Udsolgt Rejse til Cremona – Violinbyggerbyen

En helt særlig rejse for alle musikinteresserede med guide Claus Myrup, forhenværende solobratchist i DR SymfoniOrkestret. Rejs med tog eller fly

7.-12. oktober 2023

Udsolgt
Pluspris fra 12.510 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

fra 13.900 kr.
 • 7.-12. oktober 2023
 • Pluspris pr. person i delt dobbeltværelse fra 12.510 kr.
 • Pris uden abonnement pr. person i delt dobbeltværelse fra 13.900 kr.
 • Enkeltværelsestillæg 1.600 kr. 
 • Ved rejse med tog pålægges 1.000-1.500 kr. 
 • Depositum 2.000 kr.
 • Rejsens guide er forhenværende solobratchist i DR SymfoniOrkestret Claus Myrup
 • Se flere rejseformer - fly eller tog under Fakta
  NB! Skriv i kommentarfeltet ved tilmeldingen, hvilken rejseform du vælger.
 • Teknisk arrangør: PUST Rejser

Beskrivelse

En rejse til Cremona i Norditalien er et besøg i en instrumentbygger-tradition der går helt tilbage til Stradivarius og Amati familierne som byggede violiner, bratcher og celloer i 1600- tallet. Instrumenter som den dag i dag er stærkt efterspurgte.

Turen guides af forhenværende solobratchist i DR SymfoniOrkestret Claus Myrup, som udover at være professionel musiker er en gudsbenådet fortæller og en vidende og engageret guide i Cremona. En helt særlig rejse for alle musikinteresserede.

Cremona – et must for musikelskere
Cremona huser mere end 100 instrumentbygger-værksteder, og overalt er man omgivet af referencer til den klassiske musik. Berømte musikere lægger ofte vejen forbi byens smukke teatersal Teatro Ponchielli, og året rundt er der koncerter, festivaler m.m. Vi skal tilbringe 5 spændende dage i Cremona og omegn - og vi lover at tiden kommer til at flyve - især i Claus Myrups gode selskab.

Selvom man ikke nødvendigvis selv er udøvende musiker, er musikkens hemmeligheder fascinerende for alle der holder af musik. Claus Myrup får os til at lytte og forstå mere om klang og om lyd - og om musik. Vi kommer rundt omkring både instrumenternes tilblivelse og musikernes indflydelse på instrumenterne. Det hele spiller sammen.

Derudover er der meget andet spændende emner at tage fat på i Cremona og omegn, som har en af Italiens flotteste domkirker fra 1100-tallet. En lidt underspillet by, som PUST rejser har kastet sin kærlighed på.

Kom selv og se - og lyt!

Du kan rejse på flere måder, enten med tog eller fly. Se mere under Fakta.

Om Cremona
Byen Cremona ligger i den region i Norditalien, der hedder Lombardiet ved floden Addo, som er en del af PO flodens delta. I 2012 fik den plads på Unescos verdensarvs liste pga. byens betydning for instrumentbygger håndværket.

Byen har siden 1600-tallet været kendt for sin tradition indenfor instrumentmager-faget - særligt strengeinstrumenter (violin, bratch, cello, guitar og harpe). Der er den dag i dag flere end 100 instrumentbygger værksteder i byen, og overalt er byen præget af denne stolte håndværkertradition.

Vi bliver inviteret indenfor hos en instrumentmager og ser ham - eller hende - bearbejde det stykke træ der efter flere måneders arbejde, skal blive til en violin, der vil blive solgt til høje priser. Desuden besøger vi Academia Cremonensis, som er en skole for violinbyggere, der har elever fra hele verden.

Et besøg på Museo del Violino er naturligvis en del af planen.  Et fantastisk museum der udover at beskrive violinens historie også præsenterer en violinbygger-workshop; et rum der forklarer om akustik; en udstilling af stradivarius instrumenter - både violin, bratcher og celloer; en fantastisk flot koncertsal (der godt kan minde lidt om vores egen DR Koncertsal) og meget mere. Et spændende og interaktivt museum hvor besøget dér, afrundes med en koncert i koncertsalen, som spilles på museets beholdning af originale stradivarius instrumenter.

I Cremona boede nemlig violinbyggeren Antonio Stradivari (1644-1737). Han byggede violiner som anses for at være noget af det ypperste, der nogensinde er skabt inden for dette område – det gælder både med hensyn til den klanglige og den håndværksmæssige kvalitet. Han - og en anden berømt instrumentmager Guarneri - var elev af mestrene Andrea og Nicola Amati som siges at have opfundet violinen, som det instrument, vi kender i dag.

Der findes stadig over 600 eksemplarer af Stradivarius' produktion, og de sælges til meget høje priser.

Også operaen blev født i Cremona
Man siger, at den moderne form for opera blev født i Cremona i 1567 af en nyskaber indenfor sangkunsten ved navn Monteverdi. Men allerede inden da var byen kendt for at have håndværkere, der skabte tidens bedste strengeinstrumenter.

Byens opera Teatro Ponchielli er Cremona smukke teater, og vi har fået billetter til opførelsen af Mozarts Tryllefløjte. Derom mere senere.

Midt i byen knejser det højeste kirketårn i Italien (120 m) over den imponerende og smukke romanske katedral. Byen har flere imposante bygningsværker der vidner om fordums storhed. Katedralen er fra 1100-tallet og et imponerende og smukt bygningsværk. 

Villa Verdi
Guiseppe Verdi blev født ikke langt fra Cremona og boede næsten 50 år indtil sin død i 1901 i den lille by Sant'Agata i Villa Verdi. Han voksende op i Busetto i nærheden, og vi aflægger besøg både i Villa Verdi, som er åbent for besøgende, og i den pittoreske og interessante by Busetto.

Maden
Cremona ligger på grænsen op til regionen Emilia-Romagna og det afspejles i den lokale mad, som har masser af ost (parmeggiano), parmaskinke og pølser, ravioli og mange andre kulinariske specialiteter. Med PUST Rejser er de lokale restauranter altid nøje researchet, og man kan forvente at få serveret rigtig god mad ved alle fælles måltider.

Mantova
Dagsudflugt til den fantastisk smukke by Mantova, som er på UNESCO's liste over kulturarv. Den kaldes også for italiensk ’Sleeping beauty’, fordi den ikke har ændret udseende siden middelalderen. Vi besøger Dogepaladset og Palazzo Te, hvor Monteverdi huserede og ser fantastiske fresker. Mest berømt er giganternes sal med fresker i loftet.

Hotellet
Vi skal bo på et lækkert 4* hotel i Cremonas centrum der hedder Hotel Delle Arti.

Stedet
Cremona ligger i den italienske region der hedder Lombardiet, ca. 150 km syd for Milano langs med Po floden og har et vældigt opland af landbrug. Man spiser derfor virkelig godt I Cremona. Byen er berømt for både oste og culatello-skinken, lækker pasta, cremede risotto’er med meget mere.

Restauranter og maden er et kapitel for sig…
De fleste middage nydes på de bedste af områdets restauranter, der især præsenterer det lokale køkken og sæsonens råvarer. Glem alt om ’turistfælde’ restauranter. Vi skal indtage måltider tilberedt enkelt og ærligt med grundighed og kærlighed.
Italien er verdensberømt for velsmagende gastronomi, og denne egn er ingen undtagelse. Italienere overalt i landet er passioneret optaget af de lokale produkter.

En typisk menu består af forskellige antipasti (små kolde og lune forretter) derefter 2 slags pastaretter (f.eks. en Ravioli med fungi* (pastapuder med svampe), efterfulgt af kød og til sidst dessert – og espresso. Dertil vin enten fra Lombardiet, men lige så ofte fra naboregionen Piemonte.

NB! Vi skal gå en del og turen er derfor ikke egnet for gangbesværede. 

Se flere rejser med Plusrabat her

Fakta

Inklusiv i rejsens pris:

 • Tog København/Milano t/r*
  Eller
 • Fly København/Milano t/r
 • Transfer t/r Malpensa lufthavn til Cremona
 • 5 nætters ophold (inkl. dejlig morgenmad ) i Cremona
 • Halvpension – god morgenmad og lækre middage eller frokost.
 • 4 Klassiske koncerter
 • Musikalske foredrag om diverse emner (Monteverdi, instrumentbygning m.m.)
 • Guidet besøg i den fantastiske katedral i Cremona
 • Dagsudflugt til Mantova – Palazzo Ré og Monteverdis fødeby
 • 'Verdi-dag' med udflugt til Verdis bolig gennem 50 år i landsbyen Bussetto.

Du kan rejse på flere måder, enten med tog eller fly:

 • Rejseplan hvis man flyver:
 • Lørdag 7.oktober 2023 med SAS direkte til Malpensa lufthavn nær Milano. Afg kl. 15.40
 • Torsdag 12. oktober retur kl. 20.05. Ankomst København kl. 22.05.
 • Rejseplan hvis man rejser med tog:
 • Der er individuel afgang fra Danmark fredag 6. oktober
 • Hjemkomst fredag 13. oktober (der er ingen guide med på rejsen).
 • Turen tager godt et døgn og har 2 skift; i Hamburg og i Stuttgart over Milano til Cremona. Man kan stige på toget og begynde rejsen næsten overalt i Danmark. Pust Rejser ordner billet og pladsreservationer.

NB! Skriv i kommentarfeltet ved tilmeldingen, hvilken rejseform du vælger. 

* OBS! Ved rejse med tog pålægges 1.000-1.500 kr. 

Betaling og afbestillingsbetingelser:  

Betaling sker gennem rejsens arrangør PUST Rejser. For at reservere plads på rejsen bedes man betale et depositum på 2.000 kr. ved bestilling – faktura tilsendes fra PUST Rejser efter tilmelding. Restbeløb 2 mdr. før afrejse. Beløbet refunderes ikke ved senere afmelding. Rejsen inkl. kursus sælges af Rejsebureauet PUST Rejser ApS, som er registreret med nr. 2500 i Rejsegarantifonden.

Der er max plads til 20 deltagere på denne rejse. 

Ønsker du mere information om rejsen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Pia Scharling fra PUST Rejser tlf. 31264100. www.pustrejser.dk.
POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook