Bornholmerhampen

Sunde, velsmagende produkter af økologisk og biodynamisk industrihamp.

Har du smagt Bornholmerhampens hampete? En grøn urtete dyrket efter biodynamiske principper på Bornholm. Bornholmerhampen producerer også økologisk hampefrøolie, hampemel og hudplejeprodukter.

  • 15% Plusrabat i Bornholmerhampens webshop
  • For at få rabat skal du være abonnent og logget ind på Plus.
  • Herefter får du rabatkoden, du skal anvende i Bornholmerhampens webshop.

Beskrivelse

Om Bornholmerhampen

I Bornholmerhampen brænder de for at få hampefrøene og de grønne tanker til at spire: Fødevarer af hamp er således ikke bare supersunde, de er også mere klimavenlige og smager skønt!

Hamp er en af ​​verdens ældste nytteplanter, den kommer fra Centralasien, og dens historie går mere end 8000 år tilbage. Også på Bornholm har hampen været dyrket gennem mange hundrede år, således omtaler Det kongelige danske landhusholdningsselskabs skrifter (udg. 1804) hampen som et udbredt handelsplante på Bornholm.

Med udviklingen af ​​industrihamp, som er en forædlet hamp, er det igen blevet muligt at dyrke hamp på legal vis og udnytte alle hampens sundhedsfremmende potentialer.

Bornholmerhampens nicheprodukt er den bornholmske hampete, en Nordens grønne urtete, dyrket efter biodynamiske principper lokalt på øen, håndplukket og nænsomt forarbejdet, sådan at alle de gode egenskaber i hampen er bevaret. Hampete smager lidt hen i mod en grøn te, men med lidt mere kant og krydrede noter. Udover den rene hampete tilbyder Borholmerhampen 5 urteblandinger alle med hamp som hovedingrediens.

Hvad er det, der er så særligt ved hampen?

  • Hampen optager med sin kraftige bladvækst store mængder CO2, som omdannes til ilt under fotosyntesen og er derfor god for klimaregnskabet. Ifølge EIHA (European Industrial Hemp Association) optager en hektar hamp mellem 9 til 13 ton CO2 – det er lige præcis det areal Bornholmerhampen dyrker.

  • Dyrkningen på Bornholm foregår efter biodynamiske principper, dvs. helt uden brug af pesticider og herbicider, sådan er de med til at sikre, at teen er af højeste kvalitet, både hvad angår renhed og smag, ligesom at de er med til at sikre biodiversiteten i og omkring marken.

  • Hampete er et superlækkert og et mere miljøvenligt alternativ til importerede teer, sprængfyldt af gode antioxidanter og mineraler.

  • Hampefrø er rig på let optagelige proteiner, aminosyrer og essentielle fedtsyrer som omega 3, 6 og 9.

  • Med sit høje indhold af omega 3 er hampefrøolien en fantastisk kilde til netop vegetabilsk omega 3.

  • Netop forholdet mellem omega 6 og omega 3, 3: 1 er unikt for hampefrøolien og optimal for den menneskelige krop.

  • Bornholmerhampens hampemel indeholder 39% planteprotein.

Se Bornholmerhampens verificering på at deres produkter er økologiske her.

Se Bornholmerhampens Demetercertifikat for for biodynamisk jordbrug her.

Læs mere om Bornholmerhampen på deres hjemmeside og følg med på Instagram.

 


POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook