Madkursus: Fermentering for begyndere

Sprøde, syrlige og knasende. Fermenterede råvarer kan være med til at give dine retter det lille ekstra pift. Metoden har været anvendt i tusindvis af år til at konservere frugt og grønt, og nu kan du lære det gamle håndværk på fermenteringskursus for begyndere i Kødbyen.

Pluspris 600 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

720 kr.
  • Onsdag 29. august kl. 17-20 - Udsolgt
  • Onsdag 3. oktober kl. 17-20 - Udsolgt
  • Torsdag 11. oktober kl. 17-20 - Udsolgt
  • Onsdag 21. november kl. 17-20
  • Torsdag 17. januar kl. 17-20
  • Københavns Madhus, StaldkøkkenetStaldgade 10, 1699 København V
  • Pluspris 600 kr. per kursus
  • Pris uden abonnement 720 kr. per kursus
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Ordet fermentering stammer fra det latinske ord fermentum, som betyder gæring, og har du først styr på grundteknikkerne, kan du fermentere stort set alle typer frugt og grønt. På dette madkursus hos Københavns Madhus i Kødbyen lærer du om bakteriernes forunderlige verden, når vi går i køkkenet og laver sprudlende kombucha, krydret kimchi og syrlig surkål.

På kurset lærer du om gæringsprocessen bag fermentering, og hvad man skal gøre for at sikre et godt miljø for de gode bakterier. Du får en række grundteknikker af vores kok, der klæder dig på til at gå hjem og eksperimentere i dit eget køkken.

Vi starter med skuekøkken og lidt smagsprøver på forskellige fermenterede råvarer, som vores kok har tilberedt på forhånd. Herefter bliver du kastet ud i selv at producere fermenterede råvarer ved hjælp af forskellige fermenteringsdiscipliner. Husk at medbringe et par beholdere, så du kan færdiggøre gæringsprocesserne derhjemme og nyde godt af resultatet. Kurset afsluttes med fællesspisning, og vores værter sørger for alt det praktiske. Du skal blot møde op og suge viden til dig, og ellers have en dejlig aften med mad af høj, økologisk kvalitet.

Hos Københavns Madhus har vi ti års erfaring med solidt madhåndværk og kokketeknik. Vores madkurser er uformelle og i øjenhøjde, og du kommer helt indenfor i madværkstedet. Vores kurser afholdes i vores køkkener i Kødbyen, så det er tæt på både byliv og offentlig transport.

Vores kokke og undervisere repræsenterer et bredt udsnit af den danske madkultur, og kommer fra både Michelinrestauranter og landkøkkener. Du får teori og praksis serveret, så du er klædt godt på til at prøve kræfter med nye opskrifter, råvarer og tilberedningsmetoder.

Og som med alt vores andet arbejde, er bæredygtighed og gode, økologiske råvarer i højsædet når vi laver madkurser. Er du på kursus hos os, vil valget af de rette, økologiske råvarer fylde mindst lige så meget som tilberedningen af dem.

Andre kunder har også set

  • Madkursus: Fristende fleksitarretter
    Fleksitar

    Udsolgt Madkursus: Fristende fleksitarretter

    Flere datoer i efterår/vinter

    Det eneste der er nyt ved at være fleksitar, er selve navnet. For ikke så længe siden, var det ganske almindeligt, at kødet ikke spillede hovedrolle i hvert måltid. På dette madkursus i Kødbyen får du styr på grundteknikkerne og de rigtige tilberedningsmetoder af grøntsager, så kødet kan være det delikate krydderi.

    Pluspris 600 kr.
    Pris uden abo. 720 kr.
  • Madkursus: Lær at filetere fisk
    Fisk

    Madkursus: Lær at filetere fisk

    Flere datoer i efterår/vinter

    De som påstår, at de ikke kan lide fisk, har ikke smagt den rigtig veltilberedt. På dette madlavningskursus i Kødbyen får du styr på grundteknikkerne i fiskefiletering og de rigtige tilberedningsmetoder, når der er fisk på menuen.

    Pluspris 600 kr.
    Pris uden abo. 720 kr.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76