Madkursus: Fermentering for begyndere

Sprøde, syrlige og knasende. Fermenterede råvarer kan være med til at give dine retter det lille ekstra pift. Metoden har været anvendt i tusindvis af år til at konservere frugt og grønt, og nu kan du lære det gamle håndværk på fermenteringskursus for begyndere i Kødbyen.

Københavns Madhus, Staldkøkkenet, Staldgade 10, Kbh. V.

Pluspris 600 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

720 kr.
  • Onsdag 11. september kl. 17-20
  • Torsdag 12. september kl. 17-20
  • Tirsdag 15. oktober kl. 17-20
  • Onsdag 16. oktober kl. 17-20
  • Tirsdag 12. november kl. 17-20
  • Københavns Madhus, Staldkøkkenet, Staldgade 10, 1699 København V
  • Pluspris 600 kr. per kursus
  • Pris uden abonnement 720 kr. per kursus
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Ordet fermentering stammer fra det latinske ord fermentum, som betyder gæring, og har du først styr på grundteknikkerne, kan du fermentere stort set alle typer frugt og grønt. På dette madkursus hos Københavns Madhus i Kødbyen lærer du om bakteriernes forunderlige verden, når vi går i køkkenet og laver sprudlende kombucha, krydret kimchi og syrlig surkål.

På kurset lærer du om gæringsprocessen bag fermentering, og hvad man skal gøre for at sikre et godt miljø for de gode bakterier. Du får en række grundteknikker af vores kok, der klæder dig på til at gå hjem og eksperimentere i dit eget køkken.

Vi starter med skuekøkken og lidt smagsprøver på forskellige fermenterede råvarer, som vores kok har tilberedt på forhånd. Herefter bliver du kastet ud i selv at producere fermenterede råvarer ved hjælp af forskellige fermenteringsdiscipliner. Husk at medbringe et par beholdere, så du kan færdiggøre gæringsprocesserne derhjemme og nyde godt af resultatet. Kurset afsluttes med fællesspisning, og vores værter sørger for alt det praktiske. Du skal blot møde op og suge viden til dig, og ellers have en dejlig aften med mad af høj, økologisk kvalitet.

Hos Københavns Madhus har vi ti års erfaring med solidt madhåndværk og kokketeknik. Vores madkurser er uformelle og i øjenhøjde, og du kommer helt indenfor i madværkstedet. Vores kurser afholdes i vores køkkener i Kødbyen, så det er tæt på både byliv og offentlig transport.

Vores kokke og undervisere repræsenterer et bredt udsnit af den danske madkultur, og kommer fra både Michelinrestauranter og landkøkkener. Du får teori og praksis serveret, så du er klædt godt på til at prøve kræfter med nye opskrifter, råvarer og tilberedningsmetoder.

Og som med alt vores andet arbejde, er bæredygtighed og gode, økologiske råvarer i højsædet når vi laver madkurser. Er du på kursus hos os, vil valget af de rette, økologiske råvarer fylde mindst lige så meget som tilberedningen af dem.

Andre kunder har også set

  • Madkursus: Fristende fleksitarretter
    Fleksitar

    Madkursus: Fristende fleksitarretter

    Efterår 2019

    Det eneste der er nyt ved at være fleksitar, er selve navnet. For ikke så længe siden, var det ganske almindeligt, at kødet ikke spillede hovedrolle i hvert måltid. På dette madkursus i Kødbyen får du styr på grundteknikkerne og de rigtige tilberedningsmetoder af grøntsager, så kødet kan være det delikate krydderi.

    Pluspris 600 kr.
    Pris uden abo. 720 kr.
  • Madkursus: Pølsekursus
    Pølsekursus_1

    Madkursus: Pølsekursus

    Efterår 2019

    Dette er kurset til dig, som er sulten efter at gå i dybden med køkkenhåndværk og afprøve teknikker, der rækker ud over hverdagsmaden. På dette madkursus i Kødbyen får du styr på grundteknikkerne, når man skal lave pølser fra bunden og inspiration til to forskellige typer pølsefars. Vi kommer også rundt om det gode tilbehør.

    Pluspris 600 kr.
    Pris uden abo. 720 kr.
  • Æblerov og fællesspisning i Lilleø frugtplantager
    FrugtturTilLilleø

    Nyhed: Æblerov og fællesspisning i Lilleø frugtplantager

    Søndag 8. september kl. 8.30-18.30

    I sensommeren, hvor høsten af æble-og pæresorter er i fuld gang, inviterer Meyers Madhus, Claus Meyer og Lilleø Fælles Frugtplantage - et samarbejde mellem kræsne frugtelskere og ambitiøse frugtavlere - på udflugt i Smålandshavet for frugtglade venner og interesserede Politiken læsere.

    Pluspris 1.265 kr.
    Pris uden abo. 1.490 kr.
  • Spansk Vinfestival 2019
    Spansk Vinfestival

    Spansk Vinfestival 2019

    13. og 14. september

    Smag på over 200 vine på Spansk Vinfestival og mød mere end 20 importører og smag vine fra hele Spanien.

    Pluspris fra 210 kr.
    Pris uden abo. fra 245 kr.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook