Nyhed: Æblerov og fællesspisning i Lilleø frugtplantager

I sensommeren, hvor høsten af æble-og pæresorter er i fuld gang, inviterer Meyers Madhus, Claus Meyer og Lilleø Fælles Frugtplantage - et samarbejde mellem kræsne frugtelskere og ambitiøse frugtavlere - på udflugt i Smålandshavet for frugtglade venner og interesserede Politiken læsere.

Pluspris 1.265 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

1.490 kr.
  • Søndag 8. september kl. 8.30-18.30
  • Mødested: Meyers Deli Gl. Kongevej 107, 1850 Frederiksberg
  • Pluspris 1.265 kr.
  • Pris uden abonnement 1.490 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
  • Inkluderet i prisen: Morgenmad, transport (bus og færge t/r Lilleø),Smagsprøver (eddike, most, cider, vin, frugt fra øen) frokost på Lilleø med tilhørende drikkevarer.
  • Se program under 'fakta'

Beskrivelse

Lilleø er med sine blot 10 indbyggere en af de mindste beboede øer i Smålandshavet. Frugtavl har igennem mere end 100 år været øens hovederhverv. De cirka 30 hektar frugtplantager ligger helt ned til havet og nyder derfor godt af et enestående lysindfald. Der kunstvandes ikke på øen, hvis klimatiske betingelser i det hele taget er ideelle for dyrkning af kerne- og stenfrugt.

På denne tur har du mulighed for at opleve Lilleøs enestående natur, smage på noget af verdens bedste frugt frisk fra træet af æble-og pæresorter som Clara Friis, Guldborg, Rød ananas og Discovery, og så kan du  møde nogen af øens avlere og de ildsjæle som forarbejder frugten.

Dagen starter på Meyers Deli med friskbagt morgenbrød og kaffe. Herefter går turen i bus sydpå til Lilleø, hvor du undervejs vil møde ciderentreprenørerne fra Decideret og Claus Meyer fortæller om sit engagement i Lilleø og tankerne bag andelsplantagen. Vi smager allerede i bussen på nogle af de produkter som har deres udspring fra frugtplanten.

På Lilleø tager avlerne os med på markvandring og fortæller om plantagens terroir og mange frugtsorter. Vi skal presse æbler sammen med mostmester Lars, som fortæller om sammensætning af æbler i forskellige moster, destillatøren Karsten kommer sejlende fra Svendborg med smagsprøver på ’livets vand’ lavet på æbler og sammen nyder vi en frokost ved langbordene mellem æbletræerne og skyller ned med cider og vin fra øen.

Sidst på dagen bliver der mulighed for at købe nogle af de særlige produkter fra øen, og hvis vejret er til det, slår vi os ned på tæpper i plantagen eller tager en dukkert ved stranden, inden bussen tager os med tilbage til København med en pose fuld af frisk frugt til alle mand.

Fakta

  • Program
  • Meyers Deli - Morgenmad og velkomst. Vi stiger på bussen og kører mod Lilleø.
  • Bussen - Decideret cider skænker smagsprøver op og fortæller om ciderens oprindelse og hvordan de bruger Lilleø frugten i egen produktion.
  • Bussen - Claus Meyer fortæller om Lilleø projektet og sin begejstring for kernefrugt
  • Bandholm - Ankomst til Bandholmhavn – Bussen kører ombord på færgen til Askø og fortsætter herefter videre til Lilleø.
  • Lilleø - Ankomst til frugtplantagen på Lilleø. Hans Lund, frugtplantagens avler, byder velkommen og tager gruppen med på markvandring og fortæller om Lilleøs terroir og frugtavlen
  • Lilleø – Frokost. Vi sætter os til bords midt i frugtplantagen og nyder en frokost tilberedt af kokke fra Meyers Madhus med inspiration fra plantagens frugt.
  • Lilleø – Spritter Karsten sejler over fra Svendborg med smagsprøver på ’livets vand’ lavet på æbler
  • Lilleø -  Magnus fortæller om Lilleø vin og vi smager på forskellige årgange
  • Lilleø - Vi presser æbler med mostmester Lars, som også fortæller om produktion og sammensætning af æbler i forskellige moster
  • Lilleø – Mulighed for at købe de produkter, de har hørt om og smagt på i løbet af dagen. Ellers er der fri leg, mulighed for at snakke yderligere med producenterne, vandre i plantagen eller snuppe sig en dukkert. Vi giver en kop kaffe og et stykke æblekage.
  • Lilleø - Vi sætter os i bussen og drager mod fastlandet og tilbage til København.
  • Meyers Deli – ankomst og tak for i dag

    Med forbehold for ændringer

Andre kunder har også set

  • Madkursus: Pølsekursus
    Pølsekursus_1

    Madkursus: Pølsekursus

    Efterår 2019

    Dette er kurset til dig, som er sulten efter at gå i dybden med køkkenhåndværk og afprøve teknikker, der rækker ud over hverdagsmaden. På dette madkursus i Kødbyen får du styr på grundteknikkerne, når man skal lave pølser fra bunden og inspiration til to forskellige typer pølsefars. Vi kommer også rundt om det gode tilbehør.

    Pluspris 600 kr.
    Pris uden abo. 720 kr.
  • Madkursus: Fristende fleksitarretter
    Fleksitar

    Madkursus: Fristende fleksitarretter

    Efterår 2019

    Det eneste der er nyt ved at være fleksitar, er selve navnet. For ikke så længe siden, var det ganske almindeligt, at kødet ikke spillede hovedrolle i hvert måltid. På dette madkursus i Kødbyen får du styr på grundteknikkerne og de rigtige tilberedningsmetoder af grøntsager, så kødet kan være det delikate krydderi.

    Pluspris 600 kr.
    Pris uden abo. 720 kr.
  • Madkursus: Fermentering for begyndere
    Fermentering

    Madkursus: Fermentering for begyndere

    Efterår 2019

    Sprøde, syrlige og knasende. Fermenterede råvarer kan være med til at give dine retter det lille ekstra pift. Metoden har været anvendt i tusindvis af år til at konservere frugt og grønt, og nu kan du lære det gamle håndværk på fermenteringskursus for begyndere i Kødbyen.

    Pluspris 600 kr.
    Pris uden abo. 720 kr.
  • Spansk Vinfestival 2019
    Spansk Vinfestival

    Spansk Vinfestival 2019

    13. og 14. september

    Smag på over 200 vine på Spansk Vinfestival og mød mere end 20 importører og smag vine fra hele Spanien.

    Pluspris fra 210 kr.
    Pris uden abo. fra 245 kr.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook