På arbejde derhjemme

Vi har efterhånden vænnet os til det – at arbejde hjemme fra stuen, spisebordet eller hvor det nu kan lade sig gøre at klemme en hjemmekontorplads ind. Hos Plus finder du noget af det, der kan gøre dagene og hjemmekontoret hyggeligere og mere inspirerende.


Vi anbefaler også, at du læser disse 5 gode råd fra Arbejdstilsynet, der hjælper dig til at få en bedre hjemmearbejdsplads.

  1. Skab gode rutiner og hold pauser i løbet af din arbejdsdag. Normalt har vi naturlige afbrydelser som fx møder, kaffepauser og kollegialt samvær. Når du sidder alene, og arbejder hjemme, kan du hurtigt komme til at sidde stille i alt for lang tid af gangen. Forsøg derfor at skabe nogle gode rutiner og sunde vaner i løbet af din arbejdsdag.

  2. Varier din arbejdsstilling ved at skifte imellem forskellige stole og borde. Undgå at du falder sammen over computeren og bevæg dig rundt i hjemmet, stil dig fx op ved køkkenbordet med din bærbare PC. Hvis du har forskellige arbejdsopgaver, der ikke kræver skærm, så spred dem ud over dagen, så du kan holde naturlige skærmpauser.

  3. Rejs dig op, når du kan. Det kan fx være, når du skal snakke i telefon med en kollega, når du skal tænke noget igennem, eller når du skal hente en kop kaffe.

  4. Prioriter en daglig gåtur. Når vi arbejder hjemme hver dag, mister mange en del af den daglige aktivitet, som turen til og fra arbejde giver os. Derfor er det en god ide at indlægge en pause i løbet af dagen, hvor du får frisk luft. Nogle møder kan du alternativt afholde som ”walk and talk” med en kollega i ørerne.

  5. Hold aktive pauser i løbet af din arbejdsdag. Selv ganske korte pauser – med eller uden en træningselastik – kan forebygge træthed, ømme muskler og hovedpine.


Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook