Nyhed: Kald det kærlighed - Bogfestival 2020

Som en del af Bogfestival 2020 åbner vi vores hjerter for den litteratur, der handler om kærlighed og har derfor inviteret tre særlige gæster.

Pluspris 120 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

195 kr.
 • Søndag 8. november kl. 11-13.30 - Døre åbner kl. 10.30
 • PRESSEN, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
 • Pluspris 120 kr.
 • Pris uden abonnement 195 kr.
 • Pris for studerende 90 kr. (Studiekort skal fremvises ved indgangen)
 • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Siden tidernes morgen har kærlighed været et tilbagevendende tema i kunsten. Den går aldrig af mode på scenen, i sangene og i bøgerne – og heldigvis for det. 

Tine Høeg debuterede i 2017 med ‘Nye rejsende’ om en ung gymnasielærer, der indleder en affære med en gift mand i de muligvis mindst romantiske omgivelser, man kan forestille sig, nemlig toget mellem København og Næstved. I år udkom hun med storhittet ‘Tour de Chambre’, der med udgangspunkt i kollegietiden skildrer både forelskelse og venskab med stor præcision og uden frygt for det akavede.  

Olga Ravn ved, at kærlighed ikke nødvendigvis er noget, der er givet ved fødslen. Det kan tage måneder at lære at elske sit barn efter det drama, en fødsel er. I sit nye værk, ‘Mit arbejde’, behandler hun moderrollen gennem digte, prosa og dramatik og spørger, hvem man er, når man er blevet nogens mor?

For seks år siden mistede videnskabsjournalist Lone Frank sin kæreste til kræft, og det gik op for hende, at der ikke var nogen tilbage i verden, der elskede hende. Det fik hende til at undersøge kærligheden som fænomen. Først i den roste podcast ‘Ingen elsker Lone Frank’ og for nylig i bogen ‘Størst af alt’, hvor Lone Frank sammenstykker brikker fra naturvidenskab, psykologi og kulturforskning til at kortlægge kærlighedens natur. For hvad er kærlighed ud over oxytocin og kulturelle forestillinger?

Kom til litterær eftermiddag i PRESSEN, hvor Politikens litteraturredaktør Jes Stein Pedersen, redaktør af Bøger Lise Gaardsdal og litteraturjournalist Birgitte Kjær interviewer tre moderne forfattere om det at skrive om moderne kærlighed. Politiken byder alle gæster på kaffe eller koldt at drikke

Arrangementet er en del af Bogfestival, som finder sted i weekenden 7. og 8. november.  

Information om COVID-19

PRESSEN holder åbent med nedsat kapacitet og efterlever naturligvis myndighedernes retningslinjer på området. Dem kan du læse her.

Vi har indført tiltag, der skal gøre det trygt at gå til arrangementer i Politikens Hus.

Stoleopsætningen er med én meters afstand. Dog er grupper undtaget og må gerne rykke sammen. Vi beder derfor om, at gruppen møder samlet op. Personalet vil hjælpe med at fordele pladser.

Vi har gjort følgende for at leve op til retningslinjerne:

 • Der er ekstra fokus på rengøring og afspritning. Håndsprit er tilgængeligt.
 • Der er gulvmarkeringer med retningsanvisninger og afstandsmarkører
 • Baren i PRESSEN vil stadig være åben med salg af drikkevarer og snacks. OBS: Du skal bruge mundbind, når du besøger baren.
 • Hver stol i PRESSEN er placeret med én meters afstand. Har du følgeskab, er I velkommen til at sætte jeres stole sammen, men sørg for at bevare minimum én meters afstand til andre gæster. 
 • Vi holder ingen pauser. Besøg bar og toilet efter behov. 
 • Vi har mundbind placeret rundt omkring, f.eks. på bordet for foden af trappen, på scenekanten og i baren. Du er velkommen til at tage ét. 


Følg retningslinjer, vis hensyn, brug håndsprit.

Er du i tvivl eller har du spørgsmål, så kontakt endelig personalet i indgangen eller baren. Sundhedsstyrelsens generelle vejledning om forebyggelse af COVID-19 finder du her.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tak for din tilmelding!

Husk, at du som modtager af vores nyhedsbrev automatisk deltager i vores konkurrencer.

Du er også velkommen til at følge os på Facebook og Instagram.

Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook