Flynderupgård Museet

Tilbud gælder i hele 2019

Flynderupgård Museet viser landkulturen og kulturlandskabet udenfor byen, historien om bønderne og fiskernes liv og levned. Museet ligger ved Espergærde smukt mellem Egebæksvang Skov og de dyrkede marker, hvorigennem Egebækken har sit snoede løb.

Gratis adgang for 1 person
  • Flynderupgård Museet
  • Pluskunder: Gratis adgang for 1 person
  • Pris uden abonnement: Voksne 45 kr.
  • Børn gratis
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort

Beskrivelse

Det ligner en lille herregård med sin kamtak prydede hovedbygning og den imponerende rødmalede trælade. Men man skal ikke tage fejl, for gården har siden begyndelsen af 1800-årene været en lystgård, ejet af byfolk.

I tilknytning til museet drives et historisk landbrug, hvor det er muligt at opleve dyrene, og erindringskøkkenet Spisestuen, hvor der serveres mad, tilberedt efter historiske opskrifter.

I hovedbygningen er der skiftende udstillinger. I hele 2019 vises udstillingen ”Magtens Landskab - på sporet af Kongernes Nordsjælland”, som inspirerer til ture ud i Kongernes Nordsjælland. Herudover er her en fin gammel købmandsbutik, der i dag er i brug som en del af museumsbutikken. I sidelængen findes en af landets fineste samlinger om Øresundsfiskeriet, og en stue viser, hvordan en fiskerfamilie boede i begyndelsen af 1800-årene.

Omkring hovedbygningen ligger en meget smuk have, der er genskabt, som den så ud i 1920'erne. I tilknytning til haven er der en lille skulptursti med værker af stenhuggeren Karl Otto Johansen.

Erindringskøkkenet Spisestuen serverer historiske retter efter oprindelige opskrifter - jævn dansk kost, som man kunne få det i folkestuerne for omkring 100 år siden. Sæt dig til bords hvor bestyrerens kone tidligere havde de ugifte landarbejdere på kost og spis dansk mad, som oldemor lavede den.

Fakta

Flynderupgård Museet
Agnetevej 9A
3060 Espergærde
Tlf. 49 28 19 00
www.helsingormuseer.dk

Åbningstider:
Tirsdag - søndag kl. 12 – 16.
Mandag lukket. Lukket mellem jul og nytår.

Politiken Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer, rejser og partnerskaber leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke har et.
Læs vores privatlivspolitik.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Politiken Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, ring man-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
mød os på facebook