Klædt på til frostgrader

Vinteren har for alvor ramt Danmark, og kulden når helt ind til knoglerne - hvis man ikke er klædt rigtig på. Et godt tip til påklædningen til både hverdag og vinteraktiviteter er lag på lag. På den måde kan du hurtigt justere din påklædning, hvis du får det for varmt eller for koldt. 

Trelagsprincippet
Trelagsprincippet er oprindelig kendt indenfor friluftsliv, men bruges i dag bredt. Det er den mest effektive måde at holde sig tør og varm på og giver en fleksibel og effektiv beskyttelse mod vind og kulde. Derudover kan man nemt justere på tøjet alt efter vejrforhold. 

Inderst bærer man en tynd, tætsiddende undertrøje i - bomuld kan ikke anbefales til dette, da det suger fugten til sig. Uld er ikke lige så svedtransporterende som syntetiske materialer, men har til gengæld den fordel, at det isolerer, selvom det bliver vådt og kan bruges som både inderste lag og mellemlag. Brug en god, varm trøje af enten uld eller fleece som mellemlag - alternativt en vest eller en tynd jakke.

Yderlaget skal frem for alt være vindtæt, idet vinden hurtigt kan fjerne den isolerende varme omkring kroppen og derved afkøle os. Ved høj aktivitetsniveau er det en god idé at vælge et yderlag, der ikke er for tykt, men som har en åndbar membran. Til hverdagsbrug er en tyk frakke dog altid et hit. 

 

Det inderste lag

Det mellemste lag

Det yderste lag

Det ekstra tilbehør til inde og ude

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på facebook