Lækre, delikate og økologiske produkter, som kan benyttes i alt lige fra hverdagens kødsovse til weekenders gourmet-retter.
Produkterne er både bæredygtige og økologiske, og giver dig en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.
Det er ikke alt guld, som skinner. Nogle gange skal der en stor indsats til, for at skrabe fordomme og misforståelser væk, så vi kan se, hvad der glitrer nedenunder.
Hos Nordisk Tang har de et erklæret mål, og det er at få tangen tilbage på spisebordene.
Tang er en overlegen, sund fødekilde med unikke smagsegenskaber, og så er den en af de mest bæredygtige råvarer overhovedet.
Tangen er både vildhøstet ved Djurslands kyster eller dyrket i havet omkring Norge. Det vildthøstede tang høstes under strenge krav vedr havmiljø – både for at sikre at tangen er af aller-højeste kvalitet, men også ift. livet under havet, hvor Nordisk Tang høster ud fra bæredygtige principper, som gavner og styrker tangplanterne og det liv, der er omkring dem.
Vores dyrkede tang er økologisk certificeret og er dermed, ligesom vores lokale, vildthøstede tang, af bedste kvalitet.
Sundheden ved tang:
Tang er den plante, der indeholder mest K-vitamin, der bl.a. har betydning for styrkelse af knoglestrukturen, koagulering af blodet samt modvirkning af tilkalkning af blodkarene.
Bæredygtighed:
Når man dyrker og høster tang, er man med til at forbedre iltoptaget i vores have (undgå iltsvind). Bedre iltning af havene forbedre marinediversitet, og samtidig optager tangen store mængder CO2.
Smagen 'Umami':
Tang bliver ofte beskrevet med smagen 'Umami'.
Forklaringen er, at tang indeholder glutaminsyre, som er den aminosyre der giver umamismag. Hvis vi skal sætte ord på, hvordan effekten af umami-smag er, bliver det ord som; dybde, fylde og en kraftig eftersmag.
Anbefalet af Politiken MAD
Politiken MAD har udvalgt Nordisk Tang til 2020 listen over de bedste smagsoplevelser i Danmark. Politiken MAD mener, at Nordisk Tang gør en særlig forskel, forædler de lokale råvarer og beriger os med unikke smagsoplevelser.
Forward Fooding
Nordisk Tang blev i januar 2020 kåret som nr. 90 på Forward Fooding’s 2019 liste over globale iværksættertalenter i krydset mellem mad, teknologi og bæredygtighed.
Vi har været en tur i køkkenet for at prøve produkterne fra Nordisk Tang. Det var en stor succes, og vi vil selvfølgelig gerne dele opskrifterne med jer!
Tangpesto
Rist pinjekernerne på panden. Bland alle ingredienser i en minihakker eller blender. Smag til og tilsæt mere citron eller salt hvis nødvendigt.
Pasta opskrift: (2 personer)
Kog spaghettien som anvist på pakken.
Rist pinjekernerne gyldne på en pande i 4-5 minutter og lad dem køle af. Skyl og skær brune svampe i skiver og steg på panden i lidt olie. Tilsæt søl flager/tang og steg indtil at svampene er gyldne.
Hæld vandet fra pastaen og bland sammen med den hjemmelavede tangpesto.
Anret spaghettien på 2 tallerkener, fordel de stegte svampe og søl flager oven på spaghettien. Fordel mozzarellaen ovenpå.
Drys med pinjekerner og revet parmesan. Hæld til sidst lidt olivenolie ud over og drys med salt og peber.
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook