Kunst fra Politikens Galleri

’Kunsten ud til folket’ sagde man i 1970 og lod handling følge ord ved at sætte Politikens rotationspresse i gang med at mangfoldiggøre tidens unge kunst.

I pagt med tidsånden hed det allerførste tryk Oprør og var af kunstneren Dea Trier Mørch. Det blev trykt som helside i Dagbladet Politiken. Særligt interesserede kunne rekvirere avissiden separat og i lidt bedre papirkvalitet og den var ganske gratis.

Politikens Grafiske Særtryk kom trykkene til at hedde. De rev sig snart løs af avisen og fik deres eget liv. I dag trykkes de på bøttepapir med offsetteknik – og de præsenteres på nettet og i avisens spalter samt ved udstillinger i Politikens Forhal.

Siden den spontane begyndelse – som tidligere chefredaktør Herbert Pundik stod bag – har Politiken fortsat sit samarbejde med kunstnere og nu udgivet ca. 350 forskellige tryk.  I 1997 fik Politiken Galleri den første skulptur. En mindre gipsskulptur Hesten af billedhuggeren Pontus Kjerrman og dag kan vi præsentere ca. 25 forskellige skulpturer skabt af mange forskellige kunstnere og i forskelligt materiale.

 Politikens Galleris højeste prioritet er stadig – som i 1970 – at kunne tilbyde kunst af bedste kvalitet og til priser, hvor alle kan være med. De grafiske tryk samt skulpturerne bliver fremstillet i nært samarbejde med kunsterne og tilsammen giver de et flot portræt af den danske nutidskunst.

 

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tak for din tilmelding!

Husk, at du som modtager af vores nyhedsbrev automatisk deltager i vores konkurrencer.

Du er også velkommen til at følge os på Facebook og Instagram.

Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook