Vintervandring med snesko, uge 10, Brekkeseter i Høvringen

Oplev de smukke norske vinterlandskaber med fast grund under fødderne. På denne tur spænder vi sneskoene fast på vinterstøvlerne og begiver os op på fjeldet, over åbne vidder og rundt i hyggelige skovområder.

Pluspris fra 8.995 kr.
Pris uden abonnement

For at købe til Pluspris skal du være Politiken-abonnent

fra 9.995 kr.
 • Rejseperiode: 2. – 9. marts 2024 (Uge 10)
 • Overnatning på: Brekkeseter i Høvringen 
 • Rejsetype: Pakkerejse med undervisning og aktivitetsprogram
 • Teknisk arrangør: Sne & Vand
 • Pris pr. person i delt dobbeltværelse med delt bad/toilet
  Pluspris 8.275 kr.
  Pris uden abonnement 9.195 kr.
 • Pris pr. person i enkeltværelse med delt bad/toilet 
  Pluspris 9.600 kr.
 • Pris uden abonnement 10.695 kr.
 • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Uanset om du er ny som rejsende i sneen eller om du tidligere har løbet på ski, så er vi sikre på, at du vil blive begejstret over at opleve, hvordan man med sneskoene på nemt kan træde sine helt egne spor i landskabet og komme steder hen, som det ellers ville være umuligt at nå. På denne tur skal vi udforske og opleve området omkring Høvringen, der ligger smukt på grænsen til Rondane Nationalpark. Området har tiltrukket gæster med hang til bjergtagende landskaber i fredelige omgivelser siden slutningen af 1800-tallet - og gør det stadig.

Vi skal bo på Brekkeseter, der ligger øverst i Høvringen med en fantastisk udsigt over det nære fjeldområde og videre over Gudbrandsdalen mod de høje toppe i Jotunheimen i det fjerne. Hotellet er ganske lille og ualmindeligt hyggeligt og serverer måltider, der vidner om stor kærlighed til den gode smagsoplevelse baseret på så mange lokale råvarer som muligt. Måltiderne, og det gode selskab, nydes i den hyggelige spisestue med åben pejs, mens kaffen kan indtages i den stemningsfulde pejsestue. Rundt om hotellet ligger en række ældre, nænsomt restaurerede sæterhytter, så det opleves lidt som at bo midt i et idyllisk frilandsmuseum. Ud over de hyggelige opholdsafdelinger byder hotellet på en fin saunaafdeling samt et aktivitetsrum med bordtennis og billardbord. Værelserne, som udbydes her, ligger i en stor hytte, der er placeret ca. 25 meter fra indgangen til hotellet. De er pæne og rene og af enkel standard og indrettet med 1-2 enkeltsenge, der evt. kan sættes sammen til en dobbeltseng. I hytten er der toilet på gangen samt separate pæne bruseafdelinger for hhv. damer og herrer. Der er fri adgang til opholdsarealerne inde i selve hotelbygningen og der er desuden et fælles opholdsrum i hytten, som også kan benyttes. Det er med andre ord ikke luksuriøse værelser, der er det bedste salgsargument for denne tur. Det er derimod den gode mad, de meget hyggelige og stemningsfulde opholdsarealer, de smukke omgivelser og de bjergtagende oplevelser i sneen.

Fra vores hyggelige udgangspunkt går vi ture af forskellig længde ud i landskabet. Typisk går vi i 4-6 timer om dagen, enkelte dage måske længere. Det kræver ingen særlige forudsætninger eller tidligere erfaring med snesko at deltage. Vores instruktør hjælper med tips til at gå med sneskoene på en hensigtsmæssig måde. Vi går i et moderat tempo og holder gode pauser undervejs, hvor vi tager os til tid til at nyde udsigten og det hyggelige selskab. Fjeldterrænet er imidlertid kuperet, så du må være forberedt på at få sved på panden og pulsen op - dette er en aktiv ferie :-) Vi vil derfor anbefale, at du, for at få mest muligt ud af turen, jævnligt dyrker motion i månederne op til afrejse.

Det ligger ikke på forhånd fast, hvilke dage vi går hvilke ture. Det er vores erfaring, at vi får den bedste tur, når guiden kan tage vejret og gruppens dagsform med i betragtning, når næste dags tur planlægges. Hver aften spiser vi sammen og efter maden taler vi over en kop kaffe eller te om, hvor næste dags planlagte tur går hen. Her er det også muligt at få guidens idéer til andre ture, hvis den planlagte fællestur ikke lige passer til humøret eller benene. 

Der arrangeres guidede ture på snesko 5 dage i løbet af ugen. Alle ture er tilbud, og du bestemmer selv, om du vil deltage - men det er hyggeligt, hvis du vil med på tur. Da der er indlagt en programfri dag i løbet af ugen, er der også mulighed for at tage en dag med benene oppe og en god bog i hånden eller måske en lille tur på egen hånd. Måske på langrendsski, da der går løjper lige forbi hotellet.

Prisen inkluderer ophold i 7 døgn med fuld pension, 5 dages aktivitetsprogram med guidede sneskoture af forskellig længde samt godt selskab. Drikkevarer og transport til og fra destinationen er ikke inkluderet. Se yderligere information under fakta.

OBS: Sideløbende med denne vintervandreuge afholder Sne & Vand på samme hotel en 
langrendsuge. Så hvis du har en rejsemakker, der hellere vil løbe på langrendsski, er det muligt for jer at bo sammen men deltage i hvert jeres aktivitetsprogram. Ring på 2033 0033, hvis du vil høre nærmere.

Læs mere om turen her

Fakta

Dette er med i prisen:

- 7 nætter i delt dobbeltværelse eller enkeltværelse  med eget bad/toilet
- Fuld pension: Morgenmad, frokostmadpakke og middag, Første måltid er aftensmad på ankomstdagen, sidste måltid er morgenmad inkl. madpakkesmøring på afrejsedagen.
- 5 dages aktivitetsprogram
- Bemærk prisen er inkl. eget bad og toilet på værelset

Dette er ikke med i prisen: 

- Transport mellem Danmark og destinationen 
- Drikkevarer ifm. måltider og ellers 
- Rejseforsikringer og afbestillingsforsikringer
- Leje af snesko/stave (kontakt Sne & Vand på tlf. 2033 033 for info)


Ankomst: Fra kl. 15 lørdag 4. marts 2023

Afrejse: Senest kl. 10 lørdag 11. marts 2023

Ved køb af denne rejse gennem Politiken Plus giver du samtidig tilladelse til, at Sne og Vand må kontakte dig med relevante oplysninger før rejsen, såsom pakkeliste, info om transport og evalueringsskema i forbindelse med rejsen.

Transport fra Danmark til Høvringen:

Med egen bil hele vejen: 

Den fleksible og billige løsning. Det tager ca. 10-11 timer inkl. et par pauser at køre fra København til Høvringen. Fra Oslo er der ca. 300 km. Særligt det sidste stykke efter Lillehammer op igennem Gudbrandsdalen er en oplevelse i sig selv med stejle fjeldsider, der tårner sig op på begge sider af vejen. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak samt til vejafgifter i Norge. Medbring for en sikkerheds skyld snekæder til de sidste km op ad fjeldet. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak samt til vejafgifter i Norge. Hvis nogen gerne vil køre selv, men ikke har lyst til at køre de sidste kilometer op ad fjeldet, er det muligt at parkere i Otta og tage taxa derfra til Høvringen (taxaturen tager ca. 25 minutter).

Med bil og færge:

En nem og bekvem måde at starte ferien på, er ved at sejle til Norge med bilen ombord og derfra selv køre det sidste stykke til Høvringen. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Frederikshavn-Oslo, Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. Ud over udgifter til færge, skal der påregnes udgifter til vejafgifter i Norge.

Med fly og tog:

Det er også muligt at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget direkte fra lufthavnen til Otta St. Togturen tager ca. 3 timer og billetter bestilles på www.vy.no. Derfra skal man med taxa op på fjeldet. Taxaturen tager ca. 25 minutter. Sne & Vand hjælper gerne med at koordinere fælles taxatransport, hvis flere deltagere vælger denne transportform.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook