 Aarhus C 
  • Pluspris pr. tur 75 kr. 
  • Pris uden abonnement pr. tur 95 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Årets kunstture ledes af kunstkritiker og kurator Trine Rytter Andersen, som har anmeldt kunst i Aarhus siden 1999 og som ud over at være en garvet formidler også har et stort kendskab til Aarhus bys historie og byudvikling.

Trine Rytter Andersen er optaget af kunstens sanselige- såvel som dens filosofiske og kritiske potentialer. På turene under Art Weekend lægger hun vægt på at skabe en åben, gensidig og hjertelig atmosfære, hvor alle føler sig inddragede og velkomne.

Turene foregår på dansk.

Tur 1: Morgenfrisk og på cykel – samtidskunst i dialog

De morgenfriske kunstinteresserede kan glæde sig til en frisk cykeltur gennem byens forskellige kunstmiljøer. Vi starter turen med kaffe og morgenbrød hos KELLER.ARLUND på Trøjborg. Herefter går turen ned i pulserende Mejlgade i byens Latinerkvarter. Vi kigger ind hos Charlotte Fogh Gallery, stedet for den toneangivende samtidskunst, og vi besøger Det Jyske Kunstakademis art-weekend-manifestation.

Turen fortsætter forbi stedspecifikke værker i centrum til Vestergade, hvor vi blandt andet besøger Galleri Lene Bilgrav og ser to særudstillinger på Aarhus Kunstakademi.

Varighed to timer
Bemærk at egen cykel skal medbringes.


Tur 2: Vækstlag, aktivisme og koncert i Sydhavnskvarteret

Kunstruten tager dig med på en tur gennem Aarhus gamle industrikvarterer, der i dag er blevet en kreativ bydel og hjemsted for en bred vifte af kunstnere og kreative iværksættere.

Turen begynder på udstillingsstedet Enter Artspace i Montanagade. Herfra går turen videre til den gamle enzymfabrik Sydhavnsgade 7 hvor vi ser en solo- og en gruppeudstilling i kunstnerdrevne KH7art space’ postindustrielle lokaler.

Derefter går turen ned i Sydhavnskvarteret, hvor deltagerne bliver introduceret for det kreative og aktivistiske miljø i området.

Varighed to timer + koncert


Tur 3: Sydhavnen syder – kunsten tæt på

Denne tur går helt tæt på samtidskunstens udtryk og rolle i nutiden.

Med afsæt i det farverige Sydhavnskvarter og Spanien besøges en række forskelligartede udstillinger. Turens fokus ligger på formidlingen og forståelsen af kunst og kreativitet som aktivisme i en postindustriel bydel, som er under pres pga. den påtrængende byudvikling i området. Kunsten opererer naturligvis med sine egne æstetiske agendaer - men den er også altid diskursiv og knyttet til dens samtid og kontekst. På turen vil vi bl.a. tale om gentrificering og kunstens værdiskabende rolle i samfundet. Der lægges op til en gensidig samtale mellem turleder, udstillerne og turens deltagere. Vi afrunder i ro og mag med kaffe og kage i Headquaters hos Frontløberne.

Varighed to timer

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook