Helly Hansen

Historien om Helly Hansen startede i 1877. Efter mange år på havet begyndte den norske kaptajn Helly Juell Hansen og hans kone Maren Margarethe at producere oilskinsjakker, bukser, sydvest og presenninger, fremstillet af lærred bomuld belagt med rå eller kogt linolie.

De ramte helt sikkert en nerve i markedet, og i løbet af de første fem år solgte de omkring 10.000 stykker. I 1878 vandt virksomheden et diplom for ekspertise på Paris Expo og begyndte at eksportere sine produkter.

I det 20. århundrede har Helly Hansen lavet flere gennembrud i produktudviklingen af det såkaldte lag-på-lag princip, som i dag er kendt som 3-Layer System™. I 1949 overtog Helox, en tynd plade af gennemsigtigt PVC-plast syet ind vandtætte frakker, det oliebaserede overtøj og blev must-have beskyttelse til udendørs brug. Med en produktion på 30.000 frakker om måneden var det øjeblikkeligt en succes.

Den oprindelige fleece, fiberpile, blev udviklet i 1961 og er blevet udviklet i næsten 50 år siden. Dette nye isoleringslag var varmt, let og hurtigtørrende - ideelt som mellemlag. Det blev hurtigt populært hos arbejderne, fordi det tilbød ekstraordinær isolering mod kulde, og samtidig var åndbart under hårdt, fysisk arbejde. Det modstod selv sne og regn, og viste sig at være ekstremt holdbart og varmt - også efter mange vaske.

Den lagdeling Historien blev afsluttet i 1970'erne med udviklingen af LIFA. Dette vidunder-fiber, der anvendes i LIFA, holdt huden tør og varm ved at skubbe fugt væk fra kroppen, hvilket gør det til det ideelle baselayer stof til udendørs og arbejdstøj brug. Den seneste generation af LIFA bruges stadig i vores baselayers dag.

I 1980 blev Helly Tech teknologi lanceret, hvor man brugte hydrofil og mikroporøs teknologi, hvilket betød, at tøjet både var både vandtæt og åndbar. Det betød, at alle, der dyrkede udendørs sport med højt aktivitetsniveau kunne forvente at deres tøj ville arbejde med dem og ikke imod dem. Udviklingen af åndbare, vandtætte jakker havde en stor indvirkning på outdoor industrien.

Arven fra Helly Juell Hansen er stadig Helly Hansens hjørnesten. I dag bliver deres gear brugt af sejlere, skiløbere og eventyrere, der bruger deres tid i krydsilden mellem menneskets vilje og naturens kræfter, og derfor kræver fuld beskyttelse og ydeevne, når forholdene er hårde.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tak for din tilmelding!

Husk, at du som modtager af vores nyhedsbrev automatisk deltager i vores konkurrencer.

Du er også velkommen til at følge os på Facebook og Instagram.

Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook