Summer Jazz Festival 2020

Kom med til Summer Jazz Festival i ny online version, når Cowbell gennemfører det planlagte jazzprogram i juli 2020 live fra scenerne Betty Nansen Teatret og Prøvehallen.

Politikens abonnenter kan købe partout-billet til alle 17 online-koncerter til en særpris på kun 295 kr.

I 12 år har Summer Jazz været en subfestival under Copenhagen Jazz Festivalen, men grundet Corona/COVID19 har moderfestivalen valgt at aflyse. Cowbell er derfor utrolig stolte af at kunne præsentere deres Summer Jazz Festival i ny online version, og gennemfører det planlagte jazzprogram i juli 2020 som komplet online festival af højeste kvalitet og med en række nationale samarbejdspartnere.

Musikerne går dagligt på scenen live fra deres sædvanlige scener Betty Nansen Teatret samt Prøvehallen. Så vær med fra 3. juli og frem til 12. juli, når de går i luften med en velproduceret festival af højeste kvalitet, med daglige koncerter, adgang til musikerne under lydprøverne, samt udvalgte interviews backstage.

Dit køb af festivaladgang sikrer, udover musikoplevelsen under den populære festival, som mange ser frem til gennem hele året, samtidig at der stadig er et levende musikliv, når Coronafaren er drevet over.

Når du har købt din partout-billet får du tilsendt adgang via et link og en adgangskode medio juni, så du kan følge hele festivalen online.

Partout-billetten giver adgang til nedenstående 17 online-koncerter, som du kan læse mere om længere nede:

 1. Benjamin Koppel Jazzgalla – Celebrating Aretha Franklin // Fredag 3. juli kl. 21 // Online fra Prøvehallen*.
 2. Cool Cats - Remembering Dexter Gordon // Lørdag 4. juli kl. 16 // Online fra Betty Nansen Teatret.
 3. Beethoven Reimagined // Lørdag 4. juli kl. 21 // Online fra Prøvehallen*.
 4. Les Mobiles - Rehling / Dam Thomsen / Koppel // Søndag 5. juli kl. 12 // Online fra Betty Nansen Teatret.
 5. Koppel & Søn // Søndag 5. juli kl. 14 // Online fra Betty Nansen Teatret.
 6. On Cole // Søndag 5. juli kl. 19 // Online fra Prøvehallen*.
 7. Bazaar Bazaar Bazaar! // Mandag 6. juli kl. 21 // Online fra Prøvehallen*.
 8. The Ultimate Soul & Jazz Revue // Tirsdag 7. juli kl. 20 // Online fra Betty Nansen Teatret.
 9. Sax’n’Drawbars Midnight Special // Tirsdag 7. juli kl. 22 // Online fra Betty Nansen Teatret.
 10. Koppel / Sonne / Binzer / Pasborg / Koppel // Onsdag 8. juli kl. 21 // Online fra Prøvehallen*.
 11. Three Generations of Jazz - A. Riel, B. Koppel, F. Moseholm, A. Moseholm // Torsdag 9. juli kl. 19 // Online fra Prøvehallen*.
 12. Marie Carmen Koppel 'Thru this' // Torsdag 9. juli kl. 21 // Online fra Prøvehallen*.
 13. European Jazz Collective // Fredag 10. juli kl. 19 // Online fra Betty Nansen.
 14. Sangspejl - Kaya Brüel / Benjamin Koppel // Fredag 10. juli kl. 20 // Online fra Betty Nansen.
 15. Alex Riel and Friends / Drumheads // Fredag 10. juli kl. 21 // Online fra Prøvehallen*.
 16. Sax Galore Celebrating Charlie Parker 100 years // Lørdag 11. juli kl. 17 // Online fra Prøvehallen*.
 17. The World of David Bowie // Lørdag 11. juli kl. 21 // Online fra Prøvehallen*.Benjamin Koppel Jazzgalla – Celebrating Aretha Franklin
Fredag 3. juli kl. 21 // Online fra Prøvehallen

Lineup: Kaya Brüel (vokal) Marie Carmen Koppel (vokal) Karen Mukupa (vokal) Maria Montell (vokal) Benjamin Koppel (saxofon), Jesper Bodilsen (bas) Søren Bebe (piano) Espen Laub von Lillienskjold (trommer).

Benjamin Koppel Jazz Galla hylder sammen med en række af Danmarks bedste sangerinder Aretha Franklin ved en forrygende og festlig koncert på Betty Nansen Teatret.

De fire vidunderlige sangerinder Kaya Brüel, Marie Carmen Koppel, Karen Mukupa & Maria Montell sender publikum på en følelsesmæssige rutsjebanetur af de helt store; fra gåsehudsfremkaldende inderlighed til opløftende feststemning, når de dykker ned i The Queen of Souls store sangkatalog.


Cool Cats - Remembering Dexter Gordon
Lørdag 4. juli kl. 16 // Online fra Betty Nansen Teatret

Line up: Ole Kock Hansen (p), Bo Stief (b), Benjamin Koppel (s), Alex Riel (t)

Den amerikanske saxofonist Dexter Gordon er et af jazzhistoriens helt store navne - en stilskaber, der mestrede beboppens høje tempo og melodiske frasering på linje med Charlie Parker, Dizzy Gillespie og Bud Powell.

De tre legendariske danske jazzmusikere Alex Riel (trommer), Bo Stief (kontrabas) og Ole Kock Hansen (klaver) der sin tid spillede sammen med Dexter og tilmed talte ham blandt deres nærmeste venner, får selskab af en anden Valby-saxofonist, Benjamin Koppel på scenen denne aften.

Beethoven Reimagined
Lørdag 4. juli kl.  21 // Online fra Prøvehallen

Lineup: Anders Koppel (hammondorgel), Henrik Dam Thomsen (cello), Benjamin Koppel (saxofon), Jacob Karlzon (piano), Uffe Savery & Morten Friis, Safri Duo (slagtøj) Nikita Thigpen (Dans)

Summer Jazz fejrer Ludwig van Beethovens 250-års fødselsdag med et stjernehold af musikere. Beethoven er prototypen på en hårdtarbejdende grublende komponist der skabte mesterværker, der stadig er relevante i dag. Hvad sker der med kompositionerne når man udsætter dem for jazz? Når Beethoven europæiske kulturarv bliver sat ind i en musikalsk fortælling hvor improvisation også er et bærende element?

I hænderne på Uffe Savery og Morten Friis (kendt fra Safri Duo) samt solisterne Jacob Karlzon, Anders Koppel, Henrik Dam Thomsen og Benjamin Koppel tør vi godt love at det vil være en aften man sent vil glemme.


Les Mobiles - Rehling / Dam Thomsen / Koppel
Søndag 5.juli kl. 12 // Online fra Betty Nansen Teatret

Lineup: Benjamin Koppel (saxofon), Tine Rehling (harpe), Henrik Dam Thomsen (cello)

Med den sjældne sammensætning af harpe, cello og saxofon kommer der helt nye lydlandskaber frem i horisonten, når Tine Rehling, Henrik Dam Thomsen og Benjamin Koppels samspil går op i en højere enhed. For alle tre musikere er det gældende at de gerne bryder med de gængse grænser i musikkens verden. 

De tre virtuoser favner bredt og temaet til dagens koncert er fransk, hvor nye arrangementer af kompositioner af franske sværvægtere som Maurice Ravel, Claude Debussy og Gabriel Fauré over Benjamin Koppels egne stykker komponeret i Frankrig.


Koppel & Søn
Søndag 5.juli kl. 14 // Online fra Betty Nansen Teatret

Lineup: Benjamin Koppel (saxofon), Anders Koppel (Hammondorgel)

Koppel & Søn er navnet på det tætte samarbejde mellem far og søn, Anders Koppel og Benjamin Koppel. De to har spillet sammen siden Benjamin var barn, hvor han ofte var at finde som gæst med Anders’ legendariske orkester Bazaar, som var en af Anders Koppels vigtigste musikalske legepladser igennem næsten 40 år sammen med vennerne Peter Bastian og Flemming Quist Møller.

On Cole
Søndag 5. juli kl. 19 // Online fra Prøvehallen

Line up: Søren Sko (vokal), Benjamin Koppel (saxofon), Søren Bebe (klaver), Jesper Bodilsen (bas), Alex Riel (trommer)

Når to af dansk musiklivs største profiler slår pjalterne sammen om deres fælles passion for jazzcrooner no #1 Nat King Coles musik, bliver der for alvor pustet nyt liv i de gamle klassikere.

Sammen giver de to – med hjælp fra nogen af Nordens bedste jazzmusikere – deres helt eget hjertevarme, ærlige og medrivende bud på en stribe af de sange, som jazzhistoriens mest soulfulde crooner, Nat King Cole havde på sit repertoire og selvom legenden ikke er mere, lever hans vidunderlige sangskat videre.
Glæd dig til en vidunderlig indbydende koncert, med ro på, et skævt smil og fuld af flirt.


Bazaar Bazaar Bazaar!
Mandag 6. juli kl. 21 // Online fra Prøvehallen

Line up: Flemming Quist Møller, Alex Riel, Anders Koppel, Olga Bastian, Bilal Irshed, Benjamin Koppel

Flemming Quist Møller og Anders Koppel havde sammen med Peter Bastian det succesfulde orkester Bazaar, og de havde en modvilje mod at genrebetegne deres musik, men gik med til at kalde musikkens personlige blanding af slavisk/tyrkisk sigøjnermusik, latin, funk, afro og klassisk for Verdensmusik – med et klassisk centrum, og en stor gæld til jazzen.

Da multiinstrumentalist og forfatter Peter Bastian gik bort i 2017 efterlod han en musikalsk arv. Anders Koppel og Flemming Quist Møller vil nu finde melodierne frem i nye udgaver sammen med et fantastisk hold af musikere.


The Ultimate Soul & Jazz Revue  
Tirsdag 7. juli kl. 20 // Online fra Betty Nansen Teatret

Lineup: Benjamin Koppel (saxofon), Dan Hemmer (hammondorgel) Jacob Christoffersen (piano), Henrik Møller (bas), Eliel Lazo (perkussion), Kristoffer Sonne (trommer), Al Agami - rap
 
Summer Jazz 2019 bød på et nyt samarbejde mellem trommeslageren Bernard Purdie og saxofonist Benjamin Koppel. De fandt sammen et fælles repertoire, der afspejlede deres fælles passion for og kærlighed til jazz og soulmusik, og alt hvad der ligger derimellem. Når virtuositet blandes med soul bliver resultatet jazz i sin allermest indbydende, velswingende og ærlige udgave, der både taler til hjerte og sind, følelser og fødder. 

Så forvent intet andet end topform, når bandet går på scenen til en svedig, velswingende, medrivende og vidunderlig aften af soul og jazz på højeste niveau.

Sax’n’Drawbars Midnight Special
Tirsdag 7. juli kl. 22 // Online fra Betty Nansen Teatret

Lineup: Dan Hemmer (orgel), Benjamin Koppel (saxofon), Kristoffer Sonne (trommer)

Kultbandet Sax’n’Drawbars så dagens lys tilbage i 1992, hvor orkestret hurtigt blev en publikumsmagnet på Københavnske spillesteder som Rust og Barcelona. De fænomenale musikere perfektionerede tidligt deres helt personlige form for easy listening, der – baseret på virtuositet, spilleglæde og opfindsomhed – banede vejen for en hel bølge af loungemusik.

Live udfordrer de altid lydhøre musikere hinanden ved at påbegynde numre, de aldrig har spillet før og end ikke har talt om – og reglen er så, at de andre SKAL følge med. Med andre ord – det er en musikalsk legestue, præsenteret af umådeligt dygtige, fantasifulde og humørfyldte musikere fra øverste hylde.


Koppel / Sonne / Binzer / Pasborg / Koppel
Onsdag 8. juli kl. 21 // Online fra Prøvehallen

Lineup: Benjamin Koppel (saxofon), Laust Sonne (trommer), Jacob Binzer (guitar) Stefan Pasborg (trommer), Anders Koppel (hammondorgel)

Når fem af Danmarks mest velrenommerede musikere går på scenen sammen er der dømt musikalsk topmøde af den sjældne slags. Imellem sig har de spillet med hvad der kan kravle og gå af berømtheder fra såvel den internationale jazz-, rock- og popscene som den danske.

Under Winter Jazz 2018 stod de fem stjerner på scenen sammen for første gang og repertoiret tager afsæt i de fem musikeres musikalske bagage og kompositoriske klenodier - og der er lagt op til grovswingende, medrivende og melodisk instrumentalmusik.


Three Generations of Jazz - Alex Riel, Benjamin Koppel, Felix Moseholm, Anders Moseholm
Torsdag 9. juli kl. 19 // Online fra Prøvehallen

Lineup:
Alex Riel, Benjamin Koppel, Felix Moseholm, Anders Moseholm

80-årige Alex Riel, 46-årige Benjamin Koppel og 22-årige Felix Moseholm er alle tre blandt de mest fremtrædende jazzmusikere i hver deres generation. De går nu sammen og viser at jazz hverken har grænser når det gælder musikalsk eller aldersmæssigt.

Felix Moseholm - søn af Anders og nevø til den legendariske bassist Erik Moseholm - er blevet anderkendt som et af de største nye jazztalenter på den danske scene. På saxofon er den mest prisvindende danske musiker Benjamin Koppel og bag trommerne sidder intet mindre end en levende legende, Alex Riel. For at binde det hele sammen i en visuel fortolkning og spejling er en af de mest prominente danske billedkunstnere, Anders Moseholm, inviteret med på scenen.

Marie Carmen Koppel ‘Thru this’
Torsdag 9. juli kl. 21 // Online fra Prøvehallen

Lineup: Steen Rasmussen (Keys), Dan Rasmussen (bas), Marco Diallo (trommer)

Marie Carmen Koppels store stemme, intensitet, nærvær og musikalitet på internationalt niveau har placeret hende som Danmarks souldronning og her får du en enestående chance for at komme helt tæt på gennem en online livekoncert i din egen stue. Marie Carmen Koppels repertoire spænder over gamle og nye gospel- og soulsange til hendes egne meget personlige sange.
Man går aldrig uberørt fra en koncert med Marie Carmen Koppel.


European Jazz Collective
Fredag 10. juli kl. 19 // Online fra Betty Nansen

Lineup: Jesper Bodilsen, Martin Andersen, Benjamin Koppel, Florian Weber

Med dette års Summer Jazz koncert skydes European Jazz Collective i gang med et samarbejde mellem den tyske toppianist Florian Weber og en dansk stjernetrio med bassist Jesper Bodilsen, saxofonist Benjamin Koppel og trommeslager Martin Andersen.

Musikken er moderne jazz, der trækker tråde til både europæisk og amerikansk musikhistorie og er primært komponeret af de fire musikere, der sammen udveksler musikalske erfaringer og forhåbninger og med European Jazz Collective sætter musikalsk fællesskab på dagsordenen.


Sangspejl - Kaya Brüel/Benjamin Koppel 
Fredag 10. juli kl. 20 // Online fra Betty Nansen

Lineup:
Kaya Brüel/Benjamin Koppel (Jesper Bodilsen, Martin Andersen, Florian Weber)

Kaya Brüel og Benjamin Koppel er begge ud af familier med store musikalske rødder i den danske muld. Igennem flere generationer har familierne krydset hinanden gennem tiden og sat sit tydelige præg på dansk musiktradition fra viser over klassisk musik til jazz og pop.

Nu mødes de to og spejler sig i deres musikalske ophav. Akkompagneret af tre fænomenale europæiske jazzmusikere er Brüels og Koppels Sangspejl et frisk og anderledes musikalsk møde, hvor fortid og nutid i smuk kombination giver et blik ind i fremtiden.

Alex Riel and Friends / Drumheads
Fredag 10. juli kl. 21 // Online fra Prøvehallen

Lineup: Marilyn Mazur, Alex Riel, Stefan Pasborg, Birgit Løkke, Dan Hemmer

Summer Jazz fejrer trommelegenden Alex Riels 80 års fødselsdag, hvor Alex Riel over aftenens koncert præsenteres i en bred vifte af musikalske relationer, der tilsammen udgør et portræt af den levende legende, som Danmarks i dag vel nok vigtigste jazzikon for længst er blevet.

I Alex Riels univers møder vi de tre danske trommeslagere der nok står Alex’ hjerte nærmest. Tre trommeslagere, der alle både står i gæld til Alex, men som i dén grad har placeret sig centralt ikke bare på den danske musikscene, men også internationalt. Der er skabt et unikt rum for en udveksling af rytmer og grooves, klange og bevægelse, det hele bundet sammen af organist Dan Hemmer.


Sax Galore Celebrating Charlie Parker 100 years
Lørdag 11. juli kl. 17 // Online fra Prøvehallen

Line-up: Alex Riel, Jens Søndergaard, Benjamin Koppel, Bo Stief, Ole Kock Hansen

Få musikere har som altsaxofonisten Charlie Parker sat sit præg på musikhistorien. Den banebrydende musiker, der ville være fyldt 100 år i 2020, blev stilskabende for efterfølgende generationer af musikere, der til stadighed kopierer og står på skuldrene af Parkers virtuositet og opfindsomhed. Og så blev han tilmed bare 35 år gammel. 

De to danske altsaxofonister Jens Søndergaard og Benjamin Koppel har sammensat et all-star hold, der sammen vil hylde Charlie Parkers musikalske arv. Koncerten er en del af Summer Jazz 2020’s fejring af Alex Riels 80-års fødselsdag.


The World of David Bowie
Lørdag 11. juli kl. 21 // Online fra Prøvehallen

Line-up:
Solister:
Christian Hjelm, Michael Møller og Mark Linn
Musikere: Strygekvartet, Band Ane (Elektronika), Søren Møller (Tangenter) og Benjamin Koppel (Sax).

I ’The World of David Bowie’ præsenterer saxofonisten Benjamin Koppel et hold af Danmarks førende sangere og sangskrivere i en ambitiøs konstellation, der viser Bowies kreative samarbejder med jazz, klassiske og elektroniske virkemidler, i en musik arrangeret af komponisten og pianisten Søren Møller. Sangene fortolkes af tre af Danmarks personlige og førende solister; Michael Møller (The Mountains og Moi Caprice), Christian Hjelm (Figurines, Før vi blev lette) og Mark Linn (Men To Beat).

Musikken vil være velkendt, men lyden vil give et stærkt indblik i musikkens detaljerigdom og Bowies mesterlige kompositionsteknikker.


Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tak for din tilmelding!

Husk, at du som modtager af vores nyhedsbrev automatisk deltager i vores konkurrencer.

Du er også velkommen til at følge os på Facebook og Instagram.

Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook