Copenhagen Architecture Festival Guidede byvandringer gennem velkendte gader

Se byen og gå med, når Copenhagen Architecture Festival skruer ned for tempoet og op for refleksionen

København

Særpris for Pluskunder
 • Trævandring på Vesterbro 
  Søndag 4. juni kl. 11-13               
  Mødested: Halmtorvet 27, 1700 København 
 • Vandring i forandret by 
  Søndag 4. juni kl. 15-17          
  Prospekt, Eriksgade 15, 1708 København

 • Pluspris pr. tur 70 kr. 
 • Pris uden abonnement pr. tur 100 kr. 
 • Billetpriserne bliver pålagt et gebyr. 

 • For at købe billetter til Pluspris skal du være logget ind på Plus
  Når du er logget ind, kan du vælge dato øverst på siden og klik på den, hvorefter du får adgang til at købe billet til Pluspris 

Beskrivelse

Formidlet af vores kroppe fortæller menneskets bevægelsesmønstre og -former, hvordan vi sanser og skaber fortællinger om vores omverden. Med nye urbane transportformer er vores kendskab til byens omgivelser udfordret af et støt stigende tempo i bybilledet, hvor den tidskrævende gåtur synes at gøre bevidst oprør mod hverdagens krav om fart og effektivitet.

Gå med, når Copenhagen Architecture Festival skruer ned for tempoet og op for refleksionen i denne serie af guidede byvandringer gennem velkendte gader, hvor vi inviterer dig til at se på byen med nye øjne. 

Trævandring på Vesterbro - Kommunal træpolitik, ikoniske træer og træhistorier med C.Y. Frostholm (DA)
Kommune fortæller om deres træpolitik – en vigtig del af byens klimamål, identitet og kulturhistorie.

Tag med på en byvandring, der undersøger vores medskabninger i byen, træerne, fra forskellige vinkler. Geografisk koncentrerer turen sig om Kødbyen og omegn, hvor vi ser nærmere på træer som en del af Vesterbros natur- og kulturhistorie. I deres langsomhed og rodfæstethed har træerne som mere-end-menneskelige væsener en anden tidslighed end menneskets. Dog er de af stor vigtighed for byens trivsel, økosystem og grønne omstilling. Plantningen af flere træer er fx med til at indfri hovedstadens målsætning om CO2-neutralitet. Desuden medvirker de til at forankre et sted med de minder og relationer, der knytter sig til det. 

På turen vil arkitekt Henriette Berggreen Nguessan og beplantningstekniker Lars Christensen, begge fra Teknik- og miljøforvaltningen, først fortælle om Københavns Kommunes træpolitik og udpegningen af ikoniske træer i kvarteret. Dernæst læser den lokale billedkunstner og forfatter C. Y. Frostholm op fra sin bog Træmuseet, der bl.a. handler om erindringer og kulturhistorie omkring træer - heriblandt på Vesterbro.

Arrangementet er et samarbejde mellem CAFx og Art Week. 


Vandring i forandret by (DA)
Med udgangspunkt i den aktuelle udstilling ’Bliver væk over tid’, med den anerkendte fotograf og arkitekt Jens Markus Lindhe, inviterer Prospekt til byvandring med fokus på Vesterbros forandring.

Kom med på en byvandring på sporet af de markante forandringer, Vesterbro har undergået gennem de sidste årtier, med øjenvidnet og arkitekturfotografen Jens Markus Lindhe, der har rettet sin linse mod kvarterets forvandlinger siden 1980erne. Vesterbros gennemgribende byfornyelse og gentrificering har sat sit præg. Turen tager udgangspunkt i Jens Markus Lindhe udstilling af aktuelle værker og arbejder fra hans arkiv om erindringen om den forsvundne by og bevaringen af byen og bygninger på Prospekt udstillingssted for arkitektur og fotografi. 

Både bevarede og forsvundne dele af byen og deres liv og efterliv i fotografiet bliver belyst i denne udstilling og på den perspektiverende byvandring. Udstillingen stiller desuden skarpt på tidsskriftet ’Skala’ for nordisk arkitektur, der udkom 1985-1994. Heri udkom nogle af Jens Markus Lindhes tidlige arbejder. 

Se alle vores oplevelser med Plusrabat her

Andre kunder har også set

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook