Smykkernes By - Rundvisninger

København er en by, hvor de stolte håndværksmæssige rødder går mange hundrede år tilbage, men stadig er i fuld udvikling. Det ønsker Kjøbenhavns Guldsmedelaug at fejre med den store begivenhed Smykkernes By, der finder sted 28.-30. september 2023 i København.

Pluspris 150 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

185 kr.
  • Tur 1: Torsdag 28. september kl. 15-17 - Udsolgt
  • Tur 2: Torsdag 28. september kl. 15-17
  • Tur 3: Fredag 29. september kl. 13-15
  • Tur 4: Fredag 29. september kl. 15-17 - Udsolgt
  • Flere forskellige lokationer
  • Begrænset antal pladser
  • Pluspris pr. rundvisning 150 kr.
  • Pris uden abonnement pr. rundvisning 185 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Ved Smykkernes By byder mange af laugets medlemmer indenfor til et grundigt kig på arbejdsprocessen bag smykkernes tilblivelse, og du får mulighed for at komme med helt ind i håndværkets hellige haller til åbne værksteder, udstillinger, foredrag og events. Oplev kendte smykkekunstnere og guldsmede arbejde med ædelmetaller og andre fascinerende materialer, og tag med på rundvisninger gennem Københavns gader til de mange værksteder og galleributikker.

Smykkernes By forløber over tre dage, hvor du kan besøge mere end 30 forskellige udstillinger. Under temaet ’Forbindelser’ kan du med egne øjne se, hvordan guld- og sølvsmedene skaber personlige, håndlavede smykker i tæt forbindelse med kroppen, tøjet, rummet og designhistorien. 

Udstillingerne, som byder på et overflødighedshorn af funklende smykker og spændende værker, er skabt af over 200 guldsmede, formgivere og smykkekunstnere fra ind- og udland.

Tur 1 – Torsdag 28. september kl. 15-17


Turen starter med udstillingen ‘Stafet’ hos Sofie Lunøe, hvor ti guldsmede vil vise ti forskellige værker med elementer der går som en stafet gennem udstillingen. Vi går videre til ‘Arkitektoniske Forbindelser’, hvor vi skal se en udstilling med omdrejningspunkt i mødet mellem arkitektur og smykkekunst, udført af fire guldsmede og smykkekunstnere, der alle har en baggrund indenfor arkitektur. Herefter skal vi besøge ‘Karruselfies’ hvor karruselfører og Guldsmed Kasia Gasparski, i samarbejde med Thomas Winkler og Dorte Holbek, tryller smykkegalleriet om til et illumineret univers af gak og gøjl. 

Vi skal til slut besøge ‘Minds & Matter - En samtale by proxy’, hvor Josephine Smith & Mette Saabye inviterer de besøgende til at afprøve og bidrage til deres materielle dialog og tankeudveksling. 

Smykkerne er påbegyndt som en dialog imellem to kollegaer, og som udstillingsdeltager inviteres man med til at bygge videre på disse smykker i en proces, der udvikler sig i løbet af udstillingen.

Mødested: Guldsmed Sofie Lunøe, Farvergade 4A, 1463 København K

Tur 2 - Torsdag 28. september kl. 15-17

Turen starter på Vesterbro hos Alloy Studio, hvor tre smykkekunstnere under titlen ‘Kindred’ belyser temaet ‘Forbindelser’ via smykker, foto og ord. Herefter besøger vi smykkekunstner Karina Noyons, der har inviteret alle sine kollegaer fra ind- og udland til at udstille ‘Broscher på Vesterbro’ - de over 60 brocher giver et spændende indblik i hvor mangfoldigt guldsmede og smykkekunstnere tænker og arbejder.

Mangfoldighed er der også hos Wang & Buck, hvor ‘101 Charms’ har til formål at undersøge det ellers meget traditionelle fænomen. Inviteret til at deltage er over 50 kollegaer fra hele landet. Der sluttes af på Gammel Kongevej hvor Sølvsmed Michael Weihe, billedkunstner Line Falk Iversen og Smykkekunstner Lene Marie Gotholdt har fat i kunstens ‘Kerneforskning’.

Mødested: Alloy Studio, Istedgade 89, 1650 København V

Tur 3 - Fredag 29. september kl. 13-15

Turen starter med et kig på ‘Vidunderlige Tourmaliner’ hos butikken Facon Facon og går videre til en fabulering over biodiversitet og ‘Jordforbindelse’ med fire smykkekunstnere, der udstiller hos det japanske livstilsbrand Muji. Hos den traditionsrige sølvsmedje og internationale designvirksomhed, Georg Jensen har afgængere fra Designskolen i Kolding udstillingen ‘Pollulating’, der viser forbindelser mellem en moderne designuddannelse og smykkernes århundredgamle kulturelle og æstetiske praksis.

Endelig sluttes turen af med et besøg hos smykkegalleriet Goldfingers, hvor ‘Connecting the dots’ er en iscenesat udstilling med kontemporær smykkekunst der forholder sig til temaet ‘Forbindelser’, ved at koble tre veletablerede smykkekunstnere med tre nyuddannede. Udstillingen refererer til det at samle forskellige fakta og ideer for at se det samlede billede og prøve at forstå noget i en større sammenhæng.

Mødested: Boutique Facon Facon, Grønnegade 26, 1107 København K

Tur 4 - Fredag 29. september kl. 15-17

Turen begynder hos Formverk på Islands Brygge, hvor der vises en international udstilling med otte smykkekunstnere fra Danmark, Japan, Sverige og Tyskland, der knytter forbindelser på tværs af grænser omkring ‘the Brooch’. Hos Guldfabrik inviteres til en snak om de udstillede værker samt besøg på det ‘Arbejdende superværksted’, hvor magi opstår på daglig basis.

Vi krydser vandet og besøger Galleri Bærbart, der har stillet skarpt på ‘Kæde’ og slutter af hos guldsmed Eva Hestbæk Jensen, hvor der stilles skarpt på ‘Forbindelser mellem dig og dit smykke’. Processen fra en kunde bestiller et håndlavet smykke til det endelige resultat foreligger, vil blive beskrevet i form af tegninger, materialer, modeller, fotos og selvfølgelig de endelige smykker.

Mødested: Formverk, Thorshavnsgade 12, 2300 København S

Man kan fordybe sig mere i udstillingerne her

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook