Udsolgt Kig indenfor i Danmarks dybeste hemmelighed

Tag med på en spændende 3 dages læserrejse i Danmarks krigshistorie og få en eksklusiv rundvisning i bunkeren REGAN Vest i Nordjylland.

Udsolgt
Pluspris 4.945 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

5.495 kr.
 • Rejseperioder
  18.-20. april 2023
  2.-4. maj 2023
 • Pluspris pr. person i delt dobbeltværelse 4.945 kr.
 • Pris uden abonnement pr. person i delt dobbeltværelse 5.495 kr.
 • Enkeltværelsestillæg 825 kr.
 • Ekspedtionsgebyr 55 kr.  
 • Teknisk arrangør: NILLES Rejser 
 • NB! Skriv venligst i kommentarfeltet rejseperiode samt opsamlingssted – se oversigten her.

 

Beskrivelse

Regeringsbunkeren REGAN Vest

60 meter nede i dybet under Rold Skov var den hemmelige regeringsbunker REGAN Vest længe skjult for offentligheden, men som noget helt nyt åbner de topsikrede døre nu for besøg.

Nilles Rejser har sikret sig pladser til denne unikke oplevelse, så abonnenter på Politiken kan få en eksklusiv rundvisning i bunkeren inkl. spisning, som stadig står med alt sit originale interiør. Det var herfra, at riget skulle styres i tilfælde af atomkrig, og her får vi et på én gang fascinerende og dramatisk indblik i sikkerhedsproceduren under den kolde krig.

Danmarks krigshistorie dækker også over en spændende og grusom fortælling om 2. Verdenskrig. I Aalborg får vi en guidet byvandring, hvor vi hører historien om Danmarks første modstandsgruppe, Churchill-klubben, ser den tyske værnemagts tilholdssteder, besøger Aalborgs Historiske Museum og ser udstillingen om krigen og dagligdagen i det besatte Aalborg 1940-1945.

Se frem til tre dage i krigens perspektiv på godt og ondt, når vi udforsker Nordjyllands vigtigste krigshistorier.

Rejsen foregår i bus, og der er mulighed for opsamling i hele landet. 

DAGSPROGRAM

Dag 1
Efter opsamling og brunch ankommer vi til Aalborg. Her får vi en guidet byvandring Aalborg, hvor vi hører historien om Danmarks første modstandsgruppe, Churchill-klubben, der blev dannet i december 1941. Her kommer vi bagom de ting der motiverede drengene til at tage det drastiske skridt og starte den danske modstandskamp og dermed tage kampen op mod den tyske besættelsesmagt. Deres indsats inspirerede mange andre, men var ikke uden omkostninger for dem selv.

Turen er på ca. 3 km. Og fortæller også historien om, hvordan det siden gik dem, da de blev løsladt igen, og hvordan nogle af medlemmerne fortsatte modstandsarbejdet.

Indkvartering og aftensmad.

Dag 2
Efter morgenmaden tager vi på byvandring i Aalborg, hvor vi besøger de steder, hvor den tyske værnemagt holdt til. Vi kommer bl.a. forbi det tidligere Gestapo hovedkvarter i Nordjylland, tyskernes militære hovedkvarter og ikke mindst Helligåndsklosteret, hvor Churchill-klubben havde tilholdssted.

Vi besøger desuden flere af de steder, hvor der foregik sabotage og slutter ved mostandsmadens Niels Erik Vangsteds grav på Almen Kirkegården.

Om eftermiddagen kører vi til REGAN Vest, hvor vi i mindre grupper kommer på en eksklusiv rundvisning i det store anlæg, hvorfra Danmark skulle styres, hvis der blev krig. Rundvisningen afsluttes med spisning i kantinen i bunkeren, så vi rigtig kan opleve den autentiske stemning. Herefter er der foredrag i velkomstbygningen, hvor der serveres kaffe eller te. 

Dag 3
Vi begynder dagen med et besøg på Aalborgs Historiske Museum, hvor vi ser deres udstilling om modstandskamp, krigstilstand og dagligdag i det besatte Aalborg 1940-45. Her fortælles historien om de tyske tropper der var udstationeret i Aalborg, Churchill-Klubben, samt de sammenstød der fandt sted mellem modstandsbevægelsen og den tyske værnemagt.

Vi besøger herefter Aalborgs forsvars- og garnisonsmuseum, hvor vi på egen hånd ser deres udstilling om den militære dimension af Den kolde krig.

Vi kører til den berømte Hvidsten Kro. Her ser vi udstillingen om modstandsgruppen, der blev oprettet af kroejer Marius Fiil - en historie, der de seneste år er skildret i to film. Efter frokost på kroen fortsætter vi til vore hjembyer. 

Der tages forbehold for ændringer i programmet

Foto: Lars Horn og Nordjyske Museer, www.reganvest.dk Læs også Politikens artikel fra 23. januar 2023:


Læs også Politikens museumsanmeldelse fra 13. februar 2023, hvor museet får 6 hjerter:

 

Fakta

Rejsen er inklusiv:

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger i Aalborg
 • 1 x brunch  på udrejsen
 • 2 x morgenmad
 • 1 x frokost på Rold Storkro
 • 1 x frokost på Hvidsten Kro
 • 1 x aftensmad i Aalborg
 • 3 stk. smørrebrød i kantinen i REGAN Vest inkl. 1 øl/vand
 • Entré og rundvisning i REGAN Vest
 • 1 x foredrag om den kolde krig i velkomstbygningen
 • 2 x historiske byvandringer i Aalborg inkl. lokalguider
 • Entré Aalborg Forsvars- og garnisionsmuseum
 • Entré Aalborg Historiske Museum
 • Dansk rejseleder

Om NILLES
NILLES Rejser er den gode historie om en mand med et initiativ og en god ide, som over årene har udviklet sig fra en minibil med fiskedamer til et stort rejseselskab i Nordjylland, der i dag har eksisteret i mere end 75 år.Andre kunder har også set

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og rabataftaler et par gange om ugen.
Er du tilmeldt, deltager du automatisk i vores månedlige konkurrencer.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook