The Nordic Choir Expedition 2023 Det Norske Solistkor: Sea of Voices

Til The Nordic Choir Expedition 2023 kan publikum over to dage møde korsang på absolut højeste niveau til koncerter med Helsinki Kammerkor, Det Norske Solistkor, Eric Ericsons Kammerkor og Ars Nova Copenhagen, med dette program, fyldt af glitrende musik med havet som omdrejningspunkt.

Pluspris 150 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

175 kr.

Beskrivelse

Til alle tider har mennesker været fascineret og tiltrukket af havet. Dets kræfter, rigdom og skønhed har inspireret utallige komponister og tekstforfattere. Det Norske Solistkor under ledelse af Grete Pedersen afslutter The Nordic Choir Expedition 2023. Musikken flettes sammen med poesi læst af Tomas von Brömssen, en af Nordens mest folkekære skuespillere.

Et af koncertens hovedværker er Sea Songs af Steve Martland. Martland var en dynamisk kraft i britisk musikliv og skrev musik på tværs af musikalske stilarter. Det livlige, minimalistiske stykket skildrer sømændenes liv og fortæller om farerne, som venter dem på havet, deres sammenhold, og om bekymringen hos familierne, som venter hjemme.

Koncerten indledes med Nautical Preludes, hvor vi følger et handelskib, som rejser ud på de syv have. Komponist Lars Johan Werles kreativitet blomstrede, da han begyndte at arbejde med tekst og stemmer, og netop det er Nautical Preludes et rigtig godt eksempel på.

I Richard Strauss’ blide Der Abend følger vi de sidste solstrålers færd mod havet. Schillers smukke tekst om aftenen og nattens ro, om fornyelse og genskabelse, er sublimt tonesat af Strauss.

Havet har en stor betydning for os i nord. Andre dele av koncerten byder på små musikalske perler, som kredser om dette skrevet af tre svenske komponister og norske Alfred Jansons Tre dikt av Ebba Lindqvist, et stykke som har fulgt Solistkoret længe. Lindqvists udtryksfulde poesi møder vi også i en af koncertens store begivenheder: Danmarkspremieren på Gunnar Erikssons nye værk, skrevet til digtet Sargassohav.

Medvirkende
Det Norske Solistkor
Grete Pedersen, dirigent
Tomas von Brömssen, oplæsning 

Det Norske Solistkor er et ungt og nyskabende ensemble med en rig historie. Som et af Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære koncerter i ind- og udland, i koncertsale og kirker, campingvogne og nedlagte fabrikshaller. Solistkoret består af 26 håndplukkede, professionelle sangere med stor udtrykskraft som skaber korets egenart. Sammen med sin anerkendte kunstneriske leder, Grete Pedersen, er koret konstant i udvikling mod at virkeliggøre ambitiøse kunstneriske mål.

Program
Lars Johan Werle: Nautical Preludes
Richard Strauss: Der Abend
Evert Taube: Inbjudan till Bohuslän
Alfred Janson: Tre dikt av Ebba Lindqvist
Arne Melnäs: Havet
Gösta Nyström: Tre havsvisioner
Steve Martland (excerpts): Sea songs
Gunnar Eriksson: Glädjestranden, Danmarkspremiere.

The Nordic Choir Expedition
The Nordic Choir Expedition er en nordisk kor-festival, som nu finder sted for tredje gang. Fire af nordens bedste kor og vokalensembler: Helsinki Kammerkor, Det Norske Solistkor, Eric Ericsons Kammerkör og Ars Nova Copenhagen, sætter hinanden stævne i deres respektive hjembyer: Helsinki, Oslo, Stockholm og København. I 2023 har festivalen særligt fokus på mennesket syn på naturen, og vores evne til at tage vare på den. Festivalen er yderligere planlagt som en særligt klimavenlig festival.

Samarbejdet grundlagdes i 2016 med udgangspunkt i Tenso – et europæisk netværk for professionelle kammerkor, som alle ensemblerne er medlemmer af.

I 2023 mødes de fire kor i deres respektive hjembyer Oslo, Stockholm, Helsinki og København. I København afholdes festivalen 9. og 10. juni i Trinitatis Kirke og Garnisons Kirke. 

Projektet er støttet af Creative Europe og Nordisk Kulturkontakt. Ars Nova Copenhagens deltagelse er desuden støttet af A.P. Møller Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Korsangernes Fællesråd og Københavns Musikudvalg.

Andre kunder har også set

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook