Flensted Mobiler

Danske design klassikere
Det hele begyndte i 1953 med tre små storke af karton, som Christian Flensted klippede og satte sammen som en mobile – eller en ”uro”, som det populært blev kaldt, der var tænkt som en lille, personlig gave til datteren Mettes dåb. Storkeuroen er siden blevet en absolut klassiker, der stadig indgår i Flensted Mobilers sortiment.

Den gode idé, tilsat Christian Flensteds kreativitet og evne til at tænke nye mobiler og motiver, blev kort efter til en egentlig virksomhed i den lille lejlighed i Aalborg, hvor der var lager under sofaen, og hvor naboerne var hjemmearbejdere. Nogle år senere flyttede den lille familie hjem til Fyn, hvor både familie og firma fik domicil i Tommerup – i ”Storkereden”, hvorfra tingene tog fart, da ”Uromageren” Christian Flensted og hans dygtige viv Grethe – som var eminent til organisation og tal – allerede solgte til USA og Japan.

Hertil kom, at mobilerne blev kendt verden over via forretningen 'DEN PERMANENTE', hvor de små, finurlige, fjerlette mobiler vakte opmærksomhed. Det var 'all made in Denmark'  og poetry in the air. Mobilerne fortalte små finurlige historier, der var almengyldige på tværs af kulturer, sprog og grænser. 

Flensted Mobiler er stadig en internationalt orienteret, dansk designvirksomhed, og såvel i Europa og Asien som i USA hænger mange mobiler i meget forskellige hjem. En linie med Large Scale Mobiler er blevet en succes, og vises på messer i Paris og Frankfurt. Hertil kommer, at Flensted har kunder som Guggenheim NY, MOMA, Tate London og de fineste museer og designshops over hele verden. 

I dag arbejder 50 fingerfærdige hjemmearbejdere på Fyn med at samle mobilerne af de dele, der er produceret og forberedt på den gamle skole i Brenderup, hvor virksomheden siden flyttede til. Her er der otte ansatte med mange forskellige funktioner: produktion,  udstansning af mobilerne, it, salg, marketing og meget mere.Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook