Nyhed: Madanmelder-rejse til Piemonte

Tag med journalist og madanmelder Helle Brønnum Carlsen til Piemonte i Italien og smag dig igennem Italiens grønne region med fantastiske restauranter, trøffelmarked og vinmarker så langt øjet rækker. Rejs med tog eller fly

Pluspris 13.410 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

14.900 kr.
 • 20.-25. september 2023
 • Pluspris pr. person i delt dobbeltværelse 13.410 kr.
 • Pris uden abonnement pr. person i delt dobbeltværelse 14.900 kr.
 • Enkeltværelsestillæg 2.000 kr. 
 • Depositum 2.000 kr.
 • Rejseleder madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen
 • Teknisk arrangør: PUST Rejser
 • Se flere rejseformer - fly eller tog under Fakta
  NB! Skriv i kommentarfeltet ved tilmeldingen, hvilken rejseform du vælger.
 • Program Madanmelder-rejse til Piemonte

Beskrivelse

Tag med madanmelder, ph.d., mag.art. og journalist Helle Brønnum Carlsen på mad-rejse til Piemonte i Italien. Landet der flyder - ikke med mælk og honning, men - med olivenolie og de allerbedste råvarer af grøntsager, oste, pasta, og vin - ikke mindst.

Oplev Helle Brønnum Carlsen smittende lidenskab for de ting vi spiser og drikker. Hendes viden omkring gastronomi er ganske enkelt enorm, og hun er dertil en fremragende formidler. Hun elsker at fortælle og deler generøst ud af sin viden.

I tæt samarbejde med PUST Rejser har hun tilrettelagt gastronomiske dage, hvor vi skal smage og smage og spise og smage igen. Både på gode restauranter men også hos producenterne og på markedet. Det bliver dage i det allerbedste selskab i en af Italiens grønneste regioner. Ren forkælelse for alle sanser.

Om Piemonte
Piemonte er den største region i Italien og er i kvadratmeter godt halvdelen af Danmarks størrelse. Oplagt destination til madrejsen. Naturen er bakket og grøn og i horisonten mod vest mod Frankrig ses Alperne og Europas højeste bjerg Mont Blanc.

Mod syd møder Piemonte middelhavsregionen Ligurien. Mod nord grænsen til Schweiz og endelig mod øst hvor den flade og frugtbare Po-slette spreder sig, er grænsen til en anden af Italiens frugtbare regioner Lombardiet.

På madrejsen flyver vi til Malpensa lufthavnen nær Milano, godt 200 km fra vores bestemmelsessted til Langhe provinsen i hjertet af Piemonte.

Piemonte er frugtbar og rig. Allerede i romertiden var det en region med høj status og helt frem til 1946 var Torino, som er hovedbyen i Piemonte, hjemsted for den daværende italienske kongefamilie.

Piemonte er bl.a. berømt for vin. Barbera, nebbiolo, barbaresco, barolo for bare at nævne nogle få. Også det piemontesiske køkken er med rette verdensberømt, og det er også her at slow-food bevægelsen har sit hovedkvarter og sin oprindelse.

Vingårde - vi besøger så mange som muligt. Først og fremmest hos vores særlige vin-ven Mauro Dogliani. Han ejer sammen med sine 2 brødre en vingård ’Il Generale’, hvor der årligt produceres 300.000 flasker vin. Han byder os indenfor og udenfor for at følge vindruernes vej til flaskerne. Det indebærer også en gåtur i vinmarkerne, hvor høsten netop er startet. Vi skal smage både nye og gamle vine.

Alba - Hver lørdag er der trøffelmarked i Alba, og det vil vi selvfølgelig ikke gå glip af. Alba er desuden berømt for sin chokoladeproduktion.

Vi besøger den største provinsby i området Cuneo’s ugentlige fødevaremarked med salg lokale produkter. Cuneo er Langhe regionens hovedby. 

Torino
Desuden et heldagsbesøg i Torino, som var vært ved vinter-OL i 2006 og i årene op til samt i årene efter fik byen en meget grundig ansigtsløftning. Den hårdt prøvede by, som tidligere var plaget af kriminalitet og trafikkaos, blev endevendt og resultatet er i dag en smuk og afklaret storby, hvor trafikken flyder let igennem de snorlige gader med masser af grønne områder. En slentretur igennem byen byder på masser af historiske bygninger, museer, hyggelige cafeer – F.eks. den berømte Cafe Biccerin hvor interiøret ikke er ændret i 150 år, shoppinggader og hyggelige restauranter.

I Torino besøger vi også mad-supermarkedet Eataly, som har en såkaldt ’flagship-store’ i Torino.

Restauranter i Piemonte

Restaurantbesøgene prioriteres højt på madrejsen, og vi har bl.a. udvalgt flg. gode restauranter, hvor vi enten spiser frokost eller middag, anbefalet specielt til os af køkkenchef Jan Repstorff fra Søllerød Kro.

 • Grappolo d’Oro i Montforte d’alba med lokale specialiteter og de klassiske retter som pliin og vitello tonato
 • Vinoteca Centro Storico i Sierralunga, der har fantastisk charcuteri og pasta 
 • Osteria Veglio i La Morra - hvor vi skal spise zucciniblomst med brapølse og blæksprutte og pliin
 • Osteria la Vignaiolo i La Morra, hvor vi under åben himmel får de lokale pastaretter i topkvalitet

Vi forsøger desuden at booke bord på den 3-* Michelin restaurant Piazza Duomo i Alba. Det lykkedes i 2021 og hvis det lykkes os igen i 2023, vil deltagerne blive tilbudt at spise der en aften som tilvalg og mod ekstrabetaling. Derom hører du nærmere.

Indkvartering
På madrejsen skal vi dels bo på det lækre spa og boutique hotel Corte Gondina i La Morra, og dels på det hyggelige lille hotel Grappolo D'Oro i  landsbyen Montforte d'Alba.

NB! Der er trapper og brosten mange steder, så derfor ikke egnet for gangbesværede.

Se flere rejser med Plusrabat her

Fakta

Rejsen er inklusiv: 

 • Fly* København/Milano t/r
 • Transfer t/r Malpensa lufthavn til destinationen.
 • 5 dages ophold på 2 gode hoteller
 • Morgenmadsbuffet.
 • Halvpension med god morgenmad og enten lækker frokost eller aftensmad.
 • 4 x madanmelderens dom v/HBC
 • Alle udflugter som er beskrevet i nedenstående program, f.eks.torvedag i Cuneo, trøffelmarked i Alba, 3-4 vinsmagninger og besøg i cantina'er, tur i vinmarkerne m.m.
 • En hel dag i Torino

Du kan rejse på flere måder, enten med tog eller fly:

 • Rejseplan med fly:
 • 20 september 2023 med SAS direkte til Malpensa lufthavn nær Milano. Afg kl. 08.25
 • 25. september retur kl. 20.05. Ankomst København kl. 22.05. 
 • Rejseplan med tog
  *Hvis du rejser med tog, er der individuel afgang fra Danmark den 19. september og hjemkomst den 26. september (der er ingen guide med på rejsen).
 • Turen tager godt et døgn og har 2 skift; i Hamburg og i Stuttgart over Milano til Alba. Man kan stige på toget og begynde rejsen næsten overalt i Danmark. Der er liggevogn inklusiv i billetten. Pust Rejser ordner billet og pladsreservationer. 

NB! Skriv i kommentarfeltet ved tilmeldingen, hvilken rejseform du vælger.

Praktisk:

 • Et enkeltværelse med eget bad koster 2.000 kr ekstra.  
 • Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. Depositum på 2.000 kr. ved bestilling - faktura tilsendes fra PUST Rejser efter tilmelding. Restbeløb 2 måneder før afrejse. Rejsen er omfattet af Rejsegarantifondens dækning.
 • Der er trapper og brosten mange steder, så derfor ikke egnet for gangbesværede. 
 • Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.


Mest populære rejseudstyr


Andre kunder har også set

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook