Kofoed Bornholm | trætallerkener i spejlskåret egetræ

Fra de nordiske skove lavet med kærlighed til dit bord.

Trætallerkernene fra Kofoed Bornholm er lavet i smukt spejlskåret egetræ.

Med den unikke opskæringsteknik er tallerknerne formstabile og flækker ikke. De er fremstillet i et stykke uden brug af lim og andre tilsætningsstoffer. De er derfor også antibakterielle, og egnet til kontakt med fødevarer. Vær dog opmærksom på, at jern i kontakt med egetræ kan give sort afmærkning, og at skarpe knive vil give skæremærker.

Trætallerkener – beregnet til opvaskemaskinen:

Tallerkenerne flækker eller forringes ikke, hvis de kommer i opvaskemaskinen. Træet er nemlig skåret på en måde som gør, at træet ikke bøjes. Tallerknerne er nemlig allerede forvasket i opvaskemaskine 2-3 timer ved 65–70 grader. De kan dog med fordel smøres med lidt madolie inden brug og ellers efter behov. Såfremt træet 'rejser' sig ved vask, kan man gå den efter med en nylonsvamp eller lidt fint sandpapir.

Bemærk, at da trætallerkenerne er håndlavet af et levende materiale, vil der være visse variationer på udgaverne.Hvem står bag Kofoed Bornholm?

Østerlars Savværk blev grundlagt i 1875. Dengang som savmølle hvor man brugte vinden til at trække savbanen samt male korn.

Kofoed familien købte derefter Østerlars Savmøllen i 1921 og siden da har den været i slægtens eje. Hans-Henrik Kofoed overtog i 1995 og ændrede navnet til Østerlars Savværk og er derved 3. generation på stedet.

Hans-Henrik Kofoeds vision har været at opskære egetræet på den ultimative måde og har derfor i mange år arbejdet på at udvikle en maskine til dette formål. Østerlars Savværk er beliggende på Bornholm.


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook