The Nordic Choir Expedition 2023 Partoutkort: Nordic Choir Expedition 2023

To dage med nordens bedste kor. Til The Nordic Choir Expedition 2023 kan publikum over to dage møde korsang på absolut højeste niveau til koncerter med Helsinki Kammerkor, Det Norske Solistkor, Eric Ericsons Kammerkor og Ars Nova Copenhagen

Pluspris 425 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

500 kr.

Beskrivelse

Fire af nordens bedste kor mødes i København fredag 9. og lørdag 10. juni.

Til sommer kommer The Nordic Choir Expedition til København for første gang i syv år. Over to dage kan publikum opleve noget af det allerypperste indenfor skandinavisk kor- og ensemblesang, når Helsinki Kammerkor, Det Norske Solistkor, Eric Ericsons Kammerkör og Ars Nova Copenhagen giver koncerter i Trinitatis og Garnisons Kirker.

Ensemblerne giver egne koncerter, men opfører også ved en stor fælles koncert et bestillingsværk i fem satser af den ukrainske komponist Galina Grigorjeva, baseret på tekster af bl.a. Tranströmer, Fredricsen og Yrjänä. Ensemblerne synger først en sats hver, og til slut mødes alle firs sangere i en mægtig afsluttende sats.

Gå ikke glip af denne fantastiske mulighed for at opleve, hvordan kunsten kan bygge broer, og at musikken virkelig er et universelt sprog.

Program

Fredag 9. juni, Trinitatis Kirke
Kl. 16.30 Koncert med Ars Nova Copenhagen
Kl. 20 Dobbeltkoncert: Helsinki Chamber Choir efterfulgt af fælles koncert med alle fire ensembler.

Lørdag 10. juni, Garnisons Kirke
Kl. 14 Koncert med Eric Ericsons Kammarkör
Kl. 17 Koncert med Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er et af Norges ledende ensembler og blandt de førende kammerkor i Europa. Solistkoret kendetegnes ved ubesværet at bevæge sig imellem det klassisk/romantiske repertoire og samtidsmusikken med regelmæssige afstikkere til det nationalromantiske og folke-musikalske. Solistkoret blev dannet i 1950 af komponisten Knut Nystedt, der dirigerede koret i 40 år. I 1990 overtog Grete Pedersen, som fortsat er korets kunstneriske leder.

Helsingin kamarikuoro (Helsinki Kammerkor) stiftedes i 1962 som Den Finske Radios Kammerkor og antog sit nuværende navn i 2005. Korets brede repertoire spænder over musik fra renæssancen til nutiden, og særligt arbejdet med ny musik høster stor anerkendelse. Koret optræder regelmæssigt ved festivaler i Finland og i udlandet og samarbejder med symfoniorkestre og instrumentale ensembler.

Eric Ericsons Kammarkör blev grundlagt i 1945 af Eric Ericson og har siden da været et af Sveriges mest betydningsfulde og værdsatte kor, ligesom det internationalt hører til i den absolutte elite af professionelle ensembler. Den store nysgerrighed, der karakteriserede Eric Ericson, gjorde, at repertoiret gennem årene blev meget varieret: fra den elskede svenske korlyrik til udfordrende avantgarde, jazz og barokmusik. Og koret fortsætter med at forvalte og udvikle denne arv.

Ars Nova Copenhagen blev grundlagt i 1979 og har specialiseret sig i fortolkningen af renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærksomhed overalt i verden. Med en årlig koncertsæson i København, adskillige koncerter i det øvrige Danmark og tilbagevendende turnéer verden over er gruppen i dag mere efterspurgt end nogensinde.

The Nordic Choir Expedition er en nordisk kor-festival, som nu finder sted for tredje gang. Fire af nordens bedste kor og vokalensembler: Helsinki Chamber Choir, Det Norske Solistkor, Eric Ericsons Kammerkör og Ars Nova Copenhagen, sætter hinanden stævne i deres respektive hjembyer: Helsinki, Oslo, Stockholm og København. Samarbejdet grundlagdes i 2016 med udgangspunkt i Tenso – et europæisk netværk for professionelle kammerkor, som alle ensemblerne er medlemmer af.

Projektet er støttet af Creative Europe og Nordisk Kulturkontakt, og Ars Novas deltagelse er desuden støttet af A.P. Møller Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Korsangernes Fællesråd og Københavns Musikudvalg.

Andre kunder har også set

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook