Mellow Fellow Copenhagen - Eco-friendly cork design

Mellow Fellow Copenhagen laver tidløse og funktionelle tasker og forklæder i bæredygtigt korklæder - et plantebaseret materiale, som er resultatet af en ny måde gøre brug af barken fra korkegetræet.

Mellow Fellow Copenhagen startede i 2019 og arbejder ud fra et ønske om at skabe plantebaserede bæredygtige alternativer til animalsk læder og være med til at ændre den måde, hvorpå vi forbruger klodens ressourcer. Når du køber Mellow Fellow Copenhagen design, bidrager du til organisationen One Tree Planted, som planter træer.


Derfor skal du købe produkter med kork:

'Korklæder' er et PETA-approved vegansk materiale, og EU støtter en kampagne for at få os til at bruge mere kork. Også verdensnaturfonden WWF anbefaler at bruge mere kork, da høsten af korkeg er et af de bedste eksempler på miljøvenlig, økologisk og bæredygtig areal-anvendelse.  

Kork-egetræsskovene er indtægtskilde for tusindvis af mennesker i sydeuropa og støtter overlevelse af et hav af dyrearter - bl.a. den truede iberiske los, den Iberiske Kejserørn, Barbary Hjorte, mange arter af sjældne fugle samt planter som svampe og bregner.  

Korkeg-skove spiller også en vigtig rolle i opretholdelsen af afvandings-områder, jordens sundhed og forebyggelse af erosion. Korkbarken fungerer desuden som beskyttelse for træet, da det er svært at antænde - en stor fordel i områder, som ofte rammes af skovbrand.  

Hvis efterspørgslen efter kork ikke opretholdes, er der en risiko for, at korkeg-landskaber i det vestlige Middelhav inden for et årti vil opleve øget fattigdom, flere skovbrande, tab af biodiversitet og hurtigere ørkendannelse.Kork er med til at reducere CO2: 

Korkproduktion er ikke alene miljø- og dyrevenlig, men er samtidig med til at reducere CO2. Dette skyldes, at træet optager 3-5 gange mere CO2, når barken fjernes, end når træet ikke høstes! På den måde hjælper vi naturen ved at bruge korkprodukter, da de enorme kork-egetræsplantager hvert år binder millioner tons CO2.  

Træets evne til at regenerere barken er uden sidestykke i naturen. Kork-egetræet er det eneste træ i verden, som ikke dør, når barken fjernet, hvilket gør korkhøsten bæredygtig. 

Få mere inspiration her: Instagram @mellow_fellow_copenhagen

Eller på Mellow Fellow's egen side:  www.mellowfellow.dk 


Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook