Hvem skal bestemme, hvad der er god arkitektur?

Vær med, når en af vor tids største danske arkitekter, Dorte Mandrup, reflekterer over, hvornår arkitektur fremmer vores samfund – og hvornår den skæmmer det. Anne Sophia Hermansen, kulturredaktør på Berlingske, udfordrer Dorte på, hvordan moderne arkitektur kan forenes med vores natur og kulturarv.

Pluspris 140 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

175 kr.
  • Tirsdag 30. april kl. 18-20
  • DAC - Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, 1473 København K
  • Pluspris 140 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet 

Beskrivelse

Arkitekturen forandrer sine omgivelser. Og dét skaber debat. For hvornår forbryder arkitekturen sig mod sine omgivelser og hvornår bliver den en accepteret del af vores fælles kulturarv? Kan vi snakke om god og dårlig arkitektur – eller er det i virkeligheden bare en diskussion om smag?

Anne Sophia Hermansen er ikke bange for at kalde arkitekter for ’rene serieforbrydere’. Ikke mindst når arkitekturen indtager kulturhistorisk følsomme omgivelser. Se hende interviewe arkitekt Dorte Mandrup, som blandt andet er kendt for at skabe arkitektur i netop natur- og kulturhistorisk følsomme områder. Fra den UNESCO-beskyttede Isfjord ved Ilulissat i Grønland og til Vadehavet ved den danske, tyske og hollandske vestkyst. Fra Nordhavns historiske havneindustri til bryggerhallerne i det ikoniske Carlsberg Byen.

Der vises også filmen Jury’s Cut om én af verdens mest prestigefyldte arkitekturpriser Mies van der Rohe Award. En pris som netop Dorte Mandrup er med til at uddele i 2019 – og hvor hun som den første dansker nogensinde er formand for juryen.

Før arrangementet giver din billet også adgang til at opleve DACs aktuelle udstillinger ’Umistelige landskaber – en arkitekturudstilling af Dorte Mandrup’ og ’Nutidens Forbrug – Fremtidens problem’.

Foto af Dorte Mandrup taget af Simon Læssøe

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook