Rejs-selv 13-dages togferie til Alpernes højdepunkter

Kør med Silver Tray og oplev tre af Alpernes mest spektakulære jernbaner: Gletsjer Ekspressen, Bernina Ekspressen og Gotthard Panorama Ekspressen.

Togrejserne blandt snedækkede tinder og dybe kløfter afløses af en håndfuld af Alpernes smukkeste perler: Lucerne, Zermatt, Lugano og Comosøen.

Plusrabat 3.000 kr.
 • Rejseperiode: Alle dage marts - november
 • Arrangør: Silver Tray
 • Rejsen: 11-dages togferie
 • Togrejser på første klasse Schweiz – Comosøen – Firenze – Lucca – San Gimignano - Amalfikysten
 • Inklusive fly til Zurich og hjem fra Napoli
 • Pluspris 24.500 kr.
 • Pris uden abonnement: 27.500 kr.
 • OBS for at få Plusrabat skal du nævne i en kommentar, at du er Politiken-abonnent, når du bestiller rejsen.

Beskrivelse

Oplev Alpernes højdepunkter

Dit eventyr begynder i Lucerne, som du hurtigt kommer til direkte fra Zürich Lufthavn. I det øjeblik, du stiger af toget, opdager du, at du rejser med Silver Tray: En personlig guide byder dig velkommen og eskorterer dig til dit perfekt beliggende firestjernede hotel. Bagefter inviterer hun dig på en privat byvandring rundt i Lucerne, så du får en personlig og autentisk introduktion til hendes by.

Du vil opleve, at Lucerne er en perfekt bevaret middelalderby beliggende ved en storslået bjergsø og omringet af høje tinder. Byen byder på rigeligt med seværdigheder, men ellers er en oplagt dagsudflugt til en af de omkringliggende bjergtoppe med verdens stejleste tandhjulsbane.

Efter tre nætter i Lucerne går du de få skridt ned til søbredden og stiger om bord på en klassisk hjuldamper. Sejlturen over søen er på første klasse, og båden har en dejlig udendørs restaurant. På den modsatte bred venter Gotthard Panorama Ekspressen på bådens passagerer, og snart kører du på den dramatiske og historiske bane gennem passet. Du er aldrig i tvivl om, at det var en stor ingeniørmæssig bedrift at få et almindeligt tog så tæt på tinderne: Banen laver sløjfer på sig selv for at komme op ad bjergsiden.

På den anden side af Gotthard Passet venter Lugano. Du er stadig i Schweiz, men nu i den solrige italienske del, Ticino. Lugano er en smuk gammel by, som klamrer sig til en stejl bjergside over en stor bjergsø. Slap af i et par dejlige dage her – eller tag på bjergvandring – før du med to lokaltog kører et par timer til Comosøen. Her bor du de næste dage i den lille perle Varenna – ifølge mange lokale den smukkeste af alle søens byer. Turisterne flokkes til Bellagio, blot 15 minutter væk med den lokale færge, men i Varenna kan du nyde stemningen i fred.

Efter Varenna begynder eventyret for alvor. Du tager et lokaltog langs Comosøen og går derefter ombord i Bernina Ekspressen. Det er nok lidt overdrevet at kalde det et eksprestog, for gennemsnitsfarten er beskedne 36 km/t, men dette er også en af Alpernes stejleste almindelige jernbaner. Undervejs krydser du over 200 broer, og oplever ingeniørmæssige genistreger som sløjfer og spiraler, der elegant får banen op i højderne til gletsjersøer og snedækkede tinder.

Nogle mener, at Bernina Ekspressen er den flotteste jernbane-oplevelse i Europa, men efter en nat i charmerende Chur stiger du ombord i dens skrappeste konkurrent om titlen: Gletsjer Ekspressen, verdens mest berømte panorama tog. I løbet af de kommende seks timer rejser du gennem Rhinkløften – Schweiz’ Grand Canyon – og over det 2000 meter høje Oberalp pas, før lokomotivet udskiftes med en model med tandhjulstræk, der kan håndtere den sidste stigning ind i Mattertal dalen, hvor stadig mægtigere tinder tårner sig op på begge sider af toget, indtil du ankommer til Zermatt i 1600 meters højde.

Det er først når du går ned ad gågaden (Zermatt er fuldstændig bilfri), at verdens mest berømte bjerg åbenbarer sig: Matterhorn. Blandt menneskene på gågaden er der med sikkerhed nogle stykker som udelukkende er i byen for at bestige det frygtindgydende bjerg, og på den lokale kirkegård vrimler det med gravstene over klatrere, der ikke klarede den. Selv hvis du har ambitioner om at forblive i live, er der masser af fremragende vandremuligheder i bjergene over Zermatt. Vi anbefaler en højtliggende bjerghytte som mål – indtag en velfortjent frokost her, før du atter begiver dig ned fra højderne.

Efter to dage i Zermatt venter den sidste smukke togrejse ned gennem Mattertal dalen og langs Genfersøen til Geneve lufthavn, hvorfra du flyver hjem til Danmark.

REJSEN INKLUDERER

 • Fly København – Zurich og tog til Lucerne
 • Firestjernede hoteller med morgenmad i alle byer
 • Togrejser på første klasse
 • Byvandring med lokal insider i Lucerne
 • Tog til Geneve og fly til København

 

REJSEN INKLUDERER IKKE 

 • Enkeltværelse. Prisen er per person i delt dobbeltværelse.
 • Guide. Du rejser på egen hånd.
 • Måltider. Kun morgenmad er inkluderet.
POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook