ØNSK Kaffe

Økologisk og friskristet kaffe fra ØNSK – fås som kaffebønner, formalet kaffe og bionedbrydelige kaffekapsler.

ØNSK Kaffe kommer fra små familieejede gårde, der dyrker kaffe af højeste kvalitet, imens de værner om det omkringliggende dyre- og planteliv.

  • ØNSK Kaffe tilbyder 15% Plusrabat på kaffebønner, formalet kaffe, eller bionedbrydelige kaffekapsler i ØNSK Kaffes webshop.
  • ØNSK Kaffe tilbyder en fast Plusrabat på 15% på ØNSK Kaffeabonnement (vælg mellem kaffebønner eller kaffekapsler).
  • For at få rabat skal du være abonnent og logget ind på Plus.
  • Herefter får du en rabatkode, du skal anvende på ØNSK Kaffes website.
  • Koden indtastes i rabatkodefeltet og prisen vil automatisk blive reduceret.
  • Rabatkoden gælder ikke på bryggeudstyr.

Beskrivelse

Historien bag ØNSK

Hvert år besøger folkene bag ØNSK kaffegårdene i Nicaragua, og handler ansigt til ansigt med kaffebønderne. Dermed skæres de dyre og spekulerende mellemmænd fra, hvilket sikrer at flere af pengene ender i kaffebondens egne lommer.

ØNSK Kaffe blev startet i begyndelsen af 2017 af de to studiekammerater Andreas og Rasmus. På det tidspunkt havde Rasmus en kaffecykel i København, hvor han solgte kaffe fra. Det var dog ikke til at se, hvor kaffen kom fra – den kunne både være fra Afrika, Sydamerika og Mellemamerika. De to blev enige om, at det måtte kunne gøres bedre.

De rejste derfor sammen til Nicaragua og mødte en række kaffebønder, der var meget passionerede omkring kvalitet og økologi, men som kæmpede en hård kamp for at holde familieforretningen kørende grundet pressede kaffepriser og klimaforandringer.

Her opstod idéen om at købe kaffe direkte fra kaffebønderne og på den måde sikre, at flere af pengene ender hos kaffebønderne og deres familier frem for hos mellemmænd.

Læs mere om ØNSK's rapport her

Hos ØNSK finder du kaffe, som ikke blot smager fantastisk. Den er også 100 % økologisk og skyggedyrket, hvilket har en gavnlig effekt på biodiversiteten. Vælg kaffe fra en række forskellige kaffeproducenter eller tag på opdagelse med et kaffeabonnement, som består af en fast økologisk kaffe og en ny og unik kaffe – sendt til døren, hver måned. 

Du kan læse mere om ØNSK og deres samarbejde med kaffebønderne på ØNSKs hjemmeside.

Følg ØNSK Kaffe på Instagram her.

Se ØNSK Kaffes Økologicertifikat her.POLITIKEN PLUS
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
telefon 70 15 85 15, mandag-fredag 9-16.

JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76
email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
følg os på Facebook